De fleste bygherrer er rigtig gode til at bygge og lede byggearbejde i samarbejde med dem, der bestiller byggeriet, og de der skal levere det. Bygherreforeningens projektlederuddannelse sætter fokus på alt det, der kan skabe den ekstra værdi i byggeriet, ved at bygherren har redskaber til at:
- Opstille mål, der imødekommer de politiske og strategiske dagsordener, som byggeri ofte skal imødekomme i den kontekst, som du nu bygger i
- Planlægge med øje for værdiskabelse, ibrugtagning og inddragelse af interessenter
- Navigere i et komplekst interessentlandskab af brugere, bestillere og leverandører og kunne inddrage og kommunikere, så det skaber størst mulig værdi i projektforløbet
På uddannelsen er det således ikke kun styring af byggeriet, der er i centrum. vi ser i højere grad bygherren som procesleder, der skaber værdi omkring sig gennem kommunikation, inddragelse, forventningsafstemning og klar beskrivelse af de formål og succeskriterier, som et byggeri altid leverer ind i.
Del 1: Oversigt over dagene
Dag 1: Sæt de rigtige rammer og forventninger til byggeriet
Kl. 08:30–16:00
Opstart af forløbet og opstilling af dine personlige læringsmål
Rammesætning, mål og succeskriterier for projektet: Vi arbejder med at identificere en klar rammesætning for byggeriet, der imødekommer omverdenens forventninger til byggeriet og processen omkring det. Vi arbejder med opstilling af mål, succeskriterier og identifikation af leverancer
Interessentanalyse: Interessenterne omkring en byggeproces er nøglen til at byggeriet til sidst lever op til de behov og forventninger der er. Både ift. byggeriets kvaliteter og funktionalitet, men også om projektet opfattes som succesfuldt. Vi arbejder med at identificere og inddrage interessenter, så det skaber værdi i byggeprocessen, og så der skabes bedst mulig forventningsafstemning før, under og efter byggeprocessen.
Gæsteundervisere: Christine Skovgaard Madsen, områdechef & Lars Bertelsen, områdechef, Bygherreforeningen
Dag 2: Projektets plan og organisering
Kl. 08:30-16:00
Milepælsplaner og projektets plan: Når rammerne er sat (dag 1), er planen essentiel for at kunne levere på målene. Vi arbejder med milepælsplanen og hvordan vi identificerer milepæle, fastsætter faser og finder afhængigheder og kritisk vej. Vi ser også på, hvordan du kommunikere planen til styregruppen og bruger planen aktivt i det daglige.
Projektets organisering: er vigtigt for at lykkes i det daglige samspil med ledelse, rådgivere og brugere. Vi tegner den bedste praksis for organisering af byggeprojekter op og overfører det til jeres projekter. Vi drøfter hvordan man leder og samarbejder opad (ledelse), udad (interessenter), nedad (leverandører og rådgivere) og indad (dig selv og projektgruppen).
Gæsteunderviser: Annonceres senere
Dag 3: Ledelse af projektets usikkerhed og kommunikation
Kl. 08:30-16:00
Projektets fremdrift: Vi ser ind i projektlederens cockpit: Hvilke ledelsesredskaber har du til at kunne skabe fremdrift og resultater og til at rette op, hvis projektet er på vej ud af kurs?
Risicihåndtering er essentielt i byggeprojekter. Vi arbejder med at forudsige og forebygge risici for at skabe de bedste resultater med projektet. Vi arbejder med at være proaktive i risikoarbejdet. Du får redskaber til at foretage en risikoanalyse og forebygge og minimere konsekvenserne.
Mødeledelse: Rigtig meget projektledelse sker til møder og i interaktioner med interessenter på workshops, brugermøder mv. At skabe effekt og resultater på møder er et essentielt værktøj for projektlederen. Du får redskaber til at forberede, facilitere og følge op på møder, så du skaber fremdrift i projektet.
Gæsteunderviser: Annonceres senere
Dag 4: Effektfuld mødeledelse og håndtering af styregruppe
Kl. 08:30–16:00
Kommunikation om projektet: er vigtigt for at få interessenterne med ombord og holde viden om projektet opdateret og relevant for projektets samarbejdspartnere, brugere mv. Vi arbejder med at etablere en kommunikationsplan for projektet, så du som projektleder kan styre kommunikationen på forkant og sikre at alle er informeret og inddraget relevant i projektet.
Fremlæggelse for et bygherrepanel: Som afslutning på uddannelsen produceres en fælles fremstilling om en case for et bygherrepanel. Panelet giver feedback på fremlæggelsen og vi drøfter, hvordan du som bygherre kan præsentere et projekts problemstillinger og få styregruppen til at træffe en beslutning.
Bygherrepanel: Annonceres senere
Praktisk information
Alle dage finder sted i København.
Vi begynder hver dag med morgenmad kl. 08:30-09:00 og slutter kl. 16:00.
Den sidste dag afslutter vi med bobler, snacks og diplomoverrækkelse.
Omfanget af litteratur er cirka 500 sider til hver af de to dele af uddannelsen, som samtidig er pensum, hvis du ønsker at gå til eksamen.
Del 1 Basis: Projekt- og procesledelse i byggeprojekter (Forår 2025)
Dag 1: 3. april
Dag 2: 24. april
Dag 3: 8. maj
Dag 4: 3. juni
Pris Del 1 (4 dage)
Medlemmer af Bygherreforeningen 17.800 kr. ex. moms
Ikke-medlemmer: 25.500 kr. ex. moms
Pris hele uddannelsen (8 dage)
Medlemmer af Bygherreforeningen: 29.800 kr. ex. moms
Ikke medlemmer 38.500 kr. ex. moms
Alle priser er uden moms, men inklusiv grundbøger og alle øvrige materialer og forplejning.
Uddannelsen udbydes som et sammenhængende forløb, men det er også muligt at tilmelde sig enten Del 1 eller Del 2 uafhængigt af hinanden.
Tilmeld dig hele uddannelsen her
Tilmeldingsvilkår
Når du tilmelder dig et arrangement eller uddannelsesforløb fra Bygherreforeningen modtager du en bekræftelse med det samme, og du er herefter tildelt en plads på arrangementet.
Deltagergebyret faktureres tidligst 30 dage før arrangementets start. Ved afbud tidligere end 45 dage før afholdelsesdatoen, vil du ikke blive faktureret. Tilmeldingen er herefter bindende. Såfremt du bliver forhindret i at deltage i et arrangement, er du naturligvis velkommen til at sende en anden fra din virksomhed i dit sted.
Ved uforudsete hændelser (f.eks. ved undervisers sygdom) eller manglende tilmeldinger kan arrangementet flyttes eller aflyses. Bliver arrangementet flyttet til en anden dato, har du mulighed for at framelde dig uden beregning.
Bygherrernes projektlederuddannelse
Du kan læse mere om hele uddannelsen her: Bygherrernes projektlederuddannelse
Mød to tidligere deltagere, og hør hvad de fik ud af uddannelsen.
Uddannelsens opbygning: