Bygherrerne med samfundsansvar efterlyses - Bygherreforeningen

Blog -

28/12/2015

Bygherrerne med samfundsansvar efterlyses

Blogindlæg skrevet af: Henrik Mielke, CEO Enemærke og Petersen a/s

 

Foto: Kontraframe

Foto: Kontraframe

Når først der er bygget eller renoveret, er de fysiske rammer, som alle danskere bruger hver eneste dag, fastlagt i mange år. Derfor er det helt afgørende, hvordan der bliver bygget og renoveret.

Bygherren spiller en central rolle som den aktør, der sætter betingelserne for renoveringen. En fremsynet bygherre, som er opmærksom på kvalitet, arkitektur eller samfundsansvar er udslagsgivende for at skabe byggeri med en positiv effekt på brugere og omgivelser. Omvendt kan en bygherre uden ambition efterlade sig et kedeligt eftermæle.

Bygherrerens samfundsansvar handler om den påvirkning, byggeprojekterne har på de mennesker, der skal opføre dem, de mennesker som skal bruge dem, og den miljøpåvirkning projekterne har. Samtidig handler det om at have et økonomisk ansvarligt sigte for både opførelse og drift. Alt det kræver kloge beslutninger i bygherreorganisationen.

Det er tydeligt, at byggebranchen er i gang med at udvikle sig mere bæredygtigt og samfundsansvarligt. Det er en udvikling, som skal understøttes, og som tager tid. Derfor er det vigtigt med fyrtårnsprojekter, som kan inspirere resten af branchen – og ikke mindst er det vigtigt med fokus på de bygherrer, som har et højt ambitionsniveau og realiserer det i fremadsynede projekter.

Dette er baggrunden for, at BoligfondenKuben i 2016 ønsker at sætte fokus på den fremsynede bygherre. Det kan handle om, at der er skabt høj værdi for brugerne og en positiv afsmitning på samfundet, at der er brugt utraditionelle elementer og overraskende tilgange eller ved at byggeprojektet er fremsynet og tænkt økonomisk langsigtet bl.a. ift. livscyklus.

Læs mere om Bygherreprisen 2016 og indstil en bygherre, der skaber værdi og positiv forandring for samfundet. Bygherreprisen overrækkes den 14. april 2016.

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

maj
28
Byggeriets aftaler

YBL18: Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til opgaven, og hvordan kan du...

maj
30
Medlemsmøde

Bygherrefestival 2024

Tilmeld dig en dag, hvor du kan blive inspireret, netværke og få nye faglige perspektiver. Til Bygherreforeningens festival samler vi medlemmerne til en faglig festdag for professionelle bygherrer. Her kan du opleve tankevækkende oplæg og...

maj
30
Medlemsmøde

Bygherreforeningens 25-års jubilæum!

I år har Bygherreforeningen 25-års jubilæum. Vi afholder derfor en festlig fejring heraf i forlængelse af vores årlige medlemsfestival. Jubilæumsfejringen er åben for alle i branchen. Vi glæder os til at se dig!

jun
4
Velfærdsbyggeri

Sådan bygger vi verdens bedste plejebolig

Plejeboligbyggeri er en kompleks størrelse, både fordi boliger og fællesarealer skal fungere for hjem og arbejdsplads, men også fordi plejeboligbyggeri er omfattet af meget lovgivning. Den stigende kompleksitet i byggeriet kombineret med en voksende andel...

jun
11
Bæredygtighed

Morgenmøde: Nye krav om selektiv nedrivning

Fra 1. juli bliver bygherrer og nedrivere underlagt flere krav, når de totalnedriver bygninger på 250 kvadratmeter eller mere. Men ved du nok om selektiv nedrivning og ressourcekortlægning? Og er du klar til at håndtere...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev