Nyhed -

11/01/2019

Bygherreforeningens Nytårskur: Byggeriet skal blive mere klar i spyttet

Den 4. januar 2019 afholdt Bygherreforeningen den årlige nytårskur. Årets tema var "Byggeriet som Samfundsaktør" og dagen bød på interessant paneldebat, fødselsdagsreception for foreningens vicedirektør og tid til networking og et glas bobler.

Fredag den 4. januar løb Bygherreforeningens årlige nytårskur af stablen. Den gamle fægtesal (Aulaen) var stuvende fuld og fem veloplagte talere var på plads med hver deres perspektiv på byggeriets plads i samfundet.

Min mor skal også forstå det

Nytårskuren gav anledning til at tage et kig fremad og blandt dagens talere var der bred enighed at en fælles bøn til 2019. Byggeriet skal være bedre til at fortælle om sin rolle og sit samfundspotentiale.

Byggeriet har stor indflydelse på samfundet og skal derfor, ifølge Anne Skovbro, også være bedre til at italesætte samfundsudfordringerne. ”Hvordan kan vi tale med en relevans, så man forstår det? Min mor skal også forstå, hvordan vi skaber en forskel,” siger Anne Skovbo som den første på talerstolen.

Udgangspunkt i verdensmålene

Hos Enemærke & Petersen bruger de FNs verdensmål som rettesnor for både samfundsansvaret og for deres kommunikation udadtil. Ifølge direktøren hos Enemærke & Petersen, Henrik Mielke, skal budskabet dog altid være til at forstå: ”De (verdensmålene) kan være let tekniske. For mig skal det dufte af savsmuld,” siger han, om Enemærke & Petersens tilgang til social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.

Der tages stort ansvar allerede

Den sidste af dagens talere var speciel, da han ikke har sin daglige gang i byggeriet. Heino Knudsen (S) er regionsrådsformand og har den opfattelse, at byggeriet skal blive bedre til at fortælle, at man både kan og vil forbedre status quo. ”Byggeriet tager stort ansvar, men vi skal i fællesskab synliggøre det meget mere,” afsluttede Heino Knudsen.

På gensyn i 2019

Med et klap på skulderen for byggeriets fælles samfundsindsats samt en kærlig opsang om at tale lidt højere og tydeligere, blev 2019 skudt i gang. Vanen tro sluttede nytårskuren med ivrig networking, en let anretning, et glas boblevand og ønsket om et godt og succesfuldt nytår til alle de deltagende og naturligvis til byggeriet.

 

Nytårskurens talere:

Anne Skovbro, adm. direktør, By & Havn

Søren Rasmussen, indehaver og arkitekt, ONV Arkitekter

Henrik Mielke, adm. direktør, Enemærke & Petersen

Tina Snedker Kristensen, marketing- og kommunikationschef, Troldtekt

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand, Region Sjælland

Aktuelt

Brand i Børsen: Tid til omtanke, ikke drastiske konklusioner

Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen, udtrykker dyb medfølelse med Dansk Erhverv, og sender varme tanker til beredskabet, der kæmpede for at slukke branden og sikre området. Han håber på, at vi kan lære af situationen og bruge den tragiske hændelse til at blive klogere på, hvordan vi forebygger ildebrande og ødelæggelser af historiske bygninger. Også i en situation, hvor vi samtidig arbejder med en bæredygtig omstilling af byggeriet.
19/04/2024/af Sofie Meyer

Bofællesskabsudvikler: ”Jeg stiller nogle andre spørgsmål, og prøver at vende tingene lidt på hovedet”

I månedens bygherreportræt kan du møde Tania Nissen, udviklingsdirektør hos Hyllegaard Udvikling en del af Vanaheimr, der bl.a. udvikler stor-bofællesskab og projekter inden for landbrug og energioptimering. Tania er ny i byggebranchen, og med sit blik ude fra, brænder hun for nyskabelse. Hun er optaget af at optimere processer, og så ønsker hun at udfordre de etablerede metoder og tankegangen omkring risiko, profit og samarbejde.
15/04/2024/af Sofie Ullum Jensen

Psykologisk sikkerhed kan gøre at fejl opdages i tide

Fejl og misforståelser kan koste dyrt på bygge- og anlægsprojekter, både i forhold til tid, økonomi, image og samarbejde, og jo senere fejlene kommer på bordet, desto dyrere risikerer de at blive. Bl.a. derfor vinder nye samarbejdsformer frem, som skaber bedre rammer for medarbejdernes psykologiske sikkerhed, hvor der fx er plads til at indrømme fejl uden at blive dømt eller udstødt. Til en workshop i Samarbejdsløftet i marts blev det tydeligt, at begrebet ikke kun er relevant i en snæver byggepladskontekst, men lige så vigtigt for bygherrerne på ledelsesgangene.
12/04/2024/af Sussi Hansen

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

[av_custom_masonry_entries 0_pos_post='' 1_pos_post='' 2_pos_post='' 3_pos_post='' post_terms='Kursusemne,48,50,58,56,57,51,54,49,59,52,63,55' nr_posts='3' nr_off_posts='' post_order='ASC' grid_layout='without_top' top_image='http://bygherreforeningen.kathlab.dk/wp-content/uploads/2018/06/Overblik-over-ændringer-i-AB.jpg' attachment='2544' attachment_size='full' masonry_filter='hide' av_uid='av-jia0oanc' custom_class='']

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev