Bygherreprisen 2020: Fem stærke kandidater fik besøg af juryen - Bygherreforeningen

Nyhed -

25/09/2020

Bygherreprisen 2020: Fem stærke kandidater fik besøg af juryen

Bygherreprisens jury har i denne uge besøgt fem udvalgte kandidater, som dyster om titlen Årets Bygherre 2020. Kandidaterne er: Byggeri København, FB Gruppen, Boligselskabet Sjælland, Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Rune Kilden.

Dagen nærmer sig, og spændingen stiger. På Byggeriets visionsdag den 12. november 2020 overrækker Bygherreforeningen i samarbejde med Boligfonden Kuben årets Bygherrepris. Prisen går til en bygherre, som gennem sine projekter skaber værdi for omverdenen, sætter et stærkt bygherreaftryk og praktiserer særdeles gode samarbejder i byggeprocessen.

To travle besøgsdage

Knap 20 bygherrer og projekter blev indstillet til prisen, og juryen har i denne uge besøgt fem udvalgte kandidater. Trods mange år i byggebranchen, er de blevet både imponerede og inspirerede under ugens besøg. Første stop var på Københavns Rådhus hvor juryen blev klogere på Byggeri Københavns strategiske partnerskaber TRUST og PLUS. Begge partnerskaber har demonstreret sig som samarbejdsformer der mindsker konflikter, og udbudsmaterialet fungerer nu som inspiration for andre offentlige bygherrer. Efterfølgende var juryen forbi Grønttorvet i Valby, hvor FB Gruppen dyrker synergieffekterne i byggeriet for at mindske fejl og mangler, og desuden har store ambitioner for at skabe fællesskaber blandt byggeriets beboere. Dagens sidste stop var den gamle slagterigrund i Roskilde, hvor Boligselskabet Sjælland opfører almene boliger, der har fokus på socialt samvær, som skal skabes i samarbejde med værestedet Inps! der allerede findes på grunden. Derudover præsenterede de juryen for deres koncept Byggeri-træ.

Anden besøgsdag var ligeledes præget af to vidt forskellige, men begge inspirerende, bygherreoplæg. Juryen besøgte først Danmarks Tekniske Universitet, DTU, i Lyngby, og hørte om deres arbejde med digitalisering og universitetets nyskabende campusplaner og store fokus på det stærke samarbejde. Afslutningsvist mødte de byudvikleren Rune Kilden, hvis navn står på hvert fjerde byggeprojekt i Aarhus Ø. Hans filantropiske tilgang gør, at han i sit arbejde med at skabe liv i det nyopførte byområde, også støtter både lokale væresteder og unge iværksættere.

Udvælgelsesprocessen

Juryen der har besøgt kandidaterne består af Henrik Mielke, CEO hos Enemærke & Petersen, Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo, Peter Fangel Poulsen, partner og medstifter, Bauherr, Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen og Jesper Malm, kommunikationschef i Bygherreforeningen. Desuden deltog projektleder på Bygherreprisen, Emily Krygell Schrøder, i besøgsdagene. De står nu over for den vanskelige opgave at udvælge tre endeligt nominerede finalister, hvis projekter vil blive præsenteret mere dybdegående her på siden frem mod kåringen af Årets Bygherre 2020 i november.

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

maj
28
Byggeriets aftaler

YBL18: Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til opgaven, og hvordan kan du...

maj
30
Medlemsmøde

Bygherrefestival 2024

Tilmeld dig en dag, hvor du kan blive inspireret, netværke og få nye faglige perspektiver. Til Bygherreforeningens festival samler vi medlemmerne til en faglig festdag for professionelle bygherrer. Her kan du opleve tankevækkende oplæg og...

maj
30
Medlemsmøde

Bygherreforeningens 25-års jubilæum!

I år har Bygherreforeningen 25-års jubilæum. Vi afholder derfor en festlig fejring heraf i forlængelse af vores årlige medlemsfestival. Jubilæumsfejringen er åben for alle i branchen. Vi glæder os til at se dig!

jun
4
Velfærdsbyggeri

Sådan bygger vi verdens bedste plejebolig

Plejeboligbyggeri er en kompleks størrelse, både fordi boliger og fællesarealer skal fungere for hjem og arbejdsplads, men også fordi plejeboligbyggeri er omfattet af meget lovgivning. Den stigende kompleksitet i byggeriet kombineret med en voksende andel...

jun
11
Bæredygtighed

Morgenmøde: Nye krav om selektiv nedrivning

Fra 1. juli bliver bygherrer og nedrivere underlagt flere krav, når de totalnedriver bygninger på 250 kvadratmeter eller mere. Men ved du nok om selektiv nedrivning og ressourcekortlægning? Og er du klar til at håndtere...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev