• Virus ikoner

Bygherreforeningens nyheder om COVID-19

Her kan du få et samlet overblik over foreningens nyheder relateret til corona-situationen

Vinder af Bygherreprisen 2019: ”Vi har fået københavnerne til at forstå, hvad det er vi laver i Aalborg”

Sidste år vandt Himmerland Boligforening Bygherreprisen 2019 ved løfte den ellers udfordrede bydel Aalborg Øst. Den landsdækkende eksponering har givet det nordjyske boligforening vind i sejlende, og har åbnet op for nye fællesskaber og skabt stolthed iblandt medarbejderne. Nu kan alle indstille nye kandidater til prisen frem til d. 18. august, der hylder det ansvarlige samarbejde.
11/05/2020/af Freja Andersen

Topledere viser vejen til færre ulykker

Øget fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed i topledelsen hos Gentofte Kommune, Vejdirektoratet og det almene boligselskab Bo-Vest skal føre til færre ulykker og mere produktivitet på de tre organisationers byggepladser. Den nye tilgang bygger på erfaringer fra offshore branchen, hvor det er lykkes næsten at undgå store ulykker.
01/05/2020/af Freja Andersen

Renoveringsopgaver i høj kurs hos kommuner efter fjernelse af anlægsloftet

Med fjernelsen af anlægsloftet i år, har landets kommuner nu mulighed for at fremskynde opgaver efter eget valg. En rundspørge i tre kommuner viser, at det særligt er planlagte renoveringsopgaver, som bliver fremrykket, da nybyggeri af forskellige årsager er vanskeligt under coronakrisen.
03/04/2020/af Freja Andersen

Højere anlægsloft bør følges op af højere beløbsgrænser i tilbudsloven

Kommunerne skal have mulighed for at igangsætte flere byggeprojekter og dermed være med holde gang i erhvervsliv og beskæftigelse under coronakrisen. Man bør samtidig justere beløbsgrænserne i udbudsreglerne, for at gøre det nemmere at få virksomheder og håndværkere i gang med det samme på fx tomme skoler og daginstitutioner
26/03/2020/af Freja Andersen

Klimapartnerskab viser vejen til et bæredygtigt byggeri

Efter fire måneders intensivt arbejde og involvering af mere end 100 fagfolk, har klimapartnerskabet for byggeri og anlæg udgivet sin resultatrapport. Bygherreforeningen har deltaget aktivt i arbejdet og støtter op om mange af de gode forslag.
16/03/2020/af Freja Andersen

Bygherreforeningen bidrager til ny klimahandlingsplan

Bygherreforeningen skal sammen med bl.a. Dansk Byggeri og Dansk Industri frem mod februar 2020 komme med bud på, hvordan bygge- og anlægsbranchen skal bidrage til at vi bliver klimaneutrale i 2050 i regeringens klimapartnerskab for byggeri og anlæg
17/01/2020/af Freja Andersen

Bygherrer skal drive den bæredygtige udvikling

Bygherreforeningen lancerer fredag d. 10 januar et manifest med udgangspunkt i FNs verdensmål, der skal hjælpe bygherrer med en bæredygtig omstilling af deres arbejde.
10/01/2020/af Freja Andersen

Ny metode til tilstandsvurdering skal gøre det nemmere at arbejde med langsigtet vedligehold

De eksisterende bygninger udgør en nøgle til grøn omstilling. Vi skal bygge mindre nyt ved at udnytte de bygninger, vi allerede har, langt bedre fremover. Det kræver overblik over tilstanden af bygningsmassen og bedre planer for at holde den vedlige, lyder det fra Bygherreforeningens direktør, Henrik L. Bang. Bygherreforeningen har igennem det seneste år, med hjælp fra eksperter, udviklet en metode, der skal hjælpe flere organisationer i gang med tilstandsvurderinger. Formålet er bl.a. at der kan tages mere kvalificerede beslutninger om vedligeholdelsesindsatser på tværs af forskellige typer byg- og driftsherrer. Metoden bygger oven på Kommunernes Landsforenings model.
23/01/2025/af Freja Andersen

Ny metode til bygningsejere skal gøre det nemmere at komme i gang med at lave tilstandsvurderinger

Det skal være lettere at få kendskab til tilstanden på sine bygninger. Derfor lancerer Bygherreforeningen nu en metode, der er udviklet med hjælp fra eksperter som en videreførelse af Kommunernes Landsforenings model. Formålet er at gøre det lettere og mere tilgængeligt for bygningsejere at komme i gang med at lave tilstandsvurderinger, så der kan tages mere kvalificerede beslutninger om vedligeholdelsesindsatser på tværs af forskellige typer byg- og driftsherrer. Metoden er nu frit tilgængelig på Bygherreforeningens hjemmeside.
23/01/2025/af Freja Andersen

Ny fond skal accelerere anvendelsen af bæredygtige løsninger i byggeriet

42 organisationer bag Strateginetværket for bæredygtigt byggeri ønsker at etablere en ny fond, som understøtter afprøvning, dokumentation og anvendelse af nye bæredygtige materialer og løsninger. Udviklingsarbejdet er netop sat i gang med støtte fra Realdania, og der åbnes samtidig mulighed for, at branchens aktører kan blive partnere i udviklingsarbejdet og præge udformningen af fonden.
17/01/2025/af Caroline Gry Gabriel

Forandringsledelse er blevet en uundgåelig bygherredisciplin

Forandringsledelse i forhold til ibrugtagning af en bygning bliver i stigende grad en uundværlig kompetence for landets bygherrer. Det sker bl.a. som konsekvens af de nye måder at bruge og indrette bygningernes kvadratmeterne på, hvor bl.a. arealoptimering og fleksibilitet er i fokus. Det handler om at få brugerne med fra start, og at skabe ejerskab til forandringerne, fortæller en rådgiver i forandringsprocesser.
17/01/2025/af Caroline Gry Gabriel

Kom med til lancering af ny metode til tilstandsvurderinger

De eksisterende bygninger udgør en nøgle til grøn omstilling. Vi skal bygge mindre nyt ved at udnytte de bygninger, vi allerede har, på en bedre og mere strategisk måde fremover. Det kræver mere viden om tilstanden på bygningerne, og bedre planer for vedligehold, lyder det fra Bygherreforeningens direktør, Henrik L. Bang. Derfor har Bygherreforeningen igennem det seneste år, med hjælp fra eksperter, udviklet en metode, der skal hjælpe flere organisationer godt i gang med tilstandsvurderinger.
10/01/2025/af Freja Andersen

Det skal du holde øje med i 2025!

Hvert år kommer Bygherreforeningen med en række bud på, hvad vi skal holde øje med i 2025 i branchen. Også i år kommer vi med vores bedste bud på væsentlige tendenser og udviklinger i byggeriet de kommende 12 måneder. Særligt med fokus på dem som har betydning landets bygherrer. Vores udsigelser er grupperet inden for tre områder: Byggeriets generelle udvikling, byggeriets klima og miljøudfordringer og byggeriets generelle udvikling.
10/01/2025/af Sussi Hansen

Det interesserede I jer mest for i 2024

I Bygherreforeningen har vi mange engagerede medlemmer, der orienterer sig om, hvad der rører sig i bygge- og anlægsbranchen. Vi har også haft hele 92 kursusdage i Bygherre Akademiet, hvor 97 pct. af vores medlemsvirksomheder i løbet af året har været aktive. Vi har samlet nogle lister over det, I syntes var mest interessant af nyheder og arrangementer i foreningen i 2024.  
20/12/2024/af Caroline Gry Gabriel

De her medlemmer kan i år fejre jubilæum med Bygherreforeningen

Bygherreforeningen fejrer i år 25-års jubilæum, og i den forbindelse vil vi også fremhæve jer, der I år har været medlemmer af foreningen i 5,10, 15, 20 og 25 år. Tak for jeres engagement – vi sætter pris på hver af en af jer, og glæder os til at se jer til nytårskur den 10. januar og mange andre medlemsoplevelser i 2025!
20/12/2024/af Caroline Gry Gabriel

Sådan er bygherrerne i Danmark

Har du nogensinde overvejet, hvem der står bag opførelsen af boligejendomme, skoler, veje, broer og lufthavne i Danmark? Det er landets bygherreorganisationer og de mennesker, der er ansat her. Det er dem, der former de strategiske tanker bag ethvert stort byggeprojekt og finder de rette rådgivere og entreprenører til at realisere projekterne.
20/12/2024/af Caroline Gry Gabriel

Udbudschef: ”Vi skal turde at se på andre løsninger, end dem vi er vant til”

I dette Bygherreportræt kan du møde Cecilie Schwartz Førby, udbudschef i Odense Kommune. Cecilie har i løbet af sin karriere arbejdet i flere af landets store kommuner og har mere end ti års erfaring med kontrolarbejde i en fælles kontrolenhed for offentlige bygherrer og selskaber. Et område, der er kendetegnet af høj bevågenhed i lyset af de mange afsløringer om livsfarligt arbejdsmiljø, grov kriminalitet og manglende kontrol over leverandørkæder på byggepladser landet over. Cecilies arbejde handler også om at skabe råderum for grøn omstilling i hendes organisation, og som leder ønsker hun at stå i spidsen for en kulturforandring, der skaber meningsfuldhed hos hendes medarbejdere og giver afsæt til nye og bedre løsninger.
13/12/2024/af Caroline Gry Gabriel

Ny klimaerhvervsskole skal tiltrække unge gennem mere bæredygtighed

I september blev tre erhvervsskoler udpeget som klimaerhvervsskoler i Danmark og vil modtage et økonomisk tilskud fra regeringen årligt frem til 2028 for at gøre særlige tiltag for bæredygtighed i både fag og fysiske rammer. Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier er en af dem. De står nu overfor en stor opgave med at ændre deres organisation, etablere de fysiske rammer til at kunne arbejde med de nye tilgange inden for bæredygtighed og indkøbe ny teknologi og andet udstyr. Forhåbningen er at kunne agere fyrtårnsprojekt for landets andre erhvervsskoler, så hele bygge- og anlægsbranchen bliver mere bæredygtig og flere i højere grad vil vælge erhvervsskoleuddannelser.
06/12/2024/af Caroline Gry Gabriel

Leder: Vores byggerier skriver samfundshistorie

Denne uge udkommer Bygherreforeningens Bygherrebarometer for 2025, som tager temperaturen på, hvilke byggerier der skal igangsættes de kommende 12 måneder, og hvilke udfordringer bygherrerne står overfor i det næste år. Når vi kigger nærmere på de store byggeprojekter, som vores samfund investerer i, afspejler det også de udfordringer, vi som samfund står overfor. Lige nu er det den grønne omstilling og lige om lidt er det klimasikringen af vores samfund, skriver politisk chef i Bygherreforeningen, Jesper Malm, i denne leder.
29/11/2024/af Caroline Gry Gabriel

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev