Viden & aktuelt i kategorien:

Budgetplanlægning for bygherrer - sæt den økonomiske projektramme

, /
Som bygherre er det vigtigt at kunne lave præcise budgetoverslag og styre både økonomi og risici både indledningsvis og undervejs i byggeprojektet. Det handler altså om at få identificeret cost drivers og risici tidligt og have styr på såvel økonomistyring og risikostyring i projekterne – både indledningsvis og undervejs.

Byg til drift - sådan tænker du anvendelsen ind i opførelsen

, , /
Det koster langt mere at drifte en bygning over 30 år, end det koster at opføre den. Alligevel er driften ikke altid regnet ind, når byggeriet planlægges, og alt for ofte er byggerier ikke klar til drift ved aflevering. Det giver utilfredse brugere og belaster miljøet, da man bruger unødvendige ressourcer, som kunne være undgået, hvis man som bygherre tænkte i brugerbehov, totaløkonomi og værdiskabelse. Så hvordan sikrer man et nøglefærdigt byggeri? Og hvordan anvender man ydelsesbeskrivelserne til at følge op på leverancer?

Sådan laver du en business case

, , , , , , /
Få inspiration til din business case og lær, hvordan du kan arbejde med dit byggeri som del af en større samfunds-økonomisk eller politisk sammenhæng. Kurset arbejder med bygherrens business case, ligesom du får forskellige redskaber til at formulere dit byggeprojekts visioner til et konkret byggeprogram.

Tidlig entreprenørinddragelse – sådan skabes der værdi for alle

, , , , , , /
Få værktøjer til at fastlægge projektets spilleregler, når entreprenøren inddrages tidligt. På seminaret får du viden om, hvornår og hvordan entreprenørens kompetencer kan bringes i spil bedst muligt. Ligesom du får indblik i, hvor-dan samarbejdet kan glide, så alle parter får udbytte af entreprenørens tidlige inddragelse.

Sådan bruger du kvalitative tildelingskriterier og evalueringsmodeller i dit udbud

, , /
Få viden og indsigt i de forskellige muligheder, som du har for at arbejde med tildelingskriterier og evalueringsmodeller i udbud. Kurset giver dig overblik over de lovgivningsmæssige rammer og drøfter, hvor klager, anker og afgørelser peger hen. På kurset bliver du også klogere på Værdibygs populære vejledning 'Kvalitet som tildelingskriterium' og opdateringen heraf.

Robuste projekter med effektiv risikostyring

, , /
Seminaret tager fat i de gode eksempler på, hvordan risikostyring kan indarbejdes både i udbud og processer, så bygherren får bedre projekter med færre overraskelser. Effektiv risikostyring kan gøre din økonomi, tidsplan og byggeproces mere robust over for usikkerheder.

Tidlig entreprenørinddragelse – sådan skabes der værdi for alle

, , , /
Få værktøjer til at fastlægge projektets spilleregler, når entreprenøren inddrages tidligt. På seminaret får du viden om, hvornår og hvordan entreprenørens kompetencer kan bringes i spil bedst muligt. Ligesom du får indblik i, hvordan samarbejdet kan glide, så alle parter får udbytte af entreprenørens tidlige inddragelse.

Budgetplanlægning med fokus på successiv kalkulation

, /
Få hjælp til den tidlige budgetplanlægning og inspiration til, hvordan du som bygherre kan bruge den økonomiske ramme for projektet aktivt. På kurset lærer du at arbejde med successiv kalkulation som et dynamisk styringsredskab i forhold til at skære byggeprojektet til i de tidlige faser.

Sådan gennemfører du et godt udbud med forhandling

, /
Få gode råd og tricks til tilrettelæggelsen af udbud og den efterfølgende dialog. Udbud med forhandling er en fleksibel udbudsform, som Bygherreforeningen anbefaler sine medlemmer. På dette kursus får du et godt indblik i mulighederne og faldgruberne i processen.

Ledningsarbejder og gæsteprincippet - udgifter og ansvar i byggeprojektet

, , /
På dette kursus får du overblik over regler og problemstillinger for ledningsarbejder, som bygherrerne skal have overblik over, når der skal flyttes eksisterende ledninger eller anbringes nye. Det gælder både juridisk, men også strategisk i forhold til at skabe bedre processer og spare udgifter.