Nyhed -

25/09/2020

Bygherreprisen 2020: Fem stærke kandidater fik besøg af juryen

Bygherreprisens jury har i denne uge besøgt fem udvalgte kandidater, som dyster om titlen Årets Bygherre 2020. Kandidaterne er: Byggeri København, FB Gruppen, Boligselskabet Sjælland, Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Rune Kilden.

Dagen nærmer sig, og spændingen stiger. På Byggeriets visionsdag den 12. november 2020 overrækker Bygherreforeningen i samarbejde med Boligfonden Kuben årets Bygherrepris. Prisen går til en bygherre, som gennem sine projekter skaber værdi for omverdenen, sætter et stærkt bygherreaftryk og praktiserer særdeles gode samarbejder i byggeprocessen.

To travle besøgsdage

Knap 20 bygherrer og projekter blev indstillet til prisen, og juryen har i denne uge besøgt fem udvalgte kandidater. Trods mange år i byggebranchen, er de blevet både imponerede og inspirerede under ugens besøg. Første stop var på Københavns Rådhus hvor juryen blev klogere på Byggeri Københavns strategiske partnerskaber TRUST og PLUS. Begge partnerskaber har demonstreret sig som samarbejdsformer der mindsker konflikter, og udbudsmaterialet fungerer nu som inspiration for andre offentlige bygherrer. Efterfølgende var juryen forbi Grønttorvet i Valby, hvor FB Gruppen dyrker synergieffekterne i byggeriet for at mindske fejl og mangler, og desuden har store ambitioner for at skabe fællesskaber blandt byggeriets beboere. Dagens sidste stop var den gamle slagterigrund i Roskilde, hvor Boligselskabet Sjælland opfører almene boliger, der har fokus på socialt samvær, som skal skabes i samarbejde med værestedet Inps! der allerede findes på grunden. Derudover præsenterede de juryen for deres koncept Byggeri-træ.

Anden besøgsdag var ligeledes præget af to vidt forskellige, men begge inspirerende, bygherreoplæg. Juryen besøgte først Danmarks Tekniske Universitet, DTU, i Lyngby, og hørte om deres arbejde med digitalisering og universitetets nyskabende campusplaner og store fokus på det stærke samarbejde. Afslutningsvist mødte de byudvikleren Rune Kilden, hvis navn står på hvert fjerde byggeprojekt i Aarhus Ø. Hans filantropiske tilgang gør, at han i sit arbejde med at skabe liv i det nyopførte byområde, også støtter både lokale væresteder og unge iværksættere.

Udvælgelsesprocessen

Juryen der har besøgt kandidaterne består af Henrik Mielke, CEO hos Enemærke & Petersen, Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo, Peter Fangel Poulsen, partner og medstifter, Bauherr, Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen og Jesper Malm, kommunikationschef i Bygherreforeningen. Desuden deltog projektleder på Bygherreprisen, Emily Krygell Schrøder, i besøgsdagene. De står nu over for den vanskelige opgave at udvælge tre endeligt nominerede finalister, hvis projekter vil blive præsenteret mere dybdegående her på siden frem mod kåringen af Årets Bygherre 2020 i november.

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 28
  februar
  Byggeri, drift og anlæg - København

  Brug Drift Byg 2024

  I 2024 samler Bygherreforeningen og Dansk Facilities Management igen branchen til en spændende dag med fokus på den vigtige brobygning mellem drift og byggeri. Vær med, når vi sammen ser…

 • 29
  februar
  Byggeriets aftaler - København

  AB18 for bygherrer

  På dette efterhånden klassiske AB-kursus får du en grundig indføring i AB18 og en gennemgang af aftalesystemet – herunder de væsentligste ændringer og nyskabelser, der er kommet siden AB92. Kurset…

 • 29
  februar
  Byggeriets aftaler - København, Online

  Uddannelsesforløb: Byggeriets aftaler

  Vi har samlet et uddannelsesforløb til dig, der vil have grundigt kendskab til byggeriets aftaler. Forløbet består af en række kurser, som Bygherreforeningen anbefaler bygherrer, der arbejder med aftaler i…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev