05/11/2018

Udvikling af moderne idræts- og motionsfaciliteter

Bliv klogere på, hvordan du udvikler nye motionsfaciliteter til gavn for folkesundheden, bylivet og den lokale sammenhængskraft. Via en række interessante cases og oplæg fra landets førende aktører, får du inspiration til, hvordan du gentænker din businesscase og skaber optimale rammer for bevægelse og idræt i byens rum

Pris

Medlemspris:

2800 kr. ex. moms

Ikke medlemmer:

4100 kr. ex. moms

Tid og sted

Bliv klogere på udviklingen af gode idræts- og motionsfaciliteter, der understøtter både folkesundhed, byliv og den lokale sammenhængskraft i landets kommuner.

Dagen byder på en række interessante cases og oplæg fra førende idrætsfaglige eksperter og aktører. Du får en stor viden og indsigt i, hvordan du som kommunal projektleder eller rådgiver planlægger, udvikler og opfører nye idrætstilbud, der skaber optimale rammer for motion og bevægelse.

Masser af undersøgelse viser, at motion og bevægelse i dagligdagen rummer store produktivitetsgevinster i form af øget koncentrations- og indlæringsevne hos voksne og børn samt færre sygedage på både arbejdspladser og skoler. Desuden spiller motion en afgørende rolle i behandlingen af en lang række sygdomme. Mange kommuner investerer derfor i disse år mange penge i nye typer af idrætstilbud og rammer for fysisk udfoldelse og motion.

På dette heldagsseminar får du indblik i de nyeste tendenser i forhold til at udvikle og opfører idræts og bevægelsestilbud på bl.a. skoler, idrætshaller og i byrummet. Du bliver inspireret til, hvordan du skaber projekter som spiller optimalt sammen med det lokale foreningsliv, sundheds- og behandlingsindsatsen samt hele uddannelsesområdet.

Målgruppen

Målgruppen er bygherrer og rådgivere, som arbejder på at udvikle forskellige typer af idrætsfaciliteter og som måske står overfor at skulle i gang med nye typer af projekter. Desuden er seminaret relevant for bl.a. idrætskonsulenter, fonde og behandlingstilbud, som i højere grad ønsker at samtænke deres indsats med det offentlige byggeri.

Program

09.30-10.00: Morgenmad og checkin

10.00-10.15: Introduktion

10.15-10.45: Samtænkning af idræt og sundhedsfaciliteter i Holbæk
Holbæk kommune er i gang med at udvikle en ny bydel med udgangspunkt i synergieffekterne mellem skole og uddannelsesinstitutioner, skoler, idrætsfaciliteter samt behandlingstilbud. Projektet har fået navnet Holbæk Sportsby og indeholder bl.a. en ny svømmehal, en multihal, tennisbaner, et sundhedshus og et atletik- og fodboldstadion. Lone Blok vil fortælle om visionen om at skabe et nyt stort idrætsområde til ca. 325 mio. kr., der både skal styrke det den lokale kultur og idrætsliv og skabe en stærkere kommunal indsats ift. forebyggelse og behandling.
Lone Blok Rasmussen, Projektudvikler af Holbæk Sportsby, Holbæk Kommune

10.45-11.15: Bevægelse og motion på Frederiksbjerg Skole i Aarhus
Frederiksbjerg Skole midt i Aarhus en af landets nyeste og mest gennemtænkte i forhold til at understøtte bevægelse og motion i dagligdagen. Byggeriet vandt prisen som årets skolebyggeri i 2016 for bl.a. at indarbejde skolereformens ambitioner om mere bevægelse i undervisningen. Skolen er ligeledes nomineret til årets Bygherrepris 2018. Klatretrapper, tarzanbaner og legeredskaber dagligdagen rundt på skolen til en motorisk og sjov udfordring for de 900 elever foruden den er centrum for en række lokale aktiviteter uden for skoletiden. Henrik fortæller om de strategiske overvejelser bag byggeriet og dele ud af de erfaringer som er gjort siden byggeriet, stod færdigt i 2016.
Henrik Rudfeld, projektchef og Lene Vestervang Olsen, koordinerende projektleder, Aarhus Kommune.

11.15-11.45: Gevinster ved bevægelse og motion (Ny oplægsholder)
Baseret forskning og erfaringer fra idrættens verden giver Mikkel Nørtoft Magelund overblik over både de fysiske og psykiske gevinster ved motion og bevægelse i menneskers dagligdag. Mikkel vil desuden fortælle de seneste udviklingstiltag inden for idrættens verden og give idrættens bud på hvordan de fysiske rammer bedst kan understøtte en bevægelig og motionsrig hverdag.
Mikkel Nørtoft, teamleder for Team Bredde & Motion i Danmarks Idrætsforbund.

11.45-12.00: Opsamling og diskussion

12.00-13.00: Frokost

13.00-13.30: Samtænkning af bevægelse og motion i det offentlige rum
Lokale og anlægsfonden støtter og rådgiver udviklingen af idræt og kulturfaciliteter med 90 mio. kr. årligt. Fonden gennemgår hvert år hundredvis af projekter og har fingeren på pulsen i forhold til, hvordan byggeri kan understøtte mere bevægelse i byrum og lokalmiljøer. Lokale og Anlægsfonden støtter alt lige fra opførelse af større stadionbyggerier til mindre kultur og idrætsfaciliteter og direktør og Esben Danielsen giver her highlight over de nyeste tendenser og de mest spændende cases fra i ind og udland.
Esben Danielsen, adm. direktør i Lokale og Anlægsfonden

13.30-14.00: Optimale rammer for foreningsidrætten
DGI samler 6.300 idrætsforeninger og 1,5 mio. medlemmer i Danmark. Organisationen både rådgiver og vejleder idrætsforeninger og kommuner i forhold til at anvende og udvikler eksisterende eller nye faciliteter bedst muligt. Simon vil fortælle om de nyeste tendenser på området og løfte sløret for, hvordan kommuner og foreninger kan udvikle optimale rammer for motion og bevægelse.
Simon Roslyng, afdelingsleder i DGI

14.00-14.30: Træningssti styrker kræftbehandling i København
København Kommune har lavet en træningssti ved området omkring Center for Kræft og Sundhed i De Gamles By på Nørrebro. Bevægelsesområdet skal fungere som integreret del af bl.a. kræftbehandlingen. Motion styrker nemlig både helbredelse og restituering. Det er Byggeri København som står bag projektet. Landskabsarkitekten Per Juul fra Opland Landskabsarkitekter har været på opgaven. Han fortæller om overvejelserne bag træningsstien og hvilke elementer, som konkret kan spille sammen med kommunens behandlingstilbud.
Peter Juhl, direktør hos Opland Landskabsarkitekter

14.30-15.00: Sådan samtænkes bevægelse og byudvikling i et internationalt perspektiv
Med base på Signals kontor i London giver Bianca Hermansen et indblik i de nyeste tendenser i forhold til at skabe inkluderende og bevægende byrum rundt om verdens storbyer ligesom hun berører de processer, som fører frem til de mest nytænkende løsninger. Den tidligere forsker fra Det Kongelige Kunstakademis Arkitektskole og adjungeret professor kommer desuden ind på mulighederne for fx at værdiansætte arkitekturens positive effekter på fx folkesundhed.
Bianca Hermansen, Arkitekt MMA og Ph.d. i Perfomance Design samt Key Account Director hos Signal i London

15.00-15.30: Design bygninger i byrum skabt til bevægelse
Keingart Space_Activators står bag nogle af landets mest innovative idræts- og motionsbyggerier. Arkitektvirksomheden har udviklet en række spændende og nytænkende idrætsbyggerier som fx Atletik-eksperimentariet på Syddansk Universitet i Odense og det multifunktionelle Vodskov Kultur- og Idrætscenter. Flemming Overgaard har en Ph.d. fra Center for Idræt og Arkitektur og har arbejdet med alt fra stadions til skolegårde. Han vil komme med inspiration til byrum, landskaber og byggeri, der lokker til leg, læring og fysisk udfoldelse.
Flemming Overgaard, Partner og Arkitekt MAA hos Keingart Space_Activators

15.30-16.00: Opsamling

 

Facilitator

Jesper Malm, kommunikationschef i Bygherreforeningen
Jesper har 15 års erfaring inden for kommunikation, byudvikling og foreningsarbejde. Bl.a. som kommunikationschef i Rambøll Management, COWI og Røde Kors. Desuden har han mange år været aktiv i idrætsleder og taget del i udviklingen af floorballsporten i Danmark.

 

Billedet: Udlånt fra Realdania og projektet “Byens Arena”. Det er et bevægelsesområde ved Høje Gladsaxe støttet af Lokale og Anlægsfonden samt Realdania.

Arrangementsansvarlig er Anne Kristine Busch akb@bygherreforeningen.dk

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 29
  august
  Digitalisering - København

  Præsentation af ny digitaliseringsguide for byg- og driftsherrer

  Bygherreforeningen udarbejder på foranledning af Trafik,- Bygge- og Boligstyrelsen Digitaliseringsguiden: gode råd og tjeklister til at stille digitale krav i udbud. Guiden kan i løbet af efteråret kan tilgås på…

 • 23
  september
  Bæredygtighed - Aarhus

  Fremtidsperspektiver for bæredygtigt byggeri i EU og Danmark

  Hvordan skal bæredygtigt byggeri vurderes, og hvordan kan det gøres mainstream? På denne konference diskuteres erfaringerne med Level(s), EU-kommissionens bud på en metode til vurdering af bæredygtigt byggeri. Kom og…

 • 23
  september
  Aftaler - København

  AB18 for bygherrer

  Kurset AB18 for bygherrer giver dig de grundlæggende forudsætninger for, at din bygherreorganisation bliver godt funderet i AB-systemet. Du kommer igennem alle aftaledokumenter, så du kan håndtere blandt andet kontraktindgåelse…