På baggrund af juryens besøg hos fem stærke kandidater, har de nu udvalgt tre endelige finalister, der er med i opløbet om at blive kåret som Årets Bygherre. Her kan du læse om finalisterne og stemme på din favorit frem til 8. oktober 2021.
Prisen går i år til en bygherre, som gennem sine projekter skaber værdi for omverdenen, sætter et stærkt bygherreaftryk og har haft en særligt stærk vision og fulgt denne til dørs gennem projektets mange faser. Vinderen kåres af Boligfonden Kuben og Bygherreforeningen den 4. november 2021 som en del af Licitationens Building Awards.
For første gang har du i år direkte indflydelse på, hvem der skal vinde prisen. Nu kan du stemme på din favoritfinalist, og resultatet af disse stemmer vil tælle som et ekstra jurymedlem i afgørelsen. Juryen består desuden af Sine Juul Praastrup, CEO hos ERIK Arkitekter, Henrik Mielke, CEO hos Enemærke & Petersen, Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo og Peter Fangel Poulsen, partner og medstifter, Bauherr. Juryen sparrer med Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen og Jesper Malm, områdechef for kommunikation og udvikling i Bygherreforeningen.
Mød finalisterne
Gladsaxe Kommune: Kommunen er indstillet for deres store ambitioner på børne- og ungeområdet og ift. deres overordnede arbejde med bæredygtighed. Når der bygges til kommunens yngste borgere, tager man afsæt i det pædagogiske og i byggeriets formål, og har dermed brugerne og deres trivsel for øje. Gladsaxe Kommune bygger og programmerer med de langsigtede velfærdsbriller på, men kan stadig fremvise en god økonomisk business case bag denne tilgang. Gennem deres strategi på børne- og ungeområdet og med deres omfattende fokus på bæredygtighed, skaber kommunen langsigtet værdi for deres borgere.
HOFOR: Bag HOFOR findes en solid, dygtig og passioneret bygherreafdeling. I projektet Nye Vandværker anvendes en beundringsværdig metode, som kan op- og nedskaleres til de ensartede byggerier under projektet. Som bygherre tager HOFOR læringer med videre internt fra projekt til projekt, og har samtidig oparbejdet en stærk samarbejdsånd med de involverede samarbejdspartnere, som skaber stabilitet i projekterne. HOFOR er en til tider overset bygherre, der lever under radaren, men som pt bygger for 4 mia. for at sikre moderne vandværker til glæde for hele Hovedstaden.
PensionDanmark: Pensionsselskabet er en frontløber inden for byggebranchens arbejde med bæredygtighed. De udfordrer både branchen, samarbejdspartnere og dem selv, ved konstant at skærpe og videreudvikle deres krav til bæredygtigheden i deres byggeprojekter. PensionDanmark inspirerer andre bygherrer, og er villige til at dele viden med andre i branchen, så flest mulige kan bidrage til at løfte de overordnede bæredygtighedsudfordringer. De tænker totaløkonomisk og har fokus på at skabe langsigtet værdi for både deres medlemmer landet over og i forhold til miljøet, dette ses bl.a. i projektet Trælasten i Aarhus.
Beklager, denne formular er ikke længere tilgængelig.
Tidligere vindere
Vinderne de seneste år har været Himmerland Boligforening og DTU – Danmarks Tekniske Universitet. Førstnævnte vandt i 2019 for sit arbejde med at udvikle sig selv som organisation og omverdenen igennem byggeprojekter. Sidstnævnte modtog prisen i 2020 for campusudviklingsplanen ”Transforming DTU”, en bygherreindsats som løbende er blevet udviklet og kvalificeret, og som i dag er et afgørende element i forhold til at skabe et konkurrencedygtigt universitetsmiljø.