Blog -

26/02/2015

Proces er den største produktivitetsdriver i renovering

Blogindlæg skrevet af: Thomas Uhd, Branchedirektør, Dansk Beton hos Dansk Byggeri

 

Procesoptimering scorer højest i en ny undersøgelse af produktivitetspotentialer i renovering. Foranalyser og risikodækning ligger også med i toppen af løsningstiltag i undersøgelsen, som er foretaget blandt de danske byggebrancheforeninger.

For godt et år siden udførte IDA en undersøgelse, der viste, at byggebranchen står med et samlet effektiviseringspotentiale på mellem 11 og 15 milliarder kroner. Renovering udgør mere end 50 procent af omsætningen i byggeriet, og en øget produktivitet i renovering vil derfor kunne bidrage væsentligt til at realisere potentialet.

Som en del af arbejdet under Renovering på dagsordenen har Advice A/S gennemført en ny undersøgelse på vegne af IDA-byg, Dansk Byggeri, MT Højgaard og NCC. Dette for at få indsigt i, hvilke konkrete indsatsområder, der bedst kan understøtte en højere produktivitet inden for renovering.

Haandvaerker0148 copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Branchens egen vurdering

Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført blandt medlemmer af Dansk Byggeri, IDA-Byg, DANSKE ARK, FRI og Bygherreforeningen. De adspurgte medlemmer har vurderet forskellige tiltag som bedre aftaleindgåelse, industrialisering og hurtigere myndighedsbehandling på en skala fra 0-10. Til sammen har man fundet, at procesoptimering (med en samlet score på 7,8) rummer det største produktivitetspotentiale i renovering.

Foranalyser og risikodækning scorer næsthøjest, mens aftaleindgåelse kommer ind på en tredjeplads i undersøgelsen.

 

Ingen quick fixes

Omvendt blev ingen af de foreslåede tiltag vurderet decideret negativt (laveste score er 4,5), hvilket rimeligvis skyldes, at der samlet set kræves mange forskellige tiltag for at sikre bedre produktivitet i renovering. Der eksisterer med andre ord ingen quick fixes, når det gælder om at øge produktiviteten inden for renovering.

På baggrund af analysen og konferencen om produktivitet i renoveringsprojekter, der blev afholdt sidst i januar, planlægger IDA i samarbejde med Dansk Byggeri, MT Højgaard og NCC at samle ca. 10 konkrete løsningsforslag til initiativer, der skal hæve produktiviteten i renovering.

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 5
  december
  Byggeriets aftaler - København

  YBL18 – Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

  Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til…

 • 6
  december
  Byggeriets aftaler - Charlottehaven

  ABR18: Bygherrens samarbejde med rådgiver

  Bliv klædt på til at navigere sikkert i ABR18. På dette kursus gennemgår vi ABR18 med særligt fokus på bygherrens perspektiv i såvel kontraheringsfasen, som i projekterings- og udførelsesfasen og…

 • 28
  februar
  Byggeri, drift og anlæg - København

  Brug Drift Byg 2024

  Kan vi opfylde behovene i vores eksisterende portefølje gennem transformation og optimeret drift, eller skal vi bygge nyt? Og når vi transformerer eller bygger nyt, hvordan får vi så planlagt…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev