Blog -

28/12/2015

Bygherrerne med samfundsansvar efterlyses

Blogindlæg skrevet af: Henrik Mielke, CEO Enemærke og Petersen a/s

 

Foto: Kontraframe

Foto: Kontraframe

Når først der er bygget eller renoveret, er de fysiske rammer, som alle danskere bruger hver eneste dag, fastlagt i mange år. Derfor er det helt afgørende, hvordan der bliver bygget og renoveret.

Bygherren spiller en central rolle som den aktør, der sætter betingelserne for renoveringen. En fremsynet bygherre, som er opmærksom på kvalitet, arkitektur eller samfundsansvar er udslagsgivende for at skabe byggeri med en positiv effekt på brugere og omgivelser. Omvendt kan en bygherre uden ambition efterlade sig et kedeligt eftermæle.

Bygherrerens samfundsansvar handler om den påvirkning, byggeprojekterne har på de mennesker, der skal opføre dem, de mennesker som skal bruge dem, og den miljøpåvirkning projekterne har. Samtidig handler det om at have et økonomisk ansvarligt sigte for både opførelse og drift. Alt det kræver kloge beslutninger i bygherreorganisationen.

Det er tydeligt, at byggebranchen er i gang med at udvikle sig mere bæredygtigt og samfundsansvarligt. Det er en udvikling, som skal understøttes, og som tager tid. Derfor er det vigtigt med fyrtårnsprojekter, som kan inspirere resten af branchen – og ikke mindst er det vigtigt med fokus på de bygherrer, som har et højt ambitionsniveau og realiserer det i fremadsynede projekter.

Dette er baggrunden for, at BoligfondenKuben i 2016 ønsker at sætte fokus på den fremsynede bygherre. Det kan handle om, at der er skabt høj værdi for brugerne og en positiv afsmitning på samfundet, at der er brugt utraditionelle elementer og overraskende tilgange eller ved at byggeprojektet er fremsynet og tænkt økonomisk langsigtet bl.a. ift. livscyklus.

Læs mere om Bygherreprisen 2016 og indstil en bygherre, der skaber værdi og positiv forandring for samfundet. Bygherreprisen overrækkes den 14. april 2016.

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 5
  december
  Byggeriets aftaler - København

  YBL18 – Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

  Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til…

 • 6
  december
  Byggeriets aftaler - Charlottehaven

  ABR18: Bygherrens samarbejde med rådgiver

  Bliv klædt på til at navigere sikkert i ABR18. På dette kursus gennemgår vi ABR18 med særligt fokus på bygherrens perspektiv i såvel kontraheringsfasen, som i projekterings- og udførelsesfasen og…

 • 28
  februar
  Byggeri, drift og anlæg - København

  Brug Drift Byg 2024

  Kan vi opfylde behovene i vores eksisterende portefølje gennem transformation og optimeret drift, eller skal vi bygge nyt? Og når vi transformerer eller bygger nyt, hvordan får vi så planlagt…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev