Blog -

27/01/2015

Aftale til gavn for beboere, miljø og byggebranchen

Blogindlæg skrevet af: Af Henrik Garver, direktør for Foreningen af Rådgivende Ingeniører

 

18 milliarder kroner til renovering af almennyttige boliger frem mod 2020. Det er resultatet af den aftale, som regeringen, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti indgik i december 2014. Pengene kommer fra Landsbyggefondens midler. I de kommende to år er der afsat 4,2 milliarder kroner. I 2017 afsættes 2,5 milliarder kroner, som nedtrappes til 2,3 milliarder kroner i 2019 og 2020.

Efter min mening er det penge, der er givet rigtig godt ud. For det første betyder det, at beboerne i de godt 51.000 almene boliger får et bedre hjem at bo i. Et bygnings- og byplansmæssigt løft vil gøre det mere attraktivt at bo i almene boliger eller i bydele med mange almene boliger. Og så kan det sikre et socialt løft af mere udsatte områder og en styrket sammenholdskraft i Danmark. Endelig betyder det, at byggebranchen generelt kan fortsætte det høje niveau inden for renovering, som også har været en væsentlig motor for vækst i de seneste år.

 

bygning henrik garver

 

Et andet centralt element i aftalen er, at renoveringsarbejdet specifikt skal bidrage til energibesparelser og mindre CO2-udslip. I alt er der afsat 350 millioner kroner til gennemførelse af vidtgående energieffektiviseringer og en reduktion i CO2-udledning på 140.000 tons. Det er opgaver, hvor hele byggebranchen og i særdeleshed rådgivende ingeniørvirksomheder kan vise deres værd, når der skal tænkes smart, innovativt og energirigtigt. Det er derfor en oplagt mulighed for at vise, hvordan renovering skaber værdi for kunden og for den enkelte beboer.

Samlet giver det god mening at bringe midlerne fra Landsbyggefonden i spil, fordi det fastholder et vist aktivitets niveau i byggebranchen, der sikrer, at kompetencer hos rådgivere og udførende fastholdes i en tid, hvor aktiviteten inden for byggeri fortsat ligger under normalen.

Men vigtigst vil aftalen bidrage til at beboerne får bedre og dermed mere attraktive boliger, som igen vil betyde et løft til de almennyttige boligområder.

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 1
  juni
  Bæredygtighed - Aalborg

  Ydelsesbeskrivelse for bæredygtigt byggeri

  I 2022 lanceres en ny ydelsesbeskrivelse for bæredygtighed i byggeriet, som udruster rådgiver og bygherre med et langt stærkere aftalegrundlag for socialt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt byggeri. På dette kursus…

 • 7
  juni
  Byggeriets aftaler - København

  Grundlæggende entrepriseret for bygherrer

  På dette kursus får du en grundlæggende introduktion til byggeriets aftaleforhold. Kurset tager dig igennem de grundlæggende organisatoriske forhold i byggesager og giver dig en god platform til at overskue…

 • 5
  september
  Byggeriets aftaler - Aarhus

  AB18 for bygherrer

  På dette efterhånden klassiske AB-kursus får du en grundig indføring i AB18 og en gennemgang af det nye aftalesystem – herunder de væsentligste ændringer og nyskabelser. Kurset sætter fokus på…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev