Om formiddagen får du overblik over Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab 2018, YBL18, som er en del af aftalesystemet fra 2018. Vi tager udgangspunkt i YBL18 og sætter fokus på, hvordan du bedst anvender ydelsesbeskrivelsen i dine aftaleforhold.

YBB19 bruger du ved bygherrerådgivning. I ydelsesbeskrivelsen bliver bygherrerådgiverens rolle blandt andet beskrevet ved de forskellige entrepriseformer samt i forbindelse med lejerrådgivning og investorrådgivning.

På dette kursus sætter vi fokus på, hvordan du konkret bedst anvender de nye ydelsesbeskrivelser i dine aftaleforhold.

09:00-09:30 Ankomst og morgenbrød
Vi starter dagen med at byde på morgenbrød og kaffe.

09:30-09:45 Velkomst og introduktion til dagen
Vi byder velkommen og rammesætter dagens tema.

Henrik L. Bang, direktør, Bygherreforeningen

09:45-10:00 Introduktion til Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab, YBL18
Her får du et overblik over, og introduktion til, YBL18 og til indledende rådgivning.

10:00-10:45 Forslags- og projektfaserne
Hvordan arbejder du med YBL18 i projekteringsledelse og projektgennemgang?
Funktionsudbud og entreprenørprojektering, risiko- og budgetstyring gennemgåes ligeledes.

10:45-11:00 Pause

11:00-11:30 Udførelses- og afleveringsfaserne
Samarbejdet mellem rådgiver og bygherre under udførelsen.
Brug af appendikser til AB-systemet.

11:30-12:00 Bygherreforeningens afvigelser til YBL18
Bygherreforeningen har foreslået en række afvigelser fra YBL18, de bliver gennemgået her.

12:00-13:00 Frokost

13:00-13:30 Introduktion til YBB19
Introduktion til YBB19, herunder; byggeriets organisering, indledende rådgivning og grundlag for projektering og udførelse. Ejendomsstrategi og teknisk finansieringsanalyse.

13:30-14:15 Perspektivering på brugen af de nye regler

Oplægsholder annonceres snarest

14:15-14:30 Kaffepause

14:30-15:00 Bygherrerådgivning ved totalentreprise
Indlægget fokuserer på ydelser og etablering af samarbejde i totalentrepriser.

Jens Henrik Birkmose, Birkmose Consulting ApS

15:00-15:45 Lejerrådgivning, investorrådgivning og teknisk bestillerrådgivning – OPP
Indlægget fokuserer på hvordan ydelsesbeskrivelsen anvendes ift. de 3 organisationsformer.

15:45-16:00 Opsamling og spørgsmål

16:00 Tak for i dag

Ret til ændringer forbeholdes

Jens Henrik Birkmose, Birkmose Consulting ApS
Jens Henrik Birkmose har stor erfaring gennem mange år som arkitektrådgiver og har i særlig grad arbejdet med branchens aftaleforhold. Jens Henrik er medlem af Danske Arkitektvirksomheders udvalg for Aftaleret og juridiske forhold og har også deltaget i Danske Arkitektvirksomheders følgegruppe ifm. revisionen af AB18/ABR18.

Oplægsholdere

Oplægsholder annonceres snarest

Praktisk

Kurset er inklusiv morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Læs mere om praktisk information.

COVID-19:

I Bygherreforeningen følger vi hele tiden udviklingen i Coronasituationen tæt, og vi gør vores ypperste for at overholde de seneste retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Derfor kan du trygt tilmelde dig vores arrangementer.
Konferencer og seminarer er underlagt reglerne omkring sektorpartnerskaber. Her kan vi fortsat mødes, såfremt vi sidder i ”biografopstilling” og overholder retningslinjerne vedrørende adgang til håndsprit og værnemidler, sørger for corona-venlig forplejning og god afstand
. Til mindre arrangementer med max 10 personer overholder vi ligeledes altid de nyeste retningslinjer fra myndighederne. Bemærk venligst at alle gæster i BLOX skal bære mundbind.

OBS: Mød ikke op til et arrangement i Bygherreforeningen hvis du har symptomer på Corona, mistanke om smitte eller afventer testsvar.

På grund af afstandskrav og begrænset kapacitet anbefaler vi at booke i god tid, hvis du vil være sikker på en plads.

Kursusforløb i AB-systemet

Vi har samlet vores kurser i en række kursusforløb, som gør det nemmere for dig at navigere i vores kursusudbud. Du kan, som altid, vælge blot at deltage i et enkelt kursus, eller du kan vælge at deltage i hele forløbet, så du bliver klædt godt på inden for de enkelte områder. Ønsker du at tage et helt kursusforløb, eller en del af det, kontakt os da gerne – så hjælper vi med tilmeldingen. Du kan også opnå rabat ved at købe flere kurser på en gang.