Blog -

14/09/2015

Kan man sætte renovering på dagsordenen med orange slips og fyrværkeri?

Blogindlæg skrevet af: Karen Sejr, kommunikationschef i Danske Arkitektvirksomheder

 

Men det skal være løgn, skal det. Nærværende medie er et af flere initiativer, der skal skabe opmærksomhed omkring renovering i dagens Danmark.

Renoverprisen er et andet initiativ, som for nylig blev uddelt med pomp og pragt på Papirøen. Og her blev der bestemt gjort noget ud af det. Både Morgenthaler og Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt var hentet ind til prisfesten.

Journalist og studievært Martin Breum, iført orange slips, ledte slagets gang, mens vi spiste de nominerede projekter forklædt som forretter. Der var bestemt tænkt alternativt og skabt en særlig stemning, der kulminerede med et fyrværkeri. Men kan man – når det kommer til stykket – sætte renovering på dagsordenen med orange slips  og festfyrværkeri?

Nej – men det er festligt og hjælper – i hvert tilfælde når målgruppen branchen selv.

 

Ikke alle er glade for renovering. Og nogle gange kan det betale sig at se tingene lidt udefra. Anders Morgenthalers kommentar til en omfattende energirenovering af boligbebyggelsen Højbo i forbindelse med uddeling af Renoverprisen 2015. Illustration: Anders Morgenthaler.

Ikke alle er glade for renovering. Og nogle gange kan det betale sig at se tingene lidt udefra. Anders Morgenthalers kommentar til en omfattende energirenovering af boligbebyggelsen Højbo i forbindelse med uddeling af Renoverprisen 2015. Illustration: Anders Morgenthaler.

 

Sandheden er konkret
Der skal nemlig helt andre metoder til, når målgruppen er journalister og ønsket at lægge sig godt tilrette i nyhedsstrømmen. Vi må se i øjnene – som Jacob Nybroe, tidligere nyhedschef på TV2 – sagde på et netværksmøde, der blev holdt for nylig – at renovering ikke står øverst på nyhedskanalernes prioriteringsliste.

Kogt helt ind til benet havde Jacob Nybroe tre råd som er universelle og gælder – uanset om det handler om renovering, ældrepleje eller flygtninge:

  1. Sandheden er konkret. Den findes.
  2. Sandheden kan ses, føles og mærkes af nogen, som siger
  3. Det er Nu, det sker (og ikke om 20 år eller for 14 dage siden).

Tak for opsangen fra Jacob Nybroe. Vi strammer op og tak til GI og Realdania, der siden 2013 har sat fokus på renovering ved at uddele RENOVER prisen til Danmarks bedste renovering.

PS. Og hvem fik så Renoverprisen 2015? Det kan du læse mere om på www.renover.dk

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev