Nyhed -

26/08/2022

Bygherrer i det jyske vil opkvalificere sig

Bygherreforeningen mærker et stigende behov for uddannelse i projektledelse og lederkompetencer blandt landets bygherrer. Flere bygherreorganisationer vælger at sende hele hold på projektlederuddannelse i foreningen, og her i efteråret kan vi for første gang byde kursister velkommen på projektlederuddannelse i Jylland.

Bygherreforeningens medlemsskare og aktivitetsniveau er vokset stødt de seneste par år i takt med en stigende byggeaktivitet, nye udfordringer i forhold til fx bæredygtighed og digitalisering og et generelt behov for at uddanne og professionalisere bygherrerollen.  Foreningens kompetenceteam oplever stor efterspørgsel hos nye såvel som eksisterende medlemmer på at opkvalificere sig i forhold til ledelse, projektstyring og specialisering inden for særlige fagområder. 

“Bygherrerollen  er meget kompleks, og kræver en bred vifte af kompetencer inden for styring, ledelse, økonomi, jura og kommunikation. Man skal kunne styre store komplicerede byggeprojekter, og navigere i et broget landskab af interessenter. Det er en vanskelig opgave, der kræver, at man er klædt på til opgaven” fortæller Christine Skovgaard Madsen, kompetencechef i Bygherreforeningen.  

Bygherreforeningens medlemskreds tæller nu lige knapt 250 medlemmer, og heraf er 53 af dem kommet til siden sidste år i august. Halvdelen af de nye medlemmer holder til i Jylland. 

Stor interesse for projektlederuddannelse i Aarhus

Både på Sjælland og nu også vest for Storebælt er der efterspørgsel på kompetenceudvikling i efteråret.  

“Vi mærker virkelig, at vores medlemmer ønsker at blive styrket i deres rolle som bygherre. Unge såvel som mere erfarne. Vi har fået en del unge og enormt ambitiøse medlemmer, der netop er trådt ind i rollen. De ønsker at blive klædt på til at løfte og forstå, hvad opgaven indebærer.” fortæller Christine Skovgaard Madsen og fortsætter:   

“I det her efterår starter vi f.eks. en projektlederuddannelse for bygherrer op i Aarhus. Det er en stor milepæl for vores forening. Det er første gang, vi oplever, at der har været så stor en interesse og tilslutning fra de jyske bygherrer. Udover det har vi kurser i både AB18 og udbudsret i Aarhus i efteråret med stor tilslutning, og vi har netop afholdt netværksmøder i Kolding og Aalborg med god dialog og mange fremmødte”.  

Udover projektlederuddannelsen i Aarhus, tilbyder Bygherreforeningen også faste kurser i AB18, udbudsret og ydelsesbeskrivelser og flere årlige gratis netværksmøder i Midtjylland og Nordjylland. 

Vil du have indblik i fordelene som medlem hos Bygherreforeningen? Læs her

Nyheden er skrevet af Freya Andersen

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 28
  februar
  Bæredygtighed - København

  Frivillig bæredygtighedsklasse, LCA og LCC for bygherrer

  Fra og med 2023 strammes de tekniske krav til nybyggeriet. På dette kursus får du sparring til, hvad I som bygherre forventes at levere på de nye krav. Hvilke dagsordener…

 • 28
  februar
  Bæredygtighed - København

  Uddannelsesforløb: Bæredygtighed for bygherrer

  Tilmeld dig det nye uddannelsesforløb ‘Bæredygtighed for bygherrer’. Med det samlede uddannelsesforløb får du en god introduktion til en række af de fundamentale grundværktøjer, du som bygherre bør være fortrolig…

 • 1
  marts
  Byggeri, drift og anlæg - København

  Byg til drift

  Som bygherre skal du kunne tænke bygninger som investeringer i forhold til både den fremtidige brug og forvaltning af bygningerne, så ressourcerne udnyttes optimalt i hele bygningernes livscyklus. For at…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev