Dette kursus giver dig en større indsigt i og forståelse for, hvordan du kan stille og håndtere bæredygtighedskrav i udbudsmaterialet og samtidigt får fulgt op i processen, så du opnår den grad af bæredygtighed, som du definerer i dit udbud og ønsker i det færdige byggeri.
På kurset får du både den teoretiske baggrund, og forslag til hvad du skal være opmærksom på i praksis i udbudsprocessen. Derudover bliver du præsenteret for konkrete inspirationscases, hvor konkrete bæredygtighedstiltag er prioriteret højt allerede i udbudsmaterialet.
Kurset er for dig, der som offentlig, almen eller privat bygherre eller bygherrerådgiver, har brug for viden om – eller en opdatering på – hvordan du kan inkludere bæredygtighed i dine udbud, og hvad du skal sikre dig i praksis.
Program
09:00-09:30 Ankomst og morgenmad
09:30-09:45 Introduktion: Vi sætter rammen for dagen
Vi får en kort introduktion til dagen og rammesætter de udfordringer, som vi stiller skarpt på i løbet af kurset. Herefter hilser vi på hinanden ved bordene, inden vi skal høre det første oplæg.
Mikael Kenno Fogde, ekstern juridisk konsulent, Bygherreforeningen
09:45-11:00 Bæredygtighed i udbudsprocessen
Når vi vil bygge mere bæredygtigt, skal bygherren allerede i sit udbud efterspørge mere bæredygtighed. Men hvordan får man bæredygtighed ind i de forskellige elementer af udbudsprocessen: Hvornår skal bygherren opstille krav? Hvornår skal man gennem konkurrencekriterier lade tilbudsgiverne byde ind? Og hvornår skal man gå i dialog med markedet om, hvor og hvordan de kan levere mere bæredygtige løsninger? Der er mange muligheder og også mange steder, hvor du skal være opmærksom undervejs i processen. Dem præsenteres du for her, ligesom du vil få indblik i den kommende publikation om ’Bæredygtighed i udbud’ fra Værdibyg.
Mikael Kenno Fogde, ekstern juridisk konsulent, Bygherreforeningen
11:00-11:15 Pause
11:15-12:15 Cirkulære konkurrencekriterier i udbuddet
En ny publikation, Cirkulære Kriterier, kigger ind i en række projekter, hvor cirkulære kriterier har været indarbejdet i udbudsmaterialet. Publikationen undersøger og giver bud på, hvordan man i praktisk kan gribe et byggeprojekt an, hvor cirkulær økonomi skal være en vigtig del. Publikationen bygger desuden ovenpå ’Cirkulære Udbud’ fra 2021. Du bliver her kort introduceret til publikationerne og får en indflyvning til den case, som vi efterfølgende skal høre mere om.
Lene Brix, CEO, MATTER bybrix
12:15-13:15 Frokost
Programmet fortsætter til kl 16:00 og opdateres snarest
Ret til ændringer forbeholdes.
Praktisk
Arrangementet er inklusiv morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Læs mere om praktisk information.
Tilmeldingsvilkår
Du kan frit flytte eller afmelde dig et arrangement indtil 30 dage før arrangementets start.
Efter de 30 dage er tilmeldingen bindende og du vil modtage en faktura på det fulde beløb.
Er du alligevel forhindret i at deltage f.eks. på grund af sygdom, er du naturligvis velkommen til at sende en anden fra din virksomhed i dit sted. Du skal blot sende en e-mail til Rikke Mønster rsm@bygherreforeningen.dk og oplyse om ændringen.
Ved udeblivelse fra et arrangement faktureres deltageren for det fulde beløb
Ved uforudsete hændelser (f.eks. ved undervisers sygdom) eller manglende tilmeldinger kan arrangementet flyttes eller aflyses. Bliver arrangementet flyttet til en anden dato, har du mulighed for at framelde dig uden beregning
Fotokreditering: Daniel Lorentzen