Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) er hver især på vej med nye vejledninger og retningslinjer for, hvordan der kan arbejdes med terrorsikring i byrum og bygninger. Vejledningerne skal bl.a. hjælpe bygherrer og deres rådgivere med prioritere konkrete indsatser i forhold til at sikre sig mod terroranslag og hændelser. Derudover skal de inspirere til at sikre en god kvalitet i de løsninger, som implementeres.

På dette morgenmøde får vi et indblik i de to nye vejledninger og får lejlighed til at diskutere, hvordan de giver bedst værdi for branchen. På mødet deltager forskellige bygherreorganisationer, som de seneste år har arbejdet intenst med at skabe sikkerhed i bybilledet. Der vil være oplæg fra PET og DBI. Mødet byder desuden på intern vidensdeling og erfaringsudveksling mellem forskellige bygherrerorganisationer.

OBS: Morgenmøder er kun for foreningens medlemmer

Program:

07:45-08:00 Ankomst og morgenbrød

 

08:00-08:10 Velkomst ved Jesper Malm, kommunikationschef i Bygherreforeningen

 

08:10-08:30 Terrorsikring i bygninger og byrum
PET er på vej med en ny vejledninger omkring terrorsikring målrettet bygninger og byrum. Den følger en anden vejledning, der netop er udkommet: ”Tænk terrorsikkerhed ved større arrangementer”, der er tilgængelig på PET’s hjemmeside . 

PET

 

08:30-08:50 Digital håndbog for terrorsikring
Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut arbejder med en ny håndbog for fysisk terrorsikring af byrum og bygninger i Danmark. Projektet er i fuld gang, men Jesper Florin løfter her sløret for arbejdet og de foreløbige konklusioner.

Jesper Florin, leder af DBI’s sikringsafdeling Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut

 

08:50-09:00 Opsamling

 

Se i øvrigt efterårets andre morgenmøder:

8. oktober: Arbejdsmiljø og adfærd på byggepladsen – bygherres rolle og gevinst

19. november: Bygherrens rolle som katalysator for uddannelse af faglærte i Danmark

Alle morgenmøder starter med kaffe, juice og croissanter.