De tre vigtigste overvejelser kommuner skal gøre sig om friplejemodellen - Bygherreforeningen

Nyhed -

14/10/2021

De tre vigtigste overvejelser kommuner skal gøre sig om friplejemodellen

Hvad skal man tænke over, hvis man som kommune overvejer at benytte friplejemodellen? Det har Sigurd Arnfred Larsen, udviklingskonsulent i Greve Kommune, tre gode råd til.

Der er andre kommuner end Greve, der kigger i retning af friplejemodellen. Sigurd Arnfred Larsen anslår, at han har været i dialog med 6-7 andre sjællandske kommuner om modellen. Han fortæller, at de tre bedste råd han kan give de kommuner, der overvejer friplejemodellen, er:

  1. Det første altoverskyggende spørgsmål, man skal stille sig selv, er, om man kan leve uden at have den garanterede kapacitet – tør man som kommune give den væk?
  2. Det næste, man skal tænke over, er: Hvad er friplejehjemmets rolle i den langsigtede strategi på plejeboligområdet? Hvis vi for eksempel forestiller os en kommune med en stribe af plejehjem, som er bygget over forskellige epoker. Når demografien ændrer sig igen, og der pludselig ikke er så mange ældre, så kan man måske sløjfe sine gamle kommunale plejehjem, som er utidssvarende og dårligt vedligeholdt, fordi der er et friplejehjem, som tager sig af opgaven, og står med risikoen for tomgang.
  3. Endelig skal man som kommune være indstillet på, at der ligger en del mere i samarbejdet med leverandøren, end man umiddelbart skulle tro. Det skal man være rustet til både i den tidlige fase, og når de går i gang. Der ligger et stort arbejde i at få det op at køre.

Aktuelt

Brand i Børsen: Tid til omtanke, ikke drastiske konklusioner

Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen, udtrykker dyb medfølelse med Dansk Erhverv, og sender varme tanker til beredskabet, der kæmpede for at slukke branden og sikre området. Han håber på, at vi kan lære af situationen og bruge den tragiske hændelse til at blive klogere på, hvordan vi forebygger ildebrande og ødelæggelser af historiske bygninger. Også i en situation, hvor vi samtidig arbejder med en bæredygtig omstilling af byggeriet.
19/04/2024/af Sofie Meyer

Bofællesskabsudvikler: ”Jeg stiller nogle andre spørgsmål, og prøver at vende tingene lidt på hovedet”

I månedens bygherreportræt kan du møde Tania Nissen, udviklingsdirektør hos Hyllegaard Udvikling en del af Vanaheimr, der bl.a. udvikler stor-bofællesskab og projekter inden for landbrug og energioptimering. Tania er ny i byggebranchen, og med sit blik ude fra, brænder hun for nyskabelse. Hun er optaget af at optimere processer, og så ønsker hun at udfordre de etablerede metoder og tankegangen omkring risiko, profit og samarbejde.
15/04/2024/af Sofie Ullum Jensen

Psykologisk sikkerhed kan gøre at fejl opdages i tide

Fejl og misforståelser kan koste dyrt på bygge- og anlægsprojekter, både i forhold til tid, økonomi, image og samarbejde, og jo senere fejlene kommer på bordet, desto dyrere risikerer de at blive. Bl.a. derfor vinder nye samarbejdsformer frem, som skaber bedre rammer for medarbejdernes psykologiske sikkerhed, hvor der fx er plads til at indrømme fejl uden at blive dømt eller udstødt. Til en workshop i Samarbejdsløftet i marts blev det tydeligt, at begrebet ikke kun er relevant i en snæver byggepladskontekst, men lige så vigtigt for bygherrerne på ledelsesgangene.
12/04/2024/af Sussi Hansen

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

[av_custom_masonry_entries 0_pos_post='' 1_pos_post='' 2_pos_post='' 3_pos_post='' post_terms='Kursusemne,48,50,58,56,57,51,54,49,59,52,63,55' nr_posts='3' nr_off_posts='' post_order='ASC' grid_layout='without_top' top_image='http://bygherreforeningen.kathlab.dk/wp-content/uploads/2018/06/Overblik-over-ændringer-i-AB.jpg' attachment='2544' attachment_size='full' masonry_filter='hide' av_uid='av-jia0oanc' custom_class='']

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev