Blog -

28/12/2015

Bygherrerne med samfundsansvar efterlyses

Blogindlæg skrevet af: Henrik Mielke, CEO Enemærke og Petersen a/s

 

Foto: Kontraframe

Foto: Kontraframe

Når først der er bygget eller renoveret, er de fysiske rammer, som alle danskere bruger hver eneste dag, fastlagt i mange år. Derfor er det helt afgørende, hvordan der bliver bygget og renoveret.

Bygherren spiller en central rolle som den aktør, der sætter betingelserne for renoveringen. En fremsynet bygherre, som er opmærksom på kvalitet, arkitektur eller samfundsansvar er udslagsgivende for at skabe byggeri med en positiv effekt på brugere og omgivelser. Omvendt kan en bygherre uden ambition efterlade sig et kedeligt eftermæle.

Bygherrerens samfundsansvar handler om den påvirkning, byggeprojekterne har på de mennesker, der skal opføre dem, de mennesker som skal bruge dem, og den miljøpåvirkning projekterne har. Samtidig handler det om at have et økonomisk ansvarligt sigte for både opførelse og drift. Alt det kræver kloge beslutninger i bygherreorganisationen.

Det er tydeligt, at byggebranchen er i gang med at udvikle sig mere bæredygtigt og samfundsansvarligt. Det er en udvikling, som skal understøttes, og som tager tid. Derfor er det vigtigt med fyrtårnsprojekter, som kan inspirere resten af branchen – og ikke mindst er det vigtigt med fokus på de bygherrer, som har et højt ambitionsniveau og realiserer det i fremadsynede projekter.

Dette er baggrunden for, at BoligfondenKuben i 2016 ønsker at sætte fokus på den fremsynede bygherre. Det kan handle om, at der er skabt høj værdi for brugerne og en positiv afsmitning på samfundet, at der er brugt utraditionelle elementer og overraskende tilgange eller ved at byggeprojektet er fremsynet og tænkt økonomisk langsigtet bl.a. ift. livscyklus.

Læs mere om Bygherreprisen 2016 og indstil en bygherre, der skaber værdi og positiv forandring for samfundet. Bygherreprisen overrækkes den 14. april 2016.

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 28
  februar
  Bæredygtighed - København

  Frivillig bæredygtighedsklasse, LCA og LCC for bygherrer

  Fra og med 2023 strammes de tekniske krav til nybyggeriet. På dette kursus får du sparring til, hvad I som bygherre forventes at levere på de nye krav. Hvilke dagsordener…

 • 28
  februar
  Bæredygtighed - København

  Uddannelsesforløb: Bæredygtighed for bygherrer

  Tilmeld dig det nye uddannelsesforløb ‘Bæredygtighed for bygherrer’. Med det samlede uddannelsesforløb får du en god introduktion til en række af de fundamentale grundværktøjer, du som bygherre bør være fortrolig…

 • 1
  marts
  Byggeri, drift og anlæg - København

  Byg til drift

  Som bygherre skal du kunne tænke bygninger som investeringer i forhold til både den fremtidige brug og forvaltning af bygningerne, så ressourcerne udnyttes optimalt i hele bygningernes livscyklus. For at…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev