Aftale til gavn for beboere, miljø og byggebranchen - Bygherreforeningen

Blog -

27/01/2015

Aftale til gavn for beboere, miljø og byggebranchen

Blogindlæg skrevet af: Af Henrik Garver, direktør for Foreningen af Rådgivende Ingeniører

 

18 milliarder kroner til renovering af almennyttige boliger frem mod 2020. Det er resultatet af den aftale, som regeringen, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti indgik i december 2014. Pengene kommer fra Landsbyggefondens midler. I de kommende to år er der afsat 4,2 milliarder kroner. I 2017 afsættes 2,5 milliarder kroner, som nedtrappes til 2,3 milliarder kroner i 2019 og 2020.

Efter min mening er det penge, der er givet rigtig godt ud. For det første betyder det, at beboerne i de godt 51.000 almene boliger får et bedre hjem at bo i. Et bygnings- og byplansmæssigt løft vil gøre det mere attraktivt at bo i almene boliger eller i bydele med mange almene boliger. Og så kan det sikre et socialt løft af mere udsatte områder og en styrket sammenholdskraft i Danmark. Endelig betyder det, at byggebranchen generelt kan fortsætte det høje niveau inden for renovering, som også har været en væsentlig motor for vækst i de seneste år.

 

bygning henrik garver

 

Et andet centralt element i aftalen er, at renoveringsarbejdet specifikt skal bidrage til energibesparelser og mindre CO2-udslip. I alt er der afsat 350 millioner kroner til gennemførelse af vidtgående energieffektiviseringer og en reduktion i CO2-udledning på 140.000 tons. Det er opgaver, hvor hele byggebranchen og i særdeleshed rådgivende ingeniørvirksomheder kan vise deres værd, når der skal tænkes smart, innovativt og energirigtigt. Det er derfor en oplagt mulighed for at vise, hvordan renovering skaber værdi for kunden og for den enkelte beboer.

Samlet giver det god mening at bringe midlerne fra Landsbyggefonden i spil, fordi det fastholder et vist aktivitets niveau i byggebranchen, der sikrer, at kompetencer hos rådgivere og udførende fastholdes i en tid, hvor aktiviteten inden for byggeri fortsat ligger under normalen.

Men vigtigst vil aftalen bidrage til at beboerne får bedre og dermed mere attraktive boliger, som igen vil betyde et løft til de almennyttige boligområder.

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

maj
28
Byggeriets aftaler

YBL18: Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til opgaven, og hvordan kan du...

maj
30
Medlemsmøde

Bygherrefestival 2024

Tilmeld dig en dag, hvor du kan blive inspireret, netværke og få nye faglige perspektiver. Til Bygherreforeningens festival samler vi medlemmerne til en faglig festdag for professionelle bygherrer. Her kan du opleve tankevækkende oplæg og...

maj
30
Medlemsmøde

Bygherreforeningens 25-års jubilæum!

I år har Bygherreforeningen 25-års jubilæum. Vi afholder derfor en festlig fejring heraf i forlængelse af vores årlige medlemsfestival. Jubilæumsfejringen er åben for alle i branchen. Vi glæder os til at se dig!

jun
4
Velfærdsbyggeri

Sådan bygger vi verdens bedste plejebolig

Plejeboligbyggeri er en kompleks størrelse, både fordi boliger og fællesarealer skal fungere for hjem og arbejdsplads, men også fordi plejeboligbyggeri er omfattet af meget lovgivning. Den stigende kompleksitet i byggeriet kombineret med en voksende andel...

jun
11
Bæredygtighed

Morgenmøde: Nye krav om selektiv nedrivning

Fra 1. juli bliver bygherrer og nedrivere underlagt flere krav, når de totalnedriver bygninger på 250 kvadratmeter eller mere. Men ved du nok om selektiv nedrivning og ressourcekortlægning? Og er du klar til at håndtere...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev