Nyhed -

16/09/2022

Bygherrerne åbner portene: Skoleklasser kommer på besøg

Flere byggepladser åbner nu op for skoleklassebesøg i efteråret for at vise elever, hvordan man arbejder på en byggeplads. Besøgene er en del af Bygherreforeningen og branchens ønske om at tiltrække flere unge til de byggefaglige erhvervsuddannelser. Og initiativet møder interesse fra lærer rundt omkring i landet.

Byggeriet har svært ved at tiltrække unge til de erhvervsfaglige uddannelser, og er i hård konkurrence med andre brancher. Som noget nyt åbner en håndfuld bygherrer rundt omkring i landet nu op for skoleklassebesøg på deres byggepladser i oktober. Her kan lærere tilmelde deres klasse til en rundvisning og få indblik i, hvad man laver på en byggeplads. Ideen bag besøgene er at vække de unges interesse for byggefaglige erhvervsuddannelser: 

“Der er stor mangel på faglært arbejdskraft i byggeriet, og det er en stigende bekymring iblandt landets bygherrer, at der ikke bliver uddannet nok til at bygge i fremtiden” siger Hanne Ullum, vicedirektør i Bygherreforeningen og fortsætter:  

“hvis vi skal tiltrække flere unge, må vi invitere dem indenfor og vise, hvordan det er at arbejde på en byggeplads. Det er en stor oplevelse at komme ind og se de store maskiner, og hvordan man egentlig bygger. Vi ser et stort uforløst potentiale i sådan et initiativ”.   

Møder stor interesse 

Konceptet for de åbne byggepladser er på nuværende tidspunkt et pilotprojekt, der bliver afprøvet i efteråret. Og allerede nu møder det opbakning og interesse fra skolelærerne: 

“Vi bliver lige nu kontaktet af folkeskolelærer fra hele landet, der er interesserede i at komme på byggepladsbesøg med deres klasse. Derfor håber vi på til næste efterår at vende tilbage med et projekt i større skala i samarbejde med flere samarbejdspartnere, der også kan se potentialet i det” siger Hanne Ullum.  

Hannes håb er, at konceptet kan bredes ud til hele branchen på sigt og blive en blive normal praksis, når man har en byggeplads. 

“Ligesom mange andre brancher afholder åbent hus som en årlig tilbagevendende begivenhed, håber vi at kunne brede konceptet til hele landet og at byggebranchen vil tage det til sig. Det er noget vi arbejder på lige nu” afslutter hun.  

Er du interesseret i at åbne op for elever og klasser på din byggeplads i uge 41 eller i efteråret 2023, hører vi gerne fra dig. Skriv til senior projektleder Mette Kristensen

Nyheden er skrevet af Freya Andersen

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 7
  juni
  Byggeriets aftaler - København

  Grundlæggende entrepriseret for bygherrer

  På dette kursus får du en grundlæggende introduktion til byggeriets aftaleforhold. Kurset tager dig igennem de grundlæggende organisatoriske forhold i byggesager og giver dig en god platform til at overskue…

 • 5
  september
  Byggeriets aftaler - Aarhus

  AB18 for bygherrer

  På dette efterhånden klassiske AB-kursus får du en grundig indføring i AB18 og en gennemgang af det nye aftalesystem – herunder de væsentligste ændringer og nyskabelser. Kurset sætter fokus på…

 • 6
  september
  Strategi og ledelse - København

  Bygherrernes Projektlederuddannelse

  Bygherreforeningens projektlederuddannelse er direkte målrettet de udfordringer, du står over for i rollen som projektleder på et byggeprojekt. Uddannelsen udbydes i samarbejde med Implement Consulting Group, og klæder dig på…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev