3 gode råd til at få støtte til dit renoveringsprojekt! - Bygherreforeningen

Blog -

11/01/2018

3 gode råd til at få støtte til dit renoveringsprojekt!

Blogindlæg skrevet af: Enhedschef i Område- og Byfornyelse, Jan Salling Kristensen og Arkitekt og teamkoordinator i bygningsfornyelsen, Marie Juul Baumann, Københavns Kommune.

 



1. februar er der ansøgningsfrist
 til at søge støtte hos bygningsfornyelsen. Så vi vil gerne opfordre til, at hvis du som bygningsejer har gjort dig tanker om at renovere din ejendom, så kig lidt nærmere på, om byfornyelse er noget for dig? – for du kan stadig nå at være med blandt ansøgerne i år.

Der er fortsat mange ejendomme i København, der har boliger uden eget toilet, eget bad og uden fjernvarme. Det er ikke tidssvarende for en storby som København i 2018. Derfor prioriteres disse ejendomme, når ansøgningerne udvælges. Derudover er der jo store dagsordener og visioner for Københavns udvikling – CO2 neutral, klimatilpasning og bæredygtighed – det er derfor naturlige fokusområder i alle byfornyelsessager, hvor renovering og energioptimering går hånd i hånd, og ejendommene som udgangspunkt altid reducerer deres energibehov med 20 %.

Vi har også stort fokus på støjreducering, da for meget trafikstøj i boligen kan være både sundhedsskadelig og til stor gene i københavnernes hverdag.

 

Det er blevet væsentligt nemmere for dig som bygningsejer at søge. Det du skal huske er:

  • At søge senest d. 1. februar gennem vores byfornyelsesportal kk.dk/byfornyelse
  • At skrive på ansøgningen, om der er installationsmangler, I ønsker skal laves.
  • At overveje hvilke energitiltag og evt. demonstrationsværdier, der kunne indgå i jeres projekt.

En første ansøgning er uforpligtende, og bruges til at starte en dialog med jer. Formålet er naturligvis, at vi sammen afklarer jeres muligheder for støtte, og sammen ser på hvordan det bedste projekt for jeres ejendom ser ud, uden at I har investeret en masse ressourcer.

 

Som privat udlejer, betyder byfornyelsesstøtte tilskud på:

  • 70 % støtte til støtteberettigede vedligeholdelsesarbejder
  • Støtte til lejernes huslejestigning i op til 10 år
  • Derudover kan vi genhuse jeres beboere, mens der etableres toilet i deres bolig.

Puljen kan også søges af andels- og ejerforeninger, der kan opnå mellem 1/3 og ¼ i støtte. Vi håber, I vil klikke ind på vores hjemmeside og se, om byfornyelsesstøtte skulle være noget for jer.

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

 

Aktuelt

Brand i Børsen: Tid til omtanke, ikke drastiske konklusioner

Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen, udtrykker dyb medfølelse med Dansk Erhverv, og sender varme tanker til beredskabet, der kæmpede for at slukke branden og sikre området. Han håber på, at vi kan lære af situationen og bruge den tragiske hændelse til at blive klogere på, hvordan vi forebygger ildebrande og ødelæggelser af historiske bygninger. Også i en situation, hvor vi samtidig arbejder med en bæredygtig omstilling af byggeriet.
19/04/2024/af Sofie Meyer

Bofællesskabsudvikler: ”Jeg stiller nogle andre spørgsmål, og prøver at vende tingene lidt på hovedet”

I månedens bygherreportræt kan du møde Tania Nissen, udviklingsdirektør hos Hyllegaard Udvikling en del af Vanaheimr, der bl.a. udvikler stor-bofællesskab og projekter inden for landbrug og energioptimering. Tania er ny i byggebranchen, og med sit blik ude fra, brænder hun for nyskabelse. Hun er optaget af at optimere processer, og så ønsker hun at udfordre de etablerede metoder og tankegangen omkring risiko, profit og samarbejde.
15/04/2024/af Sofie Ullum Jensen

Psykologisk sikkerhed kan gøre at fejl opdages i tide

Fejl og misforståelser kan koste dyrt på bygge- og anlægsprojekter, både i forhold til tid, økonomi, image og samarbejde, og jo senere fejlene kommer på bordet, desto dyrere risikerer de at blive. Bl.a. derfor vinder nye samarbejdsformer frem, som skaber bedre rammer for medarbejdernes psykologiske sikkerhed, hvor der fx er plads til at indrømme fejl uden at blive dømt eller udstødt. Til en workshop i Samarbejdsløftet i marts blev det tydeligt, at begrebet ikke kun er relevant i en snæver byggepladskontekst, men lige så vigtigt for bygherrerne på ledelsesgangene.
12/04/2024/af Sussi Hansen

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

[av_custom_masonry_entries 0_pos_post='' 1_pos_post='' 2_pos_post='' 3_pos_post='' post_terms='Kursusemne,48,50,58,56,57,51,54,49,59,52,63,55' nr_posts='3' nr_off_posts='' post_order='ASC' grid_layout='without_top' top_image='http://bygherreforeningen.kathlab.dk/wp-content/uploads/2018/06/Overblik-over-ændringer-i-AB.jpg' attachment='2544' attachment_size='full' masonry_filter='hide' av_uid='av-jia0oanc' custom_class='']

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev