Blog -

23/03/2015

Kan vi give danskerne råd til energirenovering?

Blogindlæg skrevet af: Frida Frost, Formand, Ingeniørforeningen

 

Selv om det er velkendt, at der både er økonomiske og miljømæssige gevinster i at energiforbedre boligen, er det kun 2 ud af 10, som har investeret i bedre isolering af boligen inden for de seneste to år. Det viser en undersøgelse, som Userneeds har gennemført for Ingeniørforeningen, IDA.

Undersøgelsen viser også, at yderligere 1 ud af 10 af de danske boligejere – svarende til 116.000 boliger – gerne ville investere i bedre isolering af boligen, men finder det for dyrt.

Faktum er dog, at de fleste vil kunne spare penge, selv på den korte bane, hvis de isolerede taget og fik en omgang hulmursisolering. Barrieren er dog stadig den investering, der skal lægges på dag 1.

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ud fra det perspektiv, kunne det overvejes, om der er brug for finansielle incitamenter, hvis vi skal have alle danskerne med på energi-spare-vognen. Når det nu kan betale sig – hvorfor sker det så ikke i højere grad?

Hvis bolig-job-ordningen kommer på plakaten igen, så ville en grøn bolig-jobordning trække i retning af mere energirenovering. Men én ting er skat og fradrag. Hvad hvis vi også introducerede fordelagtige lån? Hvad nu hvis andre end banker og kreditforeninger formidlede lån? Kunne man forestille sig, at energiselskaberne ikke bare købte besparelser (reduktion af CO2) og koncentrerede sig om ESCO samarbejder, men også gik ind og formidlede kapital til private boligejere til energirenovering?

Eller er det for vildt?

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

 

 

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 1
  juni
  Bæredygtighed - Aalborg

  Ydelsesbeskrivelse for bæredygtigt byggeri

  I 2022 lanceres en ny ydelsesbeskrivelse for bæredygtighed i byggeriet, som udruster rådgiver og bygherre med et langt stærkere aftalegrundlag for socialt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt byggeri. På dette kursus…

 • 7
  juni
  Byggeriets aftaler - København

  Grundlæggende entrepriseret for bygherrer

  På dette kursus får du en grundlæggende introduktion til byggeriets aftaleforhold. Kurset tager dig igennem de grundlæggende organisatoriske forhold i byggesager og giver dig en god platform til at overskue…

 • 5
  september
  Byggeriets aftaler - Aarhus

  AB18 for bygherrer

  På dette efterhånden klassiske AB-kursus får du en grundig indføring i AB18 og en gennemgang af det nye aftalesystem – herunder de væsentligste ændringer og nyskabelser. Kurset sætter fokus på…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev