Årets bygherre skal hædres med Bygherreprisen 2021 - Bygherreforeningen

Nyhed -

08/04/2021

Årets bygherre skal hædres med Bygherreprisen 2021

Igen i år kårer Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben i samarbejde med Licitationen Årets Bygherre. Den prestigefyldte pris overrækkes til en heldig vinder den 4. november 2021, når en bygherreorganisation eller et konkret projekt hædres for en ekstraordinær bygherreindsats. Nu er der åbent for indstillinger af kandidater.

Sidste år var knap 20 professionelle bygherreorganisationer indstillet til Bygherreprisen, som uddeles i samarbejde med Boligfonden Kuben. Med mange interessante projekter, nyskabende byggerier og ambitiøse bygherrer rundt omkring i landet, håber Bygherreforeningen i år på endnu flere kandidater til en af byggeriets fornemmeste priser.

Styr på visionerne

I år stilles der skarpt på bygherrens evne til at omsætte tanker og ideer til konkrete løsninger til gavn for de endelige brugere, og på bygherrens evne til at føre et projekts visioner ud i livet.

”Vision, målsætning eller business case. Kært barn har mange navne, og i år leder vi efter visionære bygherrer, og ser på om målsætningerne, den tiltænkte strategi og de oprindelige behov er afdækket og opfyldt når byggeriet tages i brug. Vi ser desuden på, hvordan bygherren tager ansvar for at sikre, at forventningerne til byggeriet og visionen fastholdes i overleveringen såvel som ibrugtagningen fx gennem dialog, målinger eller evalueringer”, fortæller områdechef for kommunikation og udvikling i Bygherreforeningen, Jesper Malm.

Prisen uddeles ud fra i alt tre kriterier, og med de faste kriterier omkring bygherrens aftryk og værdiskabelsen for omverdenen er der fortsat et fokus på bygherrer og projekter som udfordrer status quo og tænker nyt i byggeriets mange faser. Nomineringen skal ske på baggrund af et eksisterende byggeprojekt, der enten er i gang eller har stået færdigt inden for de sidste fem år.

Juryen og udvælgelsesprocessen

Juryen bag Bygherreprisen har fået et nyt medlem. Det er Sine Juul Praastrup, CEO hos ERIK Arkitekter. Hun suppleres af Henrik Mielke, CEO hos Enemærke & Petersen, Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo og Peter Fangel Poulsen, partner og medstifter, Bauherr. Juryen sparrer desuden med Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen og Jesper Malm, områdechef for kommunikation og udvikling i Bygherreforeningen.

Onlineafstemning

Omverdenen har i år for første gang direkte indflydelse på, hvem der skal vinde prisen. I september åbner en offentlig afstemning, hvor brugere, leverandører og samarbejdspartnere kan stemme på netop deres favoritkandidat blandt de tre nominerede finalister. Disse stemmer vil tælle som et ekstra jurymedlem i afgørelsen.

Formand for juryen, Palle Adamsen, ser frem til at hædrer landets dygtigste bygherrer:

”Som jurymedlem lærer jeg hvert år noget nyt om byggeriet, og bliver gang på gang imponeret over bygherrernes talent og graden af innovation i projekterne.”

Intet er for småt eller for stort i forhold til indstillingen til Bygherreprisen og både offentlige, kommunale, statslige og private bygherrer kan indstilles til prisen, så længe de i særlig grad har taget teten, og har dokumenteret evnen at skabe en stærk vision – baseret på en grundig behovsforståelse – og implementeret denne gennem byggeprojektet og frem til den faktiske brug.

Vi ser frem til at modtage årets indstillinger, og håber på at feltet igen i år spænder bredt både i forhold til projekternes type og geografi,” siger Henrik L. Bang.

Tidligere vindere

Vinderne de seneste år har været Himmerland Boligforening og DTU – Danmarks Tekniske Universitet. Førstnævnte vandt i 2019 for sit arbejde med at udvikle sig selv som organisation og omverdenen igennem byggeprojekter. Sidstnævnte modtog prisen i 2020 for campusudviklingsplanen ”Transforming DTU”, en bygherreindsats som løbende er blevet udviklet og kvalificeret, og som i dag er et afgørende element i forhold til at skabe et konkurrencedygtigt universitetsmiljø.


Klik her for at indstille en kandidat til Bygherreprisen. Indstillingsperioden slutter d. 14. juni. 

Gratis arrangementer i foreningen: Mød tidligere finalister

Den 22. april kan du komme med på en gratis virtuel studietur til Aarhus Ø med Rune Kilden, som var blandt de sidste tre finalister der dystede om prisen i 2020.

Den 19. august kan du besøge DTU – Danmarks Tekniske Universitet på en fysisk studietur, og høre mere om bl.a. deres arbejde med digitalisering, som var én af grundende til, at de sidste år vandt titlen som årets bygherre.

Læs mere om Building Awards 2021 på Licitationens hjemmeside.

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

maj
28
Byggeriets aftaler

YBL18: Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til opgaven, og hvordan kan du...

maj
30
Medlemsmøde

Bygherrefestival 2024

Tilmeld dig en dag, hvor du kan blive inspireret, netværke og få nye faglige perspektiver. Til Bygherreforeningens festival samler vi medlemmerne til en faglig festdag for professionelle bygherrer. Her kan du opleve tankevækkende oplæg og...

maj
30
Medlemsmøde

Bygherreforeningens 25-års jubilæum!

I år har Bygherreforeningen 25-års jubilæum. Vi afholder derfor en festlig fejring heraf i forlængelse af vores årlige medlemsfestival. Jubilæumsfejringen er åben for alle i branchen. Vi glæder os til at se dig!

jun
4
Velfærdsbyggeri

Sådan bygger vi verdens bedste plejebolig

Plejeboligbyggeri er en kompleks størrelse, både fordi boliger og fællesarealer skal fungere for hjem og arbejdsplads, men også fordi plejeboligbyggeri er omfattet af meget lovgivning. Den stigende kompleksitet i byggeriet kombineret med en voksende andel...

jun
11
Bæredygtighed

Morgenmøde: Nye krav om selektiv nedrivning

Fra 1. juli bliver bygherrer og nedrivere underlagt flere krav, når de totalnedriver bygninger på 250 kvadratmeter eller mere. Men ved du nok om selektiv nedrivning og ressourcekortlægning? Og er du klar til at håndtere...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev