Publikationer -

07/03/2023

Nyt roadmap viser flere veje til mindre klimabelastning i byggeriet

Strateginetværket for Bæredygtigt Byggeris temagruppe om data, LCA og dokumentation har udarbejdet ”Roadmap for udvikling af metode til beregning af bygningers klimabelastning”. Udgangspunktet for temagruppens arbejde har været at kortlægge, hvilke usikkerheder og risikofaktorer den nuværende beregningsmetode, bygningsmodel og implementeringstilgang giver anledning til.

Roadmappen indeholder forslag til videreudvikling og forbedring af beregningsmetode og vurdering af bygningers klimabelastning i perioden 2025 – 2030, herunder hvilke forbedringer, der kunne indføres i henholdsvis 2025, 2027 og 2029.

”Metoden til vurdering af byggeriets klimabelastning er endnu i sin vorden og stadigvæk mangelfuld. Vi har analyseret udfordringerne i tre arbejdsgrupper, og er fremkommet med en prioriteret liste over tiltag, der bør implementeres hurtigst muligt, så der sikres reelle reduktioner i byggeriets klimabelastning i fremtiden”, lyder det fra professor Per Heiselberg fra Aalborg Universitet, der er tovholder for temagruppen.

Håbet er, at resultatet kommer til at danne grundlag for kommende beslutninger om klimakravenes næste faser.

Hent Roadmap for udvikling af metode til beregning af bygningers klimabelastning her.

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev