Nyhed -

26/08/2022

Bygherrer i det jyske vil opkvalificere sig

Bygherreforeningen mærker et stigende behov for uddannelse i projektledelse og lederkompetencer blandt landets bygherrer. Flere bygherreorganisationer vælger at sende hele hold på projektlederuddannelse i foreningen, og her i efteråret kan vi for første gang byde kursister velkommen på projektlederuddannelse i Jylland.

Bygherreforeningens medlemsskare og aktivitetsniveau er vokset stødt de seneste par år i takt med en stigende byggeaktivitet, nye udfordringer i forhold til fx bæredygtighed og digitalisering og et generelt behov for at uddanne og professionalisere bygherrerollen.  Foreningens kompetenceteam oplever stor efterspørgsel hos nye såvel som eksisterende medlemmer på at opkvalificere sig i forhold til ledelse, projektstyring og specialisering inden for særlige fagområder. 

“Bygherrerollen  er meget kompleks, og kræver en bred vifte af kompetencer inden for styring, ledelse, økonomi, jura og kommunikation. Man skal kunne styre store komplicerede byggeprojekter, og navigere i et broget landskab af interessenter. Det er en vanskelig opgave, der kræver, at man er klædt på til opgaven” fortæller Christine Skovgaard Madsen, kompetencechef i Bygherreforeningen.  

Bygherreforeningens medlemskreds tæller nu lige knapt 250 medlemmer, og heraf er 53 af dem kommet til siden sidste år i august. Halvdelen af de nye medlemmer holder til i Jylland. 

Stor interesse for projektlederuddannelse i Aarhus

Både på Sjælland og nu også vest for Storebælt er der efterspørgsel på kompetenceudvikling i efteråret.  

“Vi mærker virkelig, at vores medlemmer ønsker at blive styrket i deres rolle som bygherre. Unge såvel som mere erfarne. Vi har fået en del unge og enormt ambitiøse medlemmer, der netop er trådt ind i rollen. De ønsker at blive klædt på til at løfte og forstå, hvad opgaven indebærer.” fortæller Christine Skovgaard Madsen og fortsætter:   

“I det her efterår starter vi f.eks. en projektlederuddannelse for bygherrer op i Aarhus. Det er en stor milepæl for vores forening. Det er første gang, vi oplever, at der har været så stor en interesse og tilslutning fra de jyske bygherrer. Udover det har vi kurser i både AB18 og udbudsret i Aarhus i efteråret med stor tilslutning, og vi har netop afholdt netværksmøder i Kolding og Aalborg med god dialog og mange fremmødte”.  

Udover projektlederuddannelsen i Aarhus, tilbyder Bygherreforeningen også faste kurser i AB18, udbudsret og ydelsesbeskrivelser og flere årlige gratis netværksmøder i Midtjylland og Nordjylland. 

Vil du have indblik i fordelene som medlem hos Bygherreforeningen? Læs her

Nyheden er skrevet af Freya Andersen

Aktuelt

Psykologisk sikkerhed kan gøre at fejl opdages i tide

Fejl og misforståelser kan koste dyrt på bygge- og anlægsprojekter, både i forhold til tid, økonomi, image og samarbejde, og jo senere fejlene kommer på bordet, desto dyrere risikerer de at blive. Bl.a. derfor vinder nye samarbejdsformer frem, som skaber bedre rammer for medarbejdernes psykologiske sikkerhed, hvor der fx er plads til at indrømme fejl uden at blive dømt eller udstødt. Til en workshop i Samarbejdsløftet i marts blev det tydeligt, at begrebet ikke kun er relevant i en snæver byggepladskontekst, men lige så vigtigt for bygherrerne på ledelsesgangene.
12/04/2024/af Sussi Hansen

Kommuner mangler redskaber til bæredygtig byudvikling

Kommunerne sidder med en væsentlig nøgle til bæredygtig udvikling: Det hele starter med planlægningen af hvad, hvor og hvordan, der skal bygges. Men de mangler redskaber og hjemmel i planloven til at stille krav til private bygherrer og ejendomsudviklere. Det viser en ny undersøgelse igangsat af Arkitektforeningen i regi af ”Strateginetværket for bæredygtigt byggeri”. Undersøgelsen kommer også med en række konkrete anbefalinger til politikerne.
10/04/2024/af Andreas Holst-Olesen

Bygherreprisen 2024 sætter fokus på den eksperimenterende og nytænkende bygherre

Nu er der åbent for indstillinger til Bygherreprisen 2024, der i år stiller skarpt på den eksperimenterende og nytænkende bygherre. Med de udfordringer vores samfund og verden står overfor, søger vi i år bygherrer som har lysten, modet og evnen til at eksperimentere og nytænke deres tilgange til byggeri for at dække nye behov og håndtere fremtidens udfordringer inden for bl.a. klimasikring, bæredygtighed og fx ressourceknaphed. Prisen uddeles sammen med Boligfonden Kuben i samarbejde med Licitationen.
05/04/2024/af Sussi Hansen

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

[av_custom_masonry_entries 0_pos_post='' 1_pos_post='' 2_pos_post='' 3_pos_post='' post_terms='Kursusemne,48,50,58,56,57,51,54,49,59,52,63,55' nr_posts='3' nr_off_posts='' post_order='ASC' grid_layout='without_top' top_image='http://bygherreforeningen.kathlab.dk/wp-content/uploads/2018/06/Overblik-over-ændringer-i-AB.jpg' attachment='2544' attachment_size='full' masonry_filter='hide' av_uid='av-jia0oanc' custom_class='']

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev