Bygherrerollen er en kompleks rolle, hvor du både skal kende til byggeriets faser og kunne navigere gennem projektet i forhold til eksterne samarbejdspartnere, entreprenører, rådgiver og leverandører, og samtidig skal du kunne bringe viden med tilbage i din organisation og ud til dine interessenter.
Med dette kursus får du et overblik over, hvilke opgaver, der ligger i rollen som bygherre og over det ansvar, der ligger på bygherrens skuldre. Du får en introduktion til hele byggeprocessen, råd til at etablere en god dialog med de involverede parter og en generel forståelse for, hvad du som bygherre skal være særligt opmærksom på. Der er dagen igennem rig mulighed for at stille alle de spørgsmål, der trænger sig på, når man er ny i bygherrerollen. Derudover får du indblik i selve udførelsesfasen, afleverings- og driftsfasen.
Kurset er både for dig, som er helt ny ansat projektleder i en bygherreorganisation, for dig som er engangsbygherrer og fx har fået fondsstøtte til dit projekt, eller for dig som er ansat i bygherrens stabsfunktioner og interne samarbejdspartnere i bygherreorganisationer, fx fagforvaltninger i en kommune.
Program
09:00-09:30 Ankomst og morgenbrød
09:30-09:50 Velkomst og velkomstrunde
Rolf Simonsen, områdechef og Hanne Ullum, vicedirektør, Bygherreforeningen
09:50-10:25 Byggeprojektet og de indledende faser
Vi gennemgår forskellige typer af byggeprojekter og diskuterer forskelle. Herefter drøfter vi, hvordan et byggeprojekt opstår, hvilke faser det indeholder, og hvordan et godt forarbejde kan give resultater senere i projektet. Vi sætter særligt fokus på, hvad der sker i de indledende faser, og hvorfor er de så vigtige.
10:25-11:00 Organisation, roller og samarbejdsmodeller
Alle byggeprojekter er forskellige, men den måde som vi organiserer os på, og de roller, som vi varetager, er ofte de samme. Vi gennemgår bygherrens rolle i samarbejdet og de traditionelle samarbejdsformer, men også hvilke alternativer, der findes. Vi drøfter, hvordan vi finder vores samarbejdspartnere og indgår i dialog med disse, og drøfter desuden hvad der kan være godt at lægge vægt på i udvælgelsen af samarbejdspartnere.
11:00-11:15 Kaffepause
11:15-12:15 Ansvar, kontrakter og aftaleforhold
Vi sætter fokus på bygherres ansvar, og de regler omkring kontrakter og aftaleforhold, som er helt afgørende at kende til, inden du kaster dig ud i rolle som bygherre. Vi gennemgår de væsentligste regler og juridiske forhold.
12:15-13:15 Frokost
13:15-14:30 Gennemgang af byggeprojektets faser (ydelsesbeskrivelsen)
Vi gennemgår byggeprojektets faser fra planlægning til aflevering og idriftsættelse med fokus på, hvor der kan hentes viden og inspiration i brancherelaterede beskrivelser og vejledninger.
14:30-14:50 Kaffepause
14:50-15:20 Samarbejde, byggemøder og konflikthåndtering
En væsentlig del af bygherrens ansvar er at sikre et godt samarbejde gennem projektet og forhindre fordyrende og forsinkende konflikter. Vi sætter fokus på, hvordan du kan arbejde med at skabe en positiv kultur og god kommunikation i projektet.
15:20-15:50 Aflevering og drift
Byggeriets sidste fase, som handler om aflevering, ibrugtagning og drift er vigtig at have fokus på helt fra projektets begyndelse, da det kan have afgørende betydning for, hvordan byggeriet fungerer og bliver modtaget i sidste ende.
15:50-16:00 Afrunding og tak for i dag
Ret til ændringer forbeholdes
Praktisk
Arrangementet er inklusiv morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Læs mere om praktisk information.
Internt kursus
Kurset kan også afholdes i din organisation. I så fald står vi for aftaler med oplægsholdere og sørger for kursusmateriale til deltagerne. Kontakt os for at få et tilbud.
Tilmeldingsvilkår
Du kan frit flytte eller afmelde dig et arrangement indtil 30 dage før arrangementets start.
Efter de 30 dage er tilmeldingen bindende og du vil modtage en faktura på det fulde beløb.
Er du alligevel forhindret i at deltage f.eks. på grund af sygdom, er du naturligvis velkommen til at sende en anden fra din virksomhed i dit sted. Du skal blot sende en e-mail til Rikke Mønster rsm@bygherreforeningen.dk og oplyse om ændringen.
Ved udeblivelse fra et arrangement faktureres deltageren for det fulde beløb
Ved uforudsete hændelser (f.eks. ved undervisers sygdom) eller manglende tilmeldinger kan arrangementet flyttes eller aflyses. Bliver arrangementet flyttet til en anden dato, har du mulighed for at framelde dig uden beregning