Nyhed -

25/09/2020

Bygherreprisen 2020: Fem stærke kandidater fik besøg af juryen

Bygherreprisens jury har i denne uge besøgt fem udvalgte kandidater, som dyster om titlen Årets Bygherre 2020. Kandidaterne er: Byggeri København, FB Gruppen, Boligselskabet Sjælland, Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Rune Kilden.

Dagen nærmer sig, og spændingen stiger. På Byggeriets visionsdag den 12. november 2020 overrækker Bygherreforeningen i samarbejde med Boligfonden Kuben årets Bygherrepris. Prisen går til en bygherre, som gennem sine projekter skaber værdi for omverdenen, sætter et stærkt bygherreaftryk og praktiserer særdeles gode samarbejder i byggeprocessen.

To travle besøgsdage

Knap 20 bygherrer og projekter blev indstillet til prisen, og juryen har i denne uge besøgt fem udvalgte kandidater. Trods mange år i byggebranchen, er de blevet både imponerede og inspirerede under ugens besøg. Første stop var på Københavns Rådhus hvor juryen blev klogere på Byggeri Københavns strategiske partnerskaber TRUST og PLUS. Begge partnerskaber har demonstreret sig som samarbejdsformer der mindsker konflikter, og udbudsmaterialet fungerer nu som inspiration for andre offentlige bygherrer. Efterfølgende var juryen forbi Grønttorvet i Valby, hvor FB Gruppen dyrker synergieffekterne i byggeriet for at mindske fejl og mangler, og desuden har store ambitioner for at skabe fællesskaber blandt byggeriets beboere. Dagens sidste stop var den gamle slagterigrund i Roskilde, hvor Boligselskabet Sjælland opfører almene boliger, der har fokus på socialt samvær, som skal skabes i samarbejde med værestedet Inps! der allerede findes på grunden. Derudover præsenterede de juryen for deres koncept Byggeri-træ.

Anden besøgsdag var ligeledes præget af to vidt forskellige, men begge inspirerende, bygherreoplæg. Juryen besøgte først Danmarks Tekniske Universitet, DTU, i Lyngby, og hørte om deres arbejde med digitalisering og universitetets nyskabende campusplaner og store fokus på det stærke samarbejde. Afslutningsvist mødte de byudvikleren Rune Kilden, hvis navn står på hvert fjerde byggeprojekt i Aarhus Ø. Hans filantropiske tilgang gør, at han i sit arbejde med at skabe liv i det nyopførte byområde, også støtter både lokale væresteder og unge iværksættere.

Udvælgelsesprocessen

Juryen der har besøgt kandidaterne består af Henrik Mielke, CEO hos Enemærke & Petersen, Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo, Peter Fangel Poulsen, partner og medstifter, Bauherr, Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen og Jesper Malm, kommunikationschef i Bygherreforeningen. Desuden deltog projektleder på Bygherreprisen, Emily Krygell Schrøder, i besøgsdagene. De står nu over for den vanskelige opgave at udvælge tre endeligt nominerede finalister, hvis projekter vil blive præsenteret mere dybdegående her på siden frem mod kåringen af Årets Bygherre 2020 i november.

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 28
  februar
  Bæredygtighed - København

  Frivillig bæredygtighedsklasse, LCA og LCC for bygherrer

  Fra og med 2023 strammes de tekniske krav til nybyggeriet. På dette kursus får du sparring til, hvad I som bygherre forventes at levere på de nye krav. Hvilke dagsordener…

 • 28
  februar
  Bæredygtighed - København

  Uddannelsesforløb: Bæredygtighed for bygherrer

  Tilmeld dig det nye uddannelsesforløb ‘Bæredygtighed for bygherrer’. Med det samlede uddannelsesforløb får du en god introduktion til en række af de fundamentale grundværktøjer, du som bygherre bør være fortrolig…

 • 1
  marts
  Byggeri, drift og anlæg - København

  Byg til drift

  Som bygherre skal du kunne tænke bygninger som investeringer i forhold til både den fremtidige brug og forvaltning af bygningerne, så ressourcerne udnyttes optimalt i hele bygningernes livscyklus. For at…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev