Nyhed -

16/09/2022

Bygherrerne åbner portene: Skoleklasser kommer på besøg

Flere byggepladser åbner nu op for skoleklassebesøg i efteråret for at vise elever, hvordan man arbejder på en byggeplads. Besøgene er en del af Bygherreforeningen og branchens ønske om at tiltrække flere unge til de byggefaglige erhvervsuddannelser. Og initiativet møder interesse fra lærer rundt omkring i landet.

Byggeriet har svært ved at tiltrække unge til de erhvervsfaglige uddannelser, og er i hård konkurrence med andre brancher. Som noget nyt åbner en håndfuld bygherrer rundt omkring i landet nu op for skoleklassebesøg på deres byggepladser i oktober. Her kan lærere tilmelde deres klasse til en rundvisning og få indblik i, hvad man laver på en byggeplads. Ideen bag besøgene er at vække de unges interesse for byggefaglige erhvervsuddannelser: 

“Der er stor mangel på faglært arbejdskraft i byggeriet, og det er en stigende bekymring iblandt landets bygherrer, at der ikke bliver uddannet nok til at bygge i fremtiden” siger Hanne Ullum, vicedirektør i Bygherreforeningen og fortsætter:  

“hvis vi skal tiltrække flere unge, må vi invitere dem indenfor og vise, hvordan det er at arbejde på en byggeplads. Det er en stor oplevelse at komme ind og se de store maskiner, og hvordan man egentlig bygger. Vi ser et stort uforløst potentiale i sådan et initiativ”.   

Møder stor interesse 

Konceptet for de åbne byggepladser er på nuværende tidspunkt et pilotprojekt, der bliver afprøvet i efteråret. Og allerede nu møder det opbakning og interesse fra skolelærerne: 

“Vi bliver lige nu kontaktet af folkeskolelærer fra hele landet, der er interesserede i at komme på byggepladsbesøg med deres klasse. Derfor håber vi på til næste efterår at vende tilbage med et projekt i større skala i samarbejde med flere samarbejdspartnere, der også kan se potentialet i det” siger Hanne Ullum.  

Hannes håb er, at konceptet kan bredes ud til hele branchen på sigt og blive en blive normal praksis, når man har en byggeplads. 

“Ligesom mange andre brancher afholder åbent hus som en årlig tilbagevendende begivenhed, håber vi at kunne brede konceptet til hele landet og at byggebranchen vil tage det til sig. Det er noget vi arbejder på lige nu” afslutter hun.  

Er du interesseret i at åbne op for elever og klasser på din byggeplads i uge 41 eller i efteråret 2023, hører vi gerne fra dig. Skriv til senior projektleder Mette Kristensen

Nyheden er skrevet af Freya Andersen

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 28
  februar
  Bæredygtighed - København

  Frivillig bæredygtighedsklasse, LCA og LCC for bygherrer

  Fra og med 2023 strammes de tekniske krav til nybyggeriet. På dette kursus får du sparring til, hvad I som bygherre forventes at levere på de nye krav. Hvilke dagsordener…

 • 28
  februar
  Bæredygtighed - København

  Uddannelsesforløb: Bæredygtighed for bygherrer

  Tilmeld dig det nye uddannelsesforløb ‘Bæredygtighed for bygherrer’. Med det samlede uddannelsesforløb får du en god introduktion til en række af de fundamentale grundværktøjer, du som bygherre bør være fortrolig…

 • 1
  marts
  Byggeri, drift og anlæg - København

  Byg til drift

  Som bygherre skal du kunne tænke bygninger som investeringer i forhold til både den fremtidige brug og forvaltning af bygningerne, så ressourcerne udnyttes optimalt i hele bygningernes livscyklus. For at…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev