Nyhed -

25/04/2023

God sammenhæng mellem Roadmap og Social- og Boligstyrelsens arbejde med LCA-krav

Strateginetværket og Social- og Boligstyrelsen har for nylig haft drøftelser om nyt Roadmap fra netværkets temagruppe data, LCA og dokumentation. Der er god synergi mellem roadmap og styrelsens arbejde med LCA-krav, mener styrelsen, som ser frem til løbende drøftelser med Strateginetværket.

Den 23. marts drøftede repræsentanter fra Social- og Boligstyrelsen (SBST) og Strateginetværket både Roadmap for udvikling af metode til beregning af bygningers klimabelastning (Roadmap) og Anbefaling om etablering af en fælles national database for bygningers klimabelastning, som er resultatet af arbejdet i Strateginetværkets temagruppe om data, LCA og dokumentation under ledelse af professor Per Heiselberg, BUILD, AAU.

God synergi med styrelsens arbejde med LCA-krav

Chefkonsulent Tine Faarup fra SBST fortæller, at man generelt med interesse læser de rapporter og notater, som styrelsen modtager. Hun roser det store og omfattende arbejde i Roadmap, som hun mener, at kommer rigtig godt omkring LCA-krav mv, herunder beregningsmetode og bygningsmodel.

”Indhold og anbefalinger i Roadmap har en god sammenhæng og synergi med det arbejde og de analyser, styrelsen udfører for tilpasning af LCA-krav. Det er positivt, at Strateginetværkets forslag peger i den samme retning som de indsatser, styrelsen har igangsat og udpeget som vigtige i det videre arbejde,” udtaler Tine Faarup.

Ønsker løbende drøftelser

Hun fortæller videre, at selvom der er dele af Roadmaps forslag, som styrelsen umiddelbart ikke kan arbejde videre med, sætter man pris på, at Strateginetværket tænker nye tanker om, hvordan byggeriet kan udvikle sig. Og man lægger i styrelsen vægt på at være i stadig dialog om resultatet af Strateginetværkets arbejde.

”Styrelsen ser gerne, at der fremadrettet afholdes løbende drøftelser med Strateginetværket om kommende rapporter/notater, ligesom vi lægger vægt på, at der på Koordineringsudvalgsmøder afsættes tid til at gennemgå resultaterne af jeres arbejde,” afslutter Tine Faarup.

Hent roadmap

Temagruppen om data, LCA og dokumentation har udarbejdet Roadmap for udvikling af metode til beregning af bygningers klimabelastning. Udgangspunktet har været at kortlægge, hvilke usikkerheder og risikofaktorer den nuværende beregningsmetode, bygningsmodel og implementeringstilgang giver anledning til.

Publikationen indeholder forslag til udvikling og forbedring af beregningsmetode og vurdering af bygningers klimabelastning i perioden 2025 – 2030, herunder forbedringer der kan indføres i hhv. 2025, 2027 og 2029.

Roadmap for udvikling af metode til beregning af bygningers klimabelastning

 

 

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

apr
29
Velfærdsbyggeri

Skoler: Innovative og praksisfaglige læringsrum

Hvordan skaber vi skolebygninger og læringsrum, som passer til den pædagogik og didaktik, vi gerne vil arbejde med? Politiske prioriteringer om praksisfaglighed og projektbaseret undervisning fylder meget i øjeblikket, og Regeringen har øremærket 2,6 milliarder...

maj
7
Byggeri, drift og anlæg

Renovering og transformation

Nybyggeri er traditionelt i fokus, når det gælder krav og innovation i byggeriet, men skal vi som branche nå i mål med CO2-reduktionsmål, så er der stort behov for at vedligeholde og udvikle den eksisterende...

maj
8
Udbud og samarbejde

Det gode samarbejde i byggeri og anlæg

Med opbyggelsen af tillid i samarbejdet kan man komme langt. Derfor bliver flere og flere bygge- og anlægsprojekter realiseret gennem nye typer af samarbejdsformer. På denne konferencedag sætter vi fokus på det gode samarbejde og...

maj
9
Byggeriets aftaler

YBL18: Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

Dette kursus giver dig indsigt i Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab (YBL18). Bliv klogere på hvilken betydning ydelsesbeskrivelsen har for dig. For hvordan sikrer du at få de rette ydelser til opgaven, og hvordan kan...

maj
15
Byggeri, drift og anlæg

Klar til krisen? Robuste byer og bygninger

Vores bygninger skal i højere grad være rustet til at kunne modstå klimakrise, fremtidige epidemier og en usikker verden, hvor krig er rykket tættere på. Men betyder det, at vi skal bygge beskyttelsesrum og flere...

maj
16
Byggeriets aftaler

Ydelsesbeskrivelse: Tillæg om bæredygtighedsydelser

Her får du indblik i ‘Tillæg om Bæredygtighedsydelser’ herunder processer, begreber, aftaler og særlige opmærksomhedspunkter, så du er klædet på til at navigere sikkert gennem de relevante ydelser og snitflader.  

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev