Kun 9 procent af de ansatte i byggebranchen er kvinder, og når det handler specifikt om håndværkerfagene er tallet nede på 4 procent.

Alle undersøgelser viser, at diversitet er vejen til øget innovation, bedre arbejdsmiljø og produktivitet. Derfor ønsker Bygherreforeningen og Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar at sætte større fokus på en kønsskæv branche med cases fra branchen og forskellige perspektiver på, hvordan din virksomheds rekruttering kan styrkes.

Gik du glip af Foreningen for Byggeriets Samfundsansvars arrangement Stemmer fra Byggebranchen d. 8. marts? Nu har du chancen for at høre historierne og møde de fem fortællere, som også gæster arrangementet her.

Er du medlem af FBSA? Så får du samme medlemspris som Bygherreforeningens medlemmer, 2.900 kr. ex. moms . Alt du skal gøre er at tilmelde dig via siden her, så fratrækkes din rabat ved fakturereingen. Du behøver ikke at notere, at du er medlem af FBSA ved tilmeldingen.

09:00-09:10 Velkomst over morgenkaffen

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) & Bygherreforeningen

09:10-10:10 Forestilling – Stemmer fra Byggebranchen: Fem stærke fortællinger fra kvinders liv i branchen

10:10-10:30 Workshop-øvelse

10:30-10:40 Fra kultur til konstruktiv dialog – fokus på fem temaer for diversitet, bias og inklusion

Overgang v. Christina Schultz, sekretariatschef, FBSA

10:40-11:10 Kultur – ”Kvinder kan ikke tåle lugten i bageriet” – om rapporten ‘Vejen til større kønsdiversitet i byggeriet, kultur i byggeriet og virksomhedernes målsætninger for diversitetsarbejdet

Christina Schultz, sekretariatschef, FBSA

11:10-11:30 Et opgør med en hård jargon

Oplægsholder annonceres snarest

11:30-12:00 Virksomhedens tilgang til seksuel chikane på arbejdspladsen

Nadia Sander Strange, SDG advisor/MA, Christensen & Co Arkitekter

12:00-12:30 Workshop-øvelse

12:30-13:15 Frokost

13:15-13:35 Om ligestilling og barsel – ”Mor er omsorgsgiver og far er skaffer – eller hvad?”

Lisbeth Odgaard Damm, Potential Company

13:35-13:55 God ledelse – fra ”pige” til ”byggeleder”
Om kønsneutral rekruttering i byggeriet – i Danmark og internationalt

Nina Mørch Bangsgaard, Student, FBSA, studerende i Global Udvikling v. Aalborg Universitet

13:55-14:20 Kaffe og kage

14:20-14:40 Case: Neutrale rekrutteringsopslag

Bettina Lange, Regional Director, Castellum

14:40-15:00 Workshop-øvelse

15:00-15:30 Hvilke udfordringer ser lærlingene for øget diversitet?

Karin Parbst, seniorprojektleder, Byg med Unge-Alliancen

15:30-16:00 Opsamling og diskussion

Ret til ændringer forbeholdes

Talere

Christina Schultz, sekretariatschef, FBSA

Nadia Sander Strange, SDG advisor/MA, Christensen & Co Arkitekter

Lisbeth Odgaard Damm, Potential Company

Bettina Lange, Regional Director, Castellum

Karin Parbst, seniorprojektleder, Byg med Unge-Alliancen

M.fl.

Praktisk

Seminariet er inklusiv morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Læs mere om praktisk information.

Tilmeldingsvilkår

Når du tilmelder dig et arrangement eller uddannelsesforløb fra Bygherreforeningen modtager du en bekræftelse med det samme, og du er herefter tildelt en plads på arrangementet.

Deltagergebyret faktureres tidligst 14 dage før arrangementets start. Ved afbud tidligere end 14 dage før afholdelsesdatoen, vil du ikke blive faktureret. Tilmeldingen er herefter bindende. Såfremt du bliver forhindret i at deltage i et arrangement, er du naturligvis velkommen til at sende en anden fra din virksomhed i dit sted.

Ved uforudsete hændelser (f.eks. ved undervisers sygdom) eller manglende tilmeldinger kan arrangementet flyttes eller aflyses. Bliver arrangementet flyttet til en anden dato, har du mulighed for at framelde dig uden beregning.