Årets dag for landets bygherrer den 22. maj 2025 sætter fokus på økonomien og forudsætningerne for at skabe en mere bæredygtig byggebranche. Den kendte TV-vært Thøger Kirk sætter scenen med en hæsblæsende debat om, hvordan byggeriet finder de økonomiske incitamenter og forretningsmodeller til at sætte mere turbo på den bæredygtige omstilling.
”Vi har de tidligere år haft fokus på den miljømæssige og den sociale del af bæredygtighed for vores festival. I år sætter vi den økonomiske bæredygtighed på plakaten. Thøger Kirk, der er journalist og aktuel i serien “Jorden Kalder” på Danmarks Radio, vil i vores åbningsdebat sætte scenen for dagen. Som journalist har Thøger lavet programmer om, hvordan forskellige brancher håndterer den grønne omstilling. Vi ser derfor frem til, at han med sin indsigt i branchetransformationer faciliterer en diskussion om, hvordan man i byggeriet binder bæredygtighedsbegreberne sammen med den økonomiske virkelighed,” fortæller Lars Bertelsen, som er områdechef og medlemsansvarlig i Bygherreforeningen.
“Det er en vigtig festival – det er der, vi mødes på tværs, danner nye relationer og bevarer de gamle… Vi gør det alle på hver vores måde, så det her med at mødes, hjælpe hinanden og lave aftaler er mit primære formål med at komme på Bygherrefestivalen,” siger Jan Buur Frederiksen, projektchef og facilitator i Center for Ejendomme, Region Hovedstaden, Større Byggerier. Han deltog på Bygherrefestivalen 2023 og 2024. |
Åbningsdebat
I åbningsdebatten leder Thøger Kirk en spændende diskussion om økonomisk bæredygtighed i byggeriet. Her kan du møde bygherre og co-founder Rasmus Nørgaard fra Home.Earth, som har fokus på at gentænke forretningsmodeller i byggebranchen, Dewi Dylander, bestyrelsesnæstformand i den grønne tænketank Concito og tidligere chefforhandler i UNFCCC klimaforhandlingerne for Danmark, samt Nille Skalts, der er partner og bæredygtighedsekspert fra konsulentvirksomheden Märk, som arbejder med bæredygtig transformation af virksomheder og brancher.
Udgangspunkterne for debatten og hele festivalen er, at byggeriet har gang i mange tiltag på det bæredygtige område. Men ofte rammer indsatserne en økonomisk og finansiel mur, selvom de måske umiddelbart virker rigtigt tænkte.
”Vi ønsker at blive klogere på de økonomiske aspekter af bæredygtighed og finde frem til nye måder at arbejde og tænke på for at kunne levere et bedre aftryk på vores samfund, givet at der er begrænsede ressourcer og økonomi til rådighed. Det sker parallelt med, at vi som forening har planer om at udvikle en politik om økonomisk bæredygtighed som en guide til vores medlemmer på området”, uddyber direktør for Bygherreforeningen Henrik L. Bang.
“Jeg deltog i Bygherrefestivalen 2024 for at netværke med andre bygherrer og have gode dialoger om de udfordringer og muligheder, vi står med. Alt sammen set fra bygherres synsvinkel. Jeg kom også for at lytte til nogen fantastiske foredrag. Bygherre er ikke noget vi kan læse os til, så vi må hjælpe hinanden med at blive dygtigere og det tror jeg på åben dialog og networking på tværs kan bidrage til,” siger Kenneth Panum, senior projektmanager, KIRKBI A/S. Han deltog på Bygherrefestivalen 2024. |

.
Mere om Bygherrefestivalen
Bygherrefestivalen er bygherrernes særlige dag, hvor det er muligt for medlemmer at dykke ned i emner, som er særligt vigtige og hvor de kan inspirere hinanden og skabe netværk. Du kan bl.a. være med i livlige diskussioner, opleve dilemma-sessioner i stil med Sara & Monopolet, tankevækkende debatter og nyskabende cases, eller slippe fantasien og kreativiteten fri på værkstedet. På Festivaltorvet kan du møde nye sparringspartnere og aktivere gamle bekendtskaber. De forskellige sessioner vil finde sted på kryds og tværs af hinanden, så du hele tiden oplever forskelligt fagligt indhold. Festivalen afholdes i det 126 år gamle Vandværk i Københavns Nordvest-kvarter.
Tilmeld dig til festivalen.