Blog -

10/06/2015

Aggersvold Gods – det tværfaglige renoveringseventyr

Blogindlæg skrevet af: Lars Flindt Pedersen, Pressechef, Arbejdstilsynet

 

Der var engang et gods, der på trods af stolte traditioner for landbrug, der kunne spores 400 år tilbage, var ved at forfalde. Det var meget længe siden, der havde været dyr i avlsbygningerne og korn i stakladen. Den smukke statelige hovedbygning i empirestil havde stået ubeboet hen i 25 år, og det kunne tydeligt ses på bygningerne.

 

staklade interi+©r mod foyer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eventyret om Aggersvold Gods kunne være historien om en ihærdig godsejer, der satte den kulturhistoriske arv og kvalitet i højsædet.

Men det virkelige eventyr findes i historien om en række rådgivere, entreprenører, håndværkere og leverandører, der alle satte en ære i at yde deres bedste, og hvor rådgivende ingeniører fra S.E.Brockhuus A/S var bygherrerådgiver.

Den vellykkede renovering af Aggersvold Gods bygger på godt samarbejde og tæt dialog. Hvor fokus har været på det fælles projekt, hvor der er blev arbejdet tværfagligt, logisk og metodisk for at identificere de udfordringer i renoveringsprojektet og udviklet de ideer, der kan løse problematikken og efterstræbe den optimale løsning.

På mange byggepladser har de forskellige håndværkere og rådgivere hver sin skurvogn, men på Aggersvold valgte man at lave ét stort fælles rum. Her hang de til hver en tid gældende hovedprojekttegninger, så alle kunne følge processen og løbende få svar på spørgsmål. Denne åbne dialog var mange gange medvirkende til, at udfordringerne blev løst hurtigt og effektivt. Ved en gennemgribende renovering af gamle huse som disse kan det være svært at vide på forhånd, hvilke udfordringer renoveringen vil byde på. Så selvom der lå projekter fra rådgiverside, var der stadig plads til gode input og uforudsete ting undervejs.

Selve renoveringen af Aggersvold Gods startede med hovedbygningen i 2003 og kørte næsten uafbrudt gennem 10 år, til stakladen stod færdig i oktober 2012. Renoveringen er gennemført nænsomt og med fokus på at bevare godsets karakter for eftertiden. Fra den første opmåling i hovedbygningen til det allersidste penselstrøg i stakladen har de involverede parter været med til at skrive et eventyr og et stykke Danmarkshistorie. Der var engang et gods, og nu er det der igen. Det er ganske vist.

Læs mere på: www.aggersvold.dk

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 5
  december
  Byggeriets aftaler - København

  YBL18 – Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

  Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til…

 • 6
  december
  Byggeriets aftaler - Charlottehaven

  ABR18: Bygherrens samarbejde med rådgiver

  Bliv klædt på til at navigere sikkert i ABR18. På dette kursus gennemgår vi ABR18 med særligt fokus på bygherrens perspektiv i såvel kontraheringsfasen, som i projekterings- og udførelsesfasen og…

 • 28
  februar
  Byggeri, drift og anlæg - København

  Brug Drift Byg 2024

  Kan vi opfylde behovene i vores eksisterende portefølje gennem transformation og optimeret drift, eller skal vi bygge nyt? Og når vi transformerer eller bygger nyt, hvordan får vi så planlagt…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev