Nyhed -

14/10/2021

De tre vigtigste overvejelser kommuner skal gøre sig om friplejemodellen

Hvad skal man tænke over, hvis man som kommune overvejer at benytte friplejemodellen? Det har Sigurd Arnfred Larsen, udviklingskonsulent i Greve Kommune, tre gode råd til.

Der er andre kommuner end Greve, der kigger i retning af friplejemodellen. Sigurd Arnfred Larsen anslår, at han har været i dialog med 6-7 andre sjællandske kommuner om modellen. Han fortæller, at de tre bedste råd han kan give de kommuner, der overvejer friplejemodellen, er:

  1. Det første altoverskyggende spørgsmål, man skal stille sig selv, er, om man kan leve uden at have den garanterede kapacitet – tør man som kommune give den væk?
  2. Det næste, man skal tænke over, er: Hvad er friplejehjemmets rolle i den langsigtede strategi på plejeboligområdet? Hvis vi for eksempel forestiller os en kommune med en stribe af plejehjem, som er bygget over forskellige epoker. Når demografien ændrer sig igen, og der pludselig ikke er så mange ældre, så kan man måske sløjfe sine gamle kommunale plejehjem, som er utidssvarende og dårligt vedligeholdt, fordi der er et friplejehjem, som tager sig af opgaven, og står med risikoen for tomgang.
  3. Endelig skal man som kommune være indstillet på, at der ligger en del mere i samarbejdet med leverandøren, end man umiddelbart skulle tro. Det skal man være rustet til både i den tidlige fase, og når de går i gang. Der ligger et stort arbejde i at få det op at køre.

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev