Danske arkitektvirksomheder og BoligJobordning – en god cocktail! - Bygherreforeningen

Blog -

25/02/2016

Danske arkitektvirksomheder og BoligJobordning – en god cocktail!

Blogindlæg skrevet af: Lene Espersen, adm. direktør, Danske Arkitektvirksomheder

 

Det samme kan en masse boligejere, der står overfor at skulle energirenovere deres bolig. De kan – ud over at få en billigere varmeregning og den rigtige arkitektfaglige rådgivning om valg af

Energirenovering af parcelhus fra 1973 af m4 Arkitekter v. Thomas Hjort. Arkitekten kan være med til at vælge de rigtige løsninger – og tilføre huset helt ny værdi. Foto: Christina Kayser Onsgaard

Energirenovering af parcelhus fra 1973 af m4 Arkitekter v. Thomas Hjort. Arkitekten kan være med til at vælge de rigtige løsninger – og tilføre huset helt ny værdi. Foto: Christina Kayser Onsgaard

 

 

 

løsninger og materialer – på sigt også sikre sig en økonomisk gevinst, når huset skal sælges.

Mulighederne for energirenovering er utallige, og det er dér den rette og uvildige rådgiver kommer ind i billedet. Ud over at vælge de rigtige løsninger, der tager hensyn til både boligejerens ønsker og husets arkitektur, kan energirenoveringen kombineres med løsninger, som tilfører huset helt ny værdi.

 

Få fradrag for samme projekt – to gange
Med Boligjobordningen 2016-2017 kan boligejerne som noget nyt få fradrag for den energirådgivning de modtager i forbindelse med renoveringen – og ikke kun håndværkerudgifterne som det har været tidligere. En økonomisk finte, som det er værd at være opmærksom på, er, at boligejere kan få fuldt fradrag for det samme projekt to gange ved at få fradrag for rådgivning i 2016 og fradrag for selve arbejdet i 2017.

Den nye BoligJobordning er altså ikke bare et oplagt forretningspotentiale for arkitekter og entreprenører – men også en tiltrængt vitaminindsprøjtning til energirenoveringen af danske boliger – og dermed en skridt på vejen til et grønnere Danmark.

 

Danske Arkitektvirksomheder har i løbet af efteråret været en tur i det politiske maskinrum på Christiansborg. Vi har argumenteret for, at en ny version af BoligJob-ordningen skal være grøn og sætte fokus på bæredygtighed og klima. Og særligt har vi argumenteret for, at rådgivning skal være med i ordningen, så vi kan hjælpe boligejerne med at træffe de rigtige beslutninger og sikre kvaliteten. Med støtte fra bl.a. Alternativet og SF er en grøn BoligJob-ordning nu en realitet. Læs hele aftaleteksten.

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

Aktuelt

Brand i Børsen: Tid til omtanke, ikke drastiske konklusioner

Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen, udtrykker dyb medfølelse med Dansk Erhverv, og sender varme tanker til beredskabet, der kæmpede for at slukke branden og sikre området. Han håber på, at vi kan lære af situationen og bruge den tragiske hændelse til at blive klogere på, hvordan vi forebygger ildebrande og ødelæggelser af historiske bygninger. Også i en situation, hvor vi samtidig arbejder med en bæredygtig omstilling af byggeriet.
19/04/2024/af Sofie Meyer

Bofællesskabsudvikler: ”Jeg stiller nogle andre spørgsmål, og prøver at vende tingene lidt på hovedet”

I månedens bygherreportræt kan du møde Tania Nissen, udviklingsdirektør hos Hyllegaard Udvikling en del af Vanaheimr, der bl.a. udvikler stor-bofællesskab og projekter inden for landbrug og energioptimering. Tania er ny i byggebranchen, og med sit blik ude fra, brænder hun for nyskabelse. Hun er optaget af at optimere processer, og så ønsker hun at udfordre de etablerede metoder og tankegangen omkring risiko, profit og samarbejde.
15/04/2024/af Sofie Ullum Jensen

Psykologisk sikkerhed kan gøre at fejl opdages i tide

Fejl og misforståelser kan koste dyrt på bygge- og anlægsprojekter, både i forhold til tid, økonomi, image og samarbejde, og jo senere fejlene kommer på bordet, desto dyrere risikerer de at blive. Bl.a. derfor vinder nye samarbejdsformer frem, som skaber bedre rammer for medarbejdernes psykologiske sikkerhed, hvor der fx er plads til at indrømme fejl uden at blive dømt eller udstødt. Til en workshop i Samarbejdsløftet i marts blev det tydeligt, at begrebet ikke kun er relevant i en snæver byggepladskontekst, men lige så vigtigt for bygherrerne på ledelsesgangene.
12/04/2024/af Sussi Hansen

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

[av_custom_masonry_entries 0_pos_post='' 1_pos_post='' 2_pos_post='' 3_pos_post='' post_terms='Kursusemne,48,50,58,56,57,51,54,49,59,52,63,55' nr_posts='3' nr_off_posts='' post_order='ASC' grid_layout='without_top' top_image='http://bygherreforeningen.kathlab.dk/wp-content/uploads/2018/06/Overblik-over-ændringer-i-AB.jpg' attachment='2544' attachment_size='full' masonry_filter='hide' av_uid='av-jia0oanc' custom_class='']

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev