Bygherreforeningens nyheder om COVID-19

Her kan du få et samlet overblik over foreningens nyheder relateret til corona-situationen

Vinder af Bygherreprisen 2019: ”Vi har fået københavnerne til at forstå, hvad det er vi laver i Aalborg”

Sidste år vandt Himmerland Boligforening Bygherreprisen 2019 ved løfte den ellers udfordrede bydel Aalborg Øst. Den landsdækkende eksponering har givet det nordjyske boligforening vind i sejlende, og har åbnet op for nye fællesskaber og skabt stolthed iblandt medarbejderne. Nu kan alle indstille nye kandidater til prisen frem til d. 18. august, der hylder det ansvarlige samarbejde.
11/05/2020/af Freja Andersen

Topledere viser vejen til færre ulykker

Øget fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed i topledelsen hos Gentofte Kommune, Vejdirektoratet og det almene boligselskab Bo-Vest skal føre til færre ulykker og mere produktivitet på de tre organisationers byggepladser. Den nye tilgang bygger på erfaringer fra offshore branchen, hvor det er lykkes næsten at undgå store ulykker.
01/05/2020/af Freja Andersen

Renoveringsopgaver i høj kurs hos kommuner efter fjernelse af anlægsloftet

Med fjernelsen af anlægsloftet i år, har landets kommuner nu mulighed for at fremskynde opgaver efter eget valg. En rundspørge i tre kommuner viser, at det særligt er planlagte renoveringsopgaver, som bliver fremrykket, da nybyggeri af forskellige årsager er vanskeligt under coronakrisen.
03/04/2020/af Freja Andersen

Højere anlægsloft bør følges op af højere beløbsgrænser i tilbudsloven

Kommunerne skal have mulighed for at igangsætte flere byggeprojekter og dermed være med holde gang i erhvervsliv og beskæftigelse under coronakrisen. Man bør samtidig justere beløbsgrænserne i udbudsreglerne, for at gøre det nemmere at få virksomheder og håndværkere i gang med det samme på fx tomme skoler og daginstitutioner
26/03/2020/af Freja Andersen

Klimapartnerskab viser vejen til et bæredygtigt byggeri

Efter fire måneders intensivt arbejde og involvering af mere end 100 fagfolk, har klimapartnerskabet for byggeri og anlæg udgivet sin resultatrapport. Bygherreforeningen har deltaget aktivt i arbejdet og støtter op om mange af de gode forslag.
16/03/2020/af Freja Andersen

Bygherreforeningen bidrager til ny klimahandlingsplan

Bygherreforeningen skal sammen med bl.a. Dansk Byggeri og Dansk Industri frem mod februar 2020 komme med bud på, hvordan bygge- og anlægsbranchen skal bidrage til at vi bliver klimaneutrale i 2050 i regeringens klimapartnerskab for byggeri og anlæg
17/01/2020/af Freja Andersen

Bygherrer skal drive den bæredygtige udvikling

Bygherreforeningen lancerer fredag d. 10 januar et manifest med udgangspunkt i FNs verdensmål, der skal hjælpe bygherrer med en bæredygtig omstilling af deres arbejde.
10/01/2020/af Freja Andersen

Bygherreportræt: “Det er mig, der sætter retningen”

Charlotte Veiss-Pedersen fra Vejdirektoratet har næsten hele sit arbejdsliv udviklet veje og infrastrukturprojekter. Lige nu står hun i spidsen for et stort infrastrukturprojekt, som skal sikre ladestandere til fremtidens elbiler. Hun er projektleder på Vejdirektoratets opførelse af hele 17 ud af i alt 27 ladeparker langs motorveje i hele landet. De skal stå færdige på samme tid. En udfordrende opgave. Men Charlotte bliver motiveret af at være den, der sætter retningen for projekter og af at se sine beslutninger blive manifesteret i slutresultatet.
13/09/2024/af Caroline Gry Gabriel

Tilmeld dig spændende nyhedsbreve!

Få de seneste nyheder, praktisk viden og spændende cases inden for syv forskellige bygherreemner, når vi sammen med ildsjæle fra branchen sætter fokus på bl.a. bæredygtighed, udbud & samarbejde og velfærdsbyggeri i syv tematiserede nyhedsbreve, skræddersyet til netop dine interesser og behov.
09/09/2024/af Emily Krygell Schrøder

Bygherreprisen 2024: Fem bygherrer viser vejen til nytænkning

Bygherreprisen stiller igen i år skarpt på bygherrerollen. I sidste uge var bedømmelseskomitéen på besøg hos fem udvalgte bygherrer, som i særlig grad har levet op til prisens aktuelle kriterier om at nytænke og finde nye veje til at udvikle byggeriet og byggebranchen – gerne i relation til den grønne omstilling. Komitéens seks medlemmer besøgte Gladsaxe Kommune, AKF Holding, BRF-fonden, Metroselskabet og AlmenR. De fem kandidater var udvalgt blandt 30 indstillede bygherrer til besøg.
06/09/2024/af Caroline Gry Gabriel

Leder: ESG-rapportering er et skridt på vejen mod mere værdiskabende dokumentation

30/08/2024/af Caroline Gry Gabriel

ESG fylder mere hos landets bygherrer, men de savner fælles målepunkter

ESG-arbejdet fylder mere og mere hos landets bygherrer i takt med ny lovgivning og krav fra kunder og investorer. Det betyder bl.a. at den sociale bæredygtighed i langt højere grad bliver sidestillet med det klimamæssige, og at flere og flere aktører bliver trukket ind i ESG-rammerne før eller siden. To bygherrer fortæller om, hvor de er med arbejdet og hvad der særligt optager dem.
30/08/2024/af Freja Andersen

Ny måling: Certificeret eller mærket nybyggeri er stagneret

Halvdelen af alt større nybyggeri bliver i dag DGNB-certificeret, Svanemærket eller får et andet kvalitetsstempel. Denne andel har ikke udviklet sig nævneværdigt de seneste tre år, viser nye tal fra Bygherrebarometeret. Men det er ikke et udtryk for, at indsatsen for mere bæredygtighed i byggeriet er gået i stå, lyder det fra Bygherreforeningen. En strammere lovgivning plus flere andre pejlemærker som fx nye ESG-krav har også fat i markedet, udtaler foreningens bæredygtighedschef, Graves Simonsen.
23/08/2024/af Sofie Meyer

Boom i skolebyggeri: Arealoptimering, nye fag og indeklima fylder mest

I denne uge har der været skolestart i landets skoler. Samtidig viser en prognose fra Byggefakta, at der i år skal bygges for 2,5 mia. kr. folkeskoler i landets kommuner. Det er mere end de to forgangne år. Birgit Worm, der er rådgiver på mange skoleprojekter, fortæller her om de tendenser, hun oplever, fylder mest hos landets kommuner i øjeblikket. Det handler bl.a. om, at der skal bygges nye faglokaler og fleksible rum, som kan bruges til flere og nye fag, og så skal der arbejdes med indeklimaet.
16/08/2024/af Caroline Gry Gabriel

Fremtidens anlægsbranche til debat på Anlægsdagen 2024

Lukker og slukker anlægsbranchen i 2050, når råstofferne er brugt op, og der ikke er arbejdskraft til at udføre opgaverne? Det er et af de store spørgsmål til debat, når Bygherreforeningen for første gang inviterer anlægsbranchen til en spændende dag fuld af faglige indspark og netværk. Formålet er at finde svar på nogle af de store udfordringer, branchen står over for både nu og i fremtiden – herunder den bæredygtige omstilling.
09/08/2024/af Sofie Meyer

Ny guide klæder bygherren på til at håndtere konkurser

Bygherreforeningen lancerer en guide med 10 råd, der klæder bygherrer på til at håndtere konkurser. Rådene er til indsatser før, under og efter konkursen.
05/07/2024/af Freja Andersen

Nyt e-læringsværktøj skal sikre bedre arbejdsmiljø i byggeriet

En række af byggeriets aktører lancerer nu et nyt værktøj, som skal styrke arbejdsmiljøkoordinatorerne på landets byggepladser. Værktøjet skal øge deres kompetencer, inden de tager den lovpligtige uddannelse og klæde dem bedre på til at kunne skabe bedre arbejdsmiljø og øge sikkerheden på landets byggepladser.
28/06/2024/af Sofie Meyer

Leder: Flot samarbejde om en mere bæredygtig byggebranche

Byggebranchen kan klappe sig selv på skulderen for at tage den bæredygtige dagsorden til sig. Byggeriet sætter selv ambitiøse klimamål og igangsætter en nødvendig bæredygtig omstilling af sektoren – med hjælp fra kloge penge fra fonde samt via et godt samarbejde også med landets politikere. Det er stærkt og det bør på mange måder kunne inspirere andre brancher i dansk erhvervsliv, lyder det fra Bygherreforeningens direktør Henrik L. Bang.
28/06/2024/af Sofie Meyer

Ny lov om selektiv nedrivning: Her er alt du skal vide som bygherre

En ny tillægslov om selektiv nedrivning træder i kraft den 1. juli. Loven skal først og fremmest sikre en mere struktureret håndtering af byggeaffald og restprodukter, men som en væsentlig sidegevinst bidrager den samtidigt til at reducere omfanget af nedrivning af bygninger. De nye regler skal gøre det lettere at klassificere materialerne med henblik på genbrug og genanvendelse, hvis nedrivning er uundgåeligt. Med ny lovgivning følger også nye procedurer, uddannelser og krav til kompetencer hos bygherrer og rådgivere. Her er nogle af de væsentligste nedslagspunkter, du som bygherre skal være opmærksom på.
28/06/2024/af Sofie Meyer

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev