Nyhed -

25/09/2020

Bygherreprisen 2020: Fem stærke kandidater fik besøg af juryen

Bygherreprisens jury har i denne uge besøgt fem udvalgte kandidater, som dyster om titlen Årets Bygherre 2020. Kandidaterne er: Byggeri København, FB Gruppen, Boligselskabet Sjælland, Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Rune Kilden.

Dagen nærmer sig, og spændingen stiger. På Byggeriets visionsdag den 12. november 2020 overrækker Bygherreforeningen i samarbejde med Boligfonden Kuben årets Bygherrepris. Prisen går til en bygherre, som gennem sine projekter skaber værdi for omverdenen, sætter et stærkt bygherreaftryk og praktiserer særdeles gode samarbejder i byggeprocessen.

To travle besøgsdage

Knap 20 bygherrer og projekter blev indstillet til prisen, og juryen har i denne uge besøgt fem udvalgte kandidater. Trods mange år i byggebranchen, er de blevet både imponerede og inspirerede under ugens besøg. Første stop var på Københavns Rådhus hvor juryen blev klogere på Byggeri Københavns strategiske partnerskaber TRUST og PLUS. Begge partnerskaber har demonstreret sig som samarbejdsformer der mindsker konflikter, og udbudsmaterialet fungerer nu som inspiration for andre offentlige bygherrer. Efterfølgende var juryen forbi Grønttorvet i Valby, hvor FB Gruppen dyrker synergieffekterne i byggeriet for at mindske fejl og mangler, og desuden har store ambitioner for at skabe fællesskaber blandt byggeriets beboere. Dagens sidste stop var den gamle slagterigrund i Roskilde, hvor Boligselskabet Sjælland opfører almene boliger, der har fokus på socialt samvær, som skal skabes i samarbejde med værestedet Inps! der allerede findes på grunden. Derudover præsenterede de juryen for deres koncept Byggeri-træ.

Anden besøgsdag var ligeledes præget af to vidt forskellige, men begge inspirerende, bygherreoplæg. Juryen besøgte først Danmarks Tekniske Universitet, DTU, i Lyngby, og hørte om deres arbejde med digitalisering og universitetets nyskabende campusplaner og store fokus på det stærke samarbejde. Afslutningsvist mødte de byudvikleren Rune Kilden, hvis navn står på hvert fjerde byggeprojekt i Aarhus Ø. Hans filantropiske tilgang gør, at han i sit arbejde med at skabe liv i det nyopførte byområde, også støtter både lokale væresteder og unge iværksættere.

Udvælgelsesprocessen

Juryen der har besøgt kandidaterne består af Henrik Mielke, CEO hos Enemærke & Petersen, Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo, Peter Fangel Poulsen, partner og medstifter, Bauherr, Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen og Jesper Malm, kommunikationschef i Bygherreforeningen. Desuden deltog projektleder på Bygherreprisen, Emily Krygell Schrøder, i besøgsdagene. De står nu over for den vanskelige opgave at udvælge tre endeligt nominerede finalister, hvis projekter vil blive præsenteret mere dybdegående her på siden frem mod kåringen af Årets Bygherre 2020 i november.

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 27
  januar
  Udbud - Online

  Udbud med forhandling

  Udbud med forhandling er en fleksibel udbudsform, som Bygherreforeningen anbefaler sine medlemmer. På dette online kursus får du et godt indblik i muligheder og faldgruber i processen, og du får…

 • 27
  januar
  Samarbejde - Online

  Introduktion til BR18

  Her får du en introduktion til BR18 med særligt fokus på de administrative regler og tekniske forhold omkring brand. Vi kommer omkring certificeringsordningerne og sætter fokus på, hvordan du tilrettelægger…

 • 28
  januar
  Aftaler - Online

  Paradigmer til samarbejde mellem private bygherrer og almene boligorganisationer: “Delegeret bygherremodel”

  Bygherreforeningen og Byggeskadefonden inviterer til gratis online morgenmøde, hvor vi lancerer en ny dokumentpakke, der kan anvendes i forbindelse med samarbejde mellem almene boligorganisationer, private bygherrer og kommuner om opførelse…