På dette kursus får du en introduktion til budgetlægning, med tilhørende rammesætning af budgettet, og efterfølgende en introduktion til, hvordan det gode budget spiller sammen med økonomistyring og risikohåndtering gennem byggeriets forskellige faser.
Fokus er på budgetlægningen i de tidlige faser, hvor projektets budget ofte bliver ”låst”, og på hvordan vi sikrer, at budgettet formår at kigge frem og være med til at styre projektet sikkert i mål. For at det kan lade sig gøre, er det vigtigt, at vi sammen med budgettal ser på budgetforudsætninger og projektmål, så partnerne er enige om, hvad projektet indeholder. Vi ser også nærmere på, hvordan forskellige projektværktøjer kan understøtte det robuste projekt og en dynamisk tilpasning af byggeprocessen.
Undervisningen baseres på en blanding af teori og praktiske øvelser, herunder også en kort introduktion til og afprøvning af det digitale værktøj LCCbyg.
Kurset er udviklet til dig, som er projektleder i en bygherreorganisation og som har brug for en introduktion til budgetlægningen.
Program
09:00-09:30 Ankomst og morgenmad
Vi starter dagen med at byde på morgenbrød og kaffe.
09:30-09:45 Velkomst og introduktion til dagen
Vi byder velkommen og rammesætter dagens tema.
Bygherreforeningen
09:45-11:30 Budgetplanlægning og afdækning af risici i de tidlige faser
Hvordan etableres realistiske budgetter og god opfølgning? Hvordan kan du som bygherre arbejde med og præsentere dit projekts økonomi i de tidlige faser, når de nødvendige informationer og data ofte ikke er tilgængelige eller er utilstrækkelige på dette tidspunkt. Hvilke risikoelementer skal afdækkes og hvordan får vi det ind i budgetlægningen? Hvad er rimeligt at afsætte som økonomiske buffer i form af risikopuljer, og hvem skal håndtere det økonomiske ansvar? Hvilken betydning har valg af samarbejdsmodel i kontrakten for budgetlægningen?
Mads Blaabjerg, civilingeniør, emcon & gennemgående underviser på dagen
11:30-12:30 Frokost
12:30-13:30 Introduktion til brugen af støtteværktøjer
Her ser vi nærmere på, hvordan forskellige værktøjer som optjent værdi, risikostyring, nøgletal og successiv kalkulation kan understøtte budgetplanlægning og økonomistyring.
13:30-13:45 Eftermiddagskaffe
13:45-14:45 Øvelse: Budgetlægning i konkrete projekter
Du får præsenteret et konkret projekt og skal forsøge at opstille et budget i det excel-ark, som bliver anvendt på dagen samt definerer projektforudsætningerne.
14:45-15:50 Pause
14:50-15:50 Gæsteoplæg
Annonceres snarest
15:50-16:00 Opsamling og evaluering
16:00 Tak for i dag
Ret til ændringer forbeholdes
Praktisk
Kurset er inklusiv morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Læs mere om praktisk information.
Tilmeldingsvilkår
Du kan frit flytte eller afmelde dig et arrangement indtil 30 dage før arrangementets start.
Efter 30 dage* er tilmeldingen bindende og du vil modtage en faktura på det fulde beløb.
Er du alligevel forhindret i at deltage f.eks. på grund af sygdom, er du naturligvis velkommen til at sende en anden fra din virksomhed i dit sted. Du skal blot sende en e-mail til Rikke Mønster rsm@bygherreforeningen.dk og oplyse om ændringen.
Ved udeblivelse fra et arrangement faktureres deltageren for det fulde beløb
Ved uforudsete hændelser (f.eks. ved undervisers sygdom) eller manglende tilmeldinger kan arrangementet flyttes eller aflyses. Bliver arrangementet flyttet til en anden dato, har du mulighed for at framelde dig uden beregning.
*Fristen for afmelding på Projektlederuddannelsen og Lederuddannelsen er 45 dage før afholdelse.
Internt kursus
Kurset kan også afholdes i din organisation. I så fald står vi for aftaler med oplægsholdere og sørger for kursusmateriale til deltagerne. Kontakt os for at få et tilbud.
Fotokreditering: Febiyan