Blog -

18/01/2017

6 måder at forbedre din kommunikation under et større renoveringsprojekt

Blogindlæg skrevet af: Rasmus Ebsen, Marketingkoordinator GenieBelt

 

 

Opstår der kommunikationsproblemer, så kan det have en påvirkning på forskellige områder. Det kan negativt påvirke tidsplanen, kvaliteten af slutresultatet, budgettet eller folks sikkerhed. Misforståelser kan opstå eks ved. en persons uklare håndskrift, sprogbarrierer eller ved mangelfulde tegninger og dokumenter. Samtidig kan en byggeplads være beriget med forskellige nationaliteter og kulturer, som kan skabe ny læring, men samtidig også føre til en række kommunikationsproblemer. Selv folk, der snakker det samme sprog, kan have problemer med at forstå hinanden på grund af eks. uforståeligt fagsprog.

I opstartsfasen kan det derfor være en god ide, at etablere en tværgående dialog, gensidig respekt og fælles forståelse for projektet, for forhindre at økonomien skrider og forsinkelser opstår. Her er den gode kommunikation vigtig, så her er en række råd som kan følges.

  • Teknologi: Ved at anvende IT-redskaber til din projektstyring, så kan der lettere skabes et overblik og mulige forsinkelser kan forudses, men vigtigst af alt, så kan det bedre sikre at der bliver kommunikeret korrekt. Her eksisterer der apps på markedet, som kan give et live overblik over dit projekt, da alle medarbejdere løbende kan opdatere processen via smartphone eller en anden anordning, og der kan derfor holdes øje med om alt forløber som det skal.
  • Tilskynd feedback: Ligegyldig om der er tale om arkitekter, entreprenører eller bygningsarbejdere, så er alt feedback vigtig. Sørg for at den feedback, der gives, bliver forstået og fulgt op på.
  • Vær klar og koncis: Sørg for at være klar og koncis i din skriftlige kommunikation, undgå slang og hold tingene direkte og letlæselige.
  • Etabler klare kommunikationslinjer: Ved at have klare kommunikationslinjer for hvordan der kommunikeres, kan du nemmere undgå misforståelser og fejl.
  • Tosprogethed: Find ud af om et andet- eller tredjesprog er nødvendig, for bedre at sikre at kommunikationen ikke misforstås.
  • Hyr kvalificerede medarbejdere: Ved at udvælge kvalificerede entreprenører og arbejdere, så kan du gøre kommunikationen nemmere og effektiv for hele teamet.

Ved at have fokus på ovenstående punkter, kan du forsøge at undgå nogle af de mest almindelige fejl som opstår grundet dårlig kommunikation. Når du har et team, som formår at udveksle ideer og tanker på en klar og effektiv måde, så får det hele projektet til at forløbe mere problemfrit. Det kan være med til at forbedre produktiviteten og i sidste ende gøre et byggeri billigere.

Hvis du vil have flere råd, så kan du se nærmere her.

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

sep
5
Medlemsmøde

Morgenmøde: Bygherrens konkurshåndtering

Vi vil helst undgå dem helt, men hvordan forbereder bygherren sig bedst på potentielle konkurssituationer? Bygherreforeningens Markedsudvalg er klar med 10 konkrete råd til bygherrens håndtering af konkurser. Mød desuden en bygherre, der har stået...

sep
9
Udbud og samarbejde

Vælg den rette entrepriseform

Hvordan vælger du den rigtige entrepriseform til dit projekt? På denne kursusdag hører du om fordele, ulemper og erfaringer med de forskellige entrepriseformer, så du er klædt på til at vælge den rette form, når...

sep
10
Byggeri, drift og anlæg

Ledningsarbejder og gæsteprincippet

Udgifter til ledningsarbejder kan være en ubehagelig overraskelse i et projekt, især hvis der ikke er taget højde for det i anlægsbudgettet. På dette kursus får du overblik over de grundlæggende regler inden for ledningsret...

sep
11
Byggeri, drift og anlæg

Anlægsdagen 2024

Lukker anlægsbranchen i 2050, når der ikke er råstoffer og arbejdskraft til at udføre opgaverne?  Hvad betyder bæredygtighed, klimakrav og digitalisering for fremtidige anlægsprojekter?  Vi sætter fokus på de udfordringer anlægssektoren står over for lige...

sep
17
Byggeriets aftaler

AB18 for bygherrer

På dette efterhånden klassiske AB-kursus får du en grundig indføring i AB18 og en gennemgang af aftalesystemet – herunder de væsentligste ændringer og nyskabelser, der er kommet siden AB92. Kurset sætter fokus på de muligheder,...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev