Bygherrerne åbner portene: Skoleklasser kommer på besøg - Bygherreforeningen

Nyhed -

16/09/2022

Bygherrerne åbner portene: Skoleklasser kommer på besøg

Flere byggepladser åbner nu op for skoleklassebesøg i efteråret for at vise elever, hvordan man arbejder på en byggeplads. Besøgene er en del af Bygherreforeningen og branchens ønske om at tiltrække flere unge til de byggefaglige erhvervsuddannelser. Og initiativet møder interesse fra lærer rundt omkring i landet.

Byggeriet har svært ved at tiltrække unge til de erhvervsfaglige uddannelser, og er i hård konkurrence med andre brancher. Som noget nyt åbner en håndfuld bygherrer rundt omkring i landet nu op for skoleklassebesøg på deres byggepladser i oktober. Her kan lærere tilmelde deres klasse til en rundvisning og få indblik i, hvad man laver på en byggeplads. Ideen bag besøgene er at vække de unges interesse for byggefaglige erhvervsuddannelser: 

“Der er stor mangel på faglært arbejdskraft i byggeriet, og det er en stigende bekymring iblandt landets bygherrer, at der ikke bliver uddannet nok til at bygge i fremtiden” siger Hanne Ullum, vicedirektør i Bygherreforeningen og fortsætter:  

“hvis vi skal tiltrække flere unge, må vi invitere dem indenfor og vise, hvordan det er at arbejde på en byggeplads. Det er en stor oplevelse at komme ind og se de store maskiner, og hvordan man egentlig bygger. Vi ser et stort uforløst potentiale i sådan et initiativ”.   

Møder stor interesse 

Konceptet for de åbne byggepladser er på nuværende tidspunkt et pilotprojekt, der bliver afprøvet i efteråret. Og allerede nu møder det opbakning og interesse fra skolelærerne: 

“Vi bliver lige nu kontaktet af folkeskolelærer fra hele landet, der er interesserede i at komme på byggepladsbesøg med deres klasse. Derfor håber vi på til næste efterår at vende tilbage med et projekt i større skala i samarbejde med flere samarbejdspartnere, der også kan se potentialet i det” siger Hanne Ullum.  

Hannes håb er, at konceptet kan bredes ud til hele branchen på sigt og blive en blive normal praksis, når man har en byggeplads. 

“Ligesom mange andre brancher afholder åbent hus som en årlig tilbagevendende begivenhed, håber vi at kunne brede konceptet til hele landet og at byggebranchen vil tage det til sig. Det er noget vi arbejder på lige nu” afslutter hun.  

Er du interesseret i at åbne op for elever og klasser på din byggeplads i uge 41 eller i efteråret 2023, hører vi gerne fra dig. Skriv til senior projektleder Mette Kristensen

Nyheden er skrevet af Freya Andersen

Aktuelt

Brand i Børsen: Tid til omtanke, ikke drastiske konklusioner

Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen, udtrykker dyb medfølelse med Dansk Erhverv, og sender varme tanker til beredskabet, der kæmpede for at slukke branden og sikre området. Han håber på, at vi kan lære af situationen og bruge den tragiske hændelse til at blive klogere på, hvordan vi forebygger ildebrande og ødelæggelser af historiske bygninger. Også i en situation, hvor vi samtidig arbejder med en bæredygtig omstilling af byggeriet.
19/04/2024/af Sofie Meyer

Bofællesskabsudvikler: ”Jeg stiller nogle andre spørgsmål, og prøver at vende tingene lidt på hovedet”

I månedens bygherreportræt kan du møde Tania Nissen, udviklingsdirektør hos Hyllegaard Udvikling en del af Vanaheimr, der bl.a. udvikler stor-bofællesskab og projekter inden for landbrug og energioptimering. Tania er ny i byggebranchen, og med sit blik ude fra, brænder hun for nyskabelse. Hun er optaget af at optimere processer, og så ønsker hun at udfordre de etablerede metoder og tankegangen omkring risiko, profit og samarbejde.
15/04/2024/af Sofie Ullum Jensen

Psykologisk sikkerhed kan gøre at fejl opdages i tide

Fejl og misforståelser kan koste dyrt på bygge- og anlægsprojekter, både i forhold til tid, økonomi, image og samarbejde, og jo senere fejlene kommer på bordet, desto dyrere risikerer de at blive. Bl.a. derfor vinder nye samarbejdsformer frem, som skaber bedre rammer for medarbejdernes psykologiske sikkerhed, hvor der fx er plads til at indrømme fejl uden at blive dømt eller udstødt. Til en workshop i Samarbejdsløftet i marts blev det tydeligt, at begrebet ikke kun er relevant i en snæver byggepladskontekst, men lige så vigtigt for bygherrerne på ledelsesgangene.
12/04/2024/af Sussi Hansen

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

[av_custom_masonry_entries 0_pos_post='' 1_pos_post='' 2_pos_post='' 3_pos_post='' post_terms='Kursusemne,48,50,58,56,57,51,54,49,59,52,63,55' nr_posts='3' nr_off_posts='' post_order='ASC' grid_layout='without_top' top_image='http://bygherreforeningen.kathlab.dk/wp-content/uploads/2018/06/Overblik-over-ændringer-i-AB.jpg' attachment='2544' attachment_size='full' masonry_filter='hide' av_uid='av-jia0oanc' custom_class='']

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev