Nyhed -

16/09/2022

Bygherrerne åbner portene: Skoleklasser kommer på besøg

Flere byggepladser åbner nu op for skoleklassebesøg i efteråret for at vise elever, hvordan man arbejder på en byggeplads. Besøgene er en del af Bygherreforeningen og branchens ønske om at tiltrække flere unge til de byggefaglige erhvervsuddannelser. Og initiativet møder interesse fra lærer rundt omkring i landet.

Byggeriet har svært ved at tiltrække unge til de erhvervsfaglige uddannelser, og er i hård konkurrence med andre brancher. Som noget nyt åbner en håndfuld bygherrer rundt omkring i landet nu op for skoleklassebesøg på deres byggepladser i oktober. Her kan lærere tilmelde deres klasse til en rundvisning og få indblik i, hvad man laver på en byggeplads. Ideen bag besøgene er at vække de unges interesse for byggefaglige erhvervsuddannelser: 

“Der er stor mangel på faglært arbejdskraft i byggeriet, og det er en stigende bekymring iblandt landets bygherrer, at der ikke bliver uddannet nok til at bygge i fremtiden” siger Hanne Ullum, vicedirektør i Bygherreforeningen og fortsætter:  

“hvis vi skal tiltrække flere unge, må vi invitere dem indenfor og vise, hvordan det er at arbejde på en byggeplads. Det er en stor oplevelse at komme ind og se de store maskiner, og hvordan man egentlig bygger. Vi ser et stort uforløst potentiale i sådan et initiativ”.   

Møder stor interesse 

Konceptet for de åbne byggepladser er på nuværende tidspunkt et pilotprojekt, der bliver afprøvet i efteråret. Og allerede nu møder det opbakning og interesse fra skolelærerne: 

“Vi bliver lige nu kontaktet af folkeskolelærer fra hele landet, der er interesserede i at komme på byggepladsbesøg med deres klasse. Derfor håber vi på til næste efterår at vende tilbage med et projekt i større skala i samarbejde med flere samarbejdspartnere, der også kan se potentialet i det” siger Hanne Ullum.  

Hannes håb er, at konceptet kan bredes ud til hele branchen på sigt og blive en blive normal praksis, når man har en byggeplads. 

“Ligesom mange andre brancher afholder åbent hus som en årlig tilbagevendende begivenhed, håber vi at kunne brede konceptet til hele landet og at byggebranchen vil tage det til sig. Det er noget vi arbejder på lige nu” afslutter hun.  

Er du interesseret i at åbne op for elever og klasser på din byggeplads i uge 41 eller i efteråret 2023, hører vi gerne fra dig. Skriv til senior projektleder Mette Kristensen

Nyheden er skrevet af Freya Andersen

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 28
  februar
  Byggeri, drift og anlæg - København

  Brug Drift Byg 2024

  I 2024 samler Bygherreforeningen og Dansk Facilities Management igen branchen til en spændende dag med fokus på den vigtige brobygning mellem drift og byggeri. Vær med, når vi sammen ser…

 • 29
  februar
  Byggeriets aftaler - København & Online

  Uddannelsesforløb: Byggeriets aftaler

  Vi har samlet et uddannelsesforløb til dig, der vil have grundigt kendskab til byggeriets aftaler. Forløbet består af en række kurser, som Bygherreforeningen anbefaler bygherrer, der arbejder med aftaler i…

 • 29
  februar
  Byggeriets aftaler - København

  AB18 for bygherrer

  På dette efterhånden klassiske AB-kursus får du en grundig indføring i AB18 og en gennemgang af aftalesystemet – herunder de væsentligste ændringer og nyskabelser, der er kommet siden AB92. Kurset…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev