Bygherreforeningen udbyder hvert år en række uddannelsesforløb, blandt andet inden for bæredygtighedsområdet. Ved at tilmelde dig forløbet, er du sikret plads på de forskellige kurser og deltager samtidig til reduceret pris.
Startdatoen for det uddannelsesforløb, du kan læse om her, er den 23. marts 2023.
Kort om uddannelsesforløbet ‘Bæredygtighed for bygherrer’
Med dette uddannelsesforløb introduceres du til en række grundlæggende overvejelser, værktøjer og processer, du som bygherre bør være godt hjemme i for at sikre bæredygtigheden i dine projekter. Undervejs i forløbet klædes du blandt andet på til at kunne håndtere de mange nye krav, sikre kvalificering af langsigtede beslutninger, blandt andet i forhold til dokumentation, stille og imødekomme bæredygtighedskrav i udbudsmaterialet og navigere sikkert gennem relevante aftaler og ydelser.
Forløbet består af en kombination af undervisning, gæsteoplæg, debat og gode cases, med indlæg fra både relevante fageksperter og andre bygherrer, og giver dig god forståelse for, hvordan I får opbygget og forankret rette viden og kompetencer til at løfte de aktuelle bæredygtighedsordener.
Uddannelsesforløbet indeholder følgende kurser:
Ydelsesbeskrivelse for bæredygtigt byggeri
I 2022 lanceres en ny ydelsesbeskrivelse for bæredygtighed i byggeriet, som udruster rådgiver og bygherre med et langt stærkere aftalegrundlag for socialt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt byggeri. På dette kursus får du indblik i den nye ydelsesbeskrivelse herunder processer, begreber, aftaler og særlige opmærksomhedspunkter, så du er klædt på til at navigere sikkert gennem de relevante ydelser og snitflader.
Du kan læse mere om kurset her
Frivillig bæredygtighedsklasse, LCA og LCC for bygherrer
Fra og med 2023 strammes de tekniske krav til nybyggeriet. På dette kursus får du sparring til, hvad I som bygherre forventes at levere på de nye krav. Hvilke dagsordener skal I være fortrolige med i nærmeste fremtid, og hvordan fremtidssikrer I organisationen, så I får opbygget og forankret viden og kompetencer til at løfte de aktuelle bæredygtighedsdagsordener?
Du kan læse mere om kurset her
Dokumenteret bæredygtighed – fra ambition til effekt
Kravene til bæredygtighed stiger i de kommende år. Der er flere tilgange til bæredygtighed at vælge mellem, herunder krav til dokumentation, som i sidste ende afspejler organisationens bæredygtighedsambitioner. Hvilke effekter vil I opnå og, ikke mindst, hvordan vil I dokumentere? På dette kursus får du et godt indblik i, hvor langt man kan nå med den frivillige bæredygtighedsklasse samt en introduktion til to af tidens mest anvendte certificeringer, DGNB og Svanemærket. Kurset afholdes i samarbejde med Byggeriets Samfundsansvar.
Du kan læse mere om kurset her
Bæredygtige udbud
Hvordan arbejder du med bæredygtighed i dine udbud, så du sikrer dig, at det tænkes ind i dine projekter allerede i program- og udbudsfasen og fastholdes frem til aflevering? På denne seminardag får du inspiration til, hvordan du kan gribe fat i de forskellige bæredygtighedsparametre og høste erfaringer fra både bygherrer og andre dele af branchen. Seminaret udbydes i samarbejde med Byggeriets Samfundsansvar.
Du kan læse mere om seminaret her
Hvem henvender uddannelsesforløbet sig til?
Forløbet indenfor ‘Bæredygtighed’ henvender sig både til dig, som arbejder med bæredygtighed i dine projekter og ønsker at blive opdateret på den seneste viden på området og til dig, som har ambitioner herom men mangler værktøjerne til at komme i gang.
t
Praktisk
Forløbet består af i alt fire kursusdage, som afholdes på datoerne 23. marts, 13. april, 9. maj og 4. oktober 2023. Alle kurserne i forløbet afholdes i København. Kurserne er alle inklusiv morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Læs mere om praktisk information.
Tilmeldingsvilkår
Når du tilmelder dig et arrangement eller uddannelsesforløb fra Bygherreforeningen modtager du en bekræftelse med det samme, og du er herefter tildelt en plads på arrangementet.
Deltagergebyret faktureres tidligst 14 dage før arrangementets start. Ved afbud tidligere end 14 dage før afholdelsesdatoen, vil du ikke blive faktureret. Tilmeldingen er herefter bindende. Såfremt du bliver forhindret i at deltage i et arrangement, er du naturligvis velkommen til at sende en anden fra din virksomhed i dit sted.
Ved uforudsete hændelser (f.eks. ved undervisers sygdom) eller manglende tilmeldinger kan arrangementet flyttes eller aflyses. Bliver arrangementet flyttet til en anden dato, har du mulighed for at framelde dig uden beregning.