Nyhed -

08/04/2021

Årets bygherre skal hædres med Bygherreprisen 2021

Igen i år kårer Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben i samarbejde med Licitationen Årets Bygherre. Den prestigefyldte pris overrækkes til en heldig vinder den 4. november 2021, når en bygherreorganisation eller et konkret projekt hædres for en ekstraordinær bygherreindsats. Nu er der åbent for indstillinger af kandidater.

Sidste år var knap 20 professionelle bygherreorganisationer indstillet til Bygherreprisen, som uddeles i samarbejde med Boligfonden Kuben. Med mange interessante projekter, nyskabende byggerier og ambitiøse bygherrer rundt omkring i landet, håber Bygherreforeningen i år på endnu flere kandidater til en af byggeriets fornemmeste priser.

Styr på visionerne

I år stilles der skarpt på bygherrens evne til at omsætte tanker og ideer til konkrete løsninger til gavn for de endelige brugere, og på bygherrens evne til at føre et projekts visioner ud i livet.

”Vision, målsætning eller business case. Kært barn har mange navne, og i år leder vi efter visionære bygherrer, og ser på om målsætningerne, den tiltænkte strategi og de oprindelige behov er afdækket og opfyldt når byggeriet tages i brug. Vi ser desuden på, hvordan bygherren tager ansvar for at sikre, at forventningerne til byggeriet og visionen fastholdes i overleveringen såvel som ibrugtagningen fx gennem dialog, målinger eller evalueringer”, fortæller områdechef for kommunikation og udvikling i Bygherreforeningen, Jesper Malm.

Prisen uddeles ud fra i alt tre kriterier, og med de faste kriterier omkring bygherrens aftryk og værdiskabelsen for omverdenen er der fortsat et fokus på bygherrer og projekter som udfordrer status quo og tænker nyt i byggeriets mange faser. Nomineringen skal ske på baggrund af et eksisterende byggeprojekt, der enten er i gang eller har stået færdigt inden for de sidste fem år.

Juryen og udvælgelsesprocessen

Juryen bag Bygherreprisen har fået et nyt medlem. Det er Sine Juul Praastrup, CEO hos ERIK Arkitekter. Hun suppleres af Henrik Mielke, CEO hos Enemærke & Petersen, Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo og Peter Fangel Poulsen, partner og medstifter, Bauherr. Juryen sparrer desuden med Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen og Jesper Malm, områdechef for kommunikation og udvikling i Bygherreforeningen.

Onlineafstemning

Omverdenen har i år for første gang direkte indflydelse på, hvem der skal vinde prisen. I september åbner en offentlig afstemning, hvor brugere, leverandører og samarbejdspartnere kan stemme på netop deres favoritkandidat blandt de tre nominerede finalister. Disse stemmer vil tælle som et ekstra jurymedlem i afgørelsen.

Formand for juryen, Palle Adamsen, ser frem til at hædrer landets dygtigste bygherrer:

”Som jurymedlem lærer jeg hvert år noget nyt om byggeriet, og bliver gang på gang imponeret over bygherrernes talent og graden af innovation i projekterne.”

Intet er for småt eller for stort i forhold til indstillingen til Bygherreprisen og både offentlige, kommunale, statslige og private bygherrer kan indstilles til prisen, så længe de i særlig grad har taget teten, og har dokumenteret evnen at skabe en stærk vision – baseret på en grundig behovsforståelse – og implementeret denne gennem byggeprojektet og frem til den faktiske brug.

Vi ser frem til at modtage årets indstillinger, og håber på at feltet igen i år spænder bredt både i forhold til projekternes type og geografi,” siger Henrik L. Bang.

Tidligere vindere

Vinderne de seneste år har været Himmerland Boligforening og DTU – Danmarks Tekniske Universitet. Førstnævnte vandt i 2019 for sit arbejde med at udvikle sig selv som organisation og omverdenen igennem byggeprojekter. Sidstnævnte modtog prisen i 2020 for campusudviklingsplanen ”Transforming DTU”, en bygherreindsats som løbende er blevet udviklet og kvalificeret, og som i dag er et afgørende element i forhold til at skabe et konkurrencedygtigt universitetsmiljø.


Klik her for at indstille en kandidat til Bygherreprisen. Indstillingsperioden slutter d. 14. juni. 

Gratis arrangementer i foreningen: Mød tidligere finalister

Den 22. april kan du komme med på en gratis virtuel studietur til Aarhus Ø med Rune Kilden, som var blandt de sidste tre finalister der dystede om prisen i 2020.

Den 19. august kan du besøge DTU – Danmarks Tekniske Universitet på en fysisk studietur, og høre mere om bl.a. deres arbejde med digitalisering, som var én af grundende til, at de sidste år vandt titlen som årets bygherre.

Læs mere om Building Awards 2021 på Licitationens hjemmeside.

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 28
  februar
  Bæredygtighed - København

  Uddannelsesforløb: Bæredygtighed for bygherrer

  Tilmeld dig det nye uddannelsesforløb ‘Bæredygtighed for bygherrer’. Med det samlede uddannelsesforløb får du en god introduktion til en række af de fundamentale grundværktøjer, du som bygherre bør være fortrolig…

 • 28
  februar
  Bæredygtighed - København

  Frivillig bæredygtighedsklasse, LCA og LCC for bygherrer

  Fra og med 2023 strammes de tekniske krav til nybyggeriet. På dette kursus får du sparring til, hvad I som bygherre forventes at levere på de nye krav. Hvilke dagsordener…

 • 1
  marts
  Byggeri, drift og anlæg - København

  Byg til drift

  Som bygherre skal du kunne tænke bygninger som investeringer i forhold til både den fremtidige brug og forvaltning af bygningerne, så ressourcerne udnyttes optimalt i hele bygningernes livscyklus. For at…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev