Introduktion
Problemområder
Pejlemærker, handlinger
og målsætninger
Introduktion
Bygge- og anlægssektorens aktiviteter har stor indflydelse på menneskers hverdag. Det gælder både i processen, dvs. i form af arbejdspladser, byggepladser og udviklings- og produktionssteder, og i form af de fysiske rammer og resultater heraf. Hvor første bæredygtighedspolitik fokuserede på de miljømæssige aspekter, er anden del af politikken fokuseret på de sociale aspekter af bygge- og anlægsaktiviteter.
Med den sociale bæredygtighedspolitik ønsker Bygherreforeningen, at medlemmerne sætter sig i spidsen for en øget ansvarlighed og et tydeligt samfundssind i byggeriet, og dermed øger bevidstheden om bygherrens rolle ift. det omgivende samfund. Vi ønsker at accelerere udviklingen af mere humane og bæredygtige arbejdspladser og berørte samfundsstrukturer i harmoni med FN’s verdensmål. Samtidig sigtes mod at gøre det bedre, nemmere og/eller billigere at bygge og gennemføre den nødvendige omstilling socialt ansvarligt.
Problemområder
I denne sociale bæredygtighedspolitik er der prioriteret og defineret fire problemområder. Udvælgelsen af disse blandt mange mulige fokusområder er sket ud fra en bevidsthed om, at byg-, anlægs- og driftsherrer (herefter kaldet bygherre eller bygherrer under ét) gennem egne beslutninger og handlinger netop inden for de valgte områder kan gøre en afgørende positiv forskel på både kortere og længere sigt. Dette samtidig med at der arbejdes for, at unødvendige negative hændelser og effekter minimeres eller helt undgås.
Læs mere om de forskellige problemområder på undersiderne, som du finder i topmenuen.