Byggeprogrammet er resultatet af dialogen med brugere og beslutningstagere og platformen for fastlæggelse af de mange forventninger til dit projekt. For samarbejdspartnerne udgør byggeprogrammet omvendt afsættet for at levere værdi til bygherreorganisationen, både i tilbud og konkrete løsninger.
På dette kursus får du en indføring i, hvordan du bygger et godt byggeprogram op – hvad skal det indeholde, og hvilke forudsætninger skal være på plads, før man kan fastlægge bygherrens beslutninger i byggeprogrammet? Hvor opstår de største positive effekter af det gode byggeprogram, og hvor er de største faldgruber, som det gode byggeprogram skal modvirke?
Dagen giver et solidt indblik i det gode byggeprograms grundelementer og de strategiske overvejelser bag. Med kurset rustes du til at kunne lave dine egne byggeprogrammer på ikke-komplicerede projekter, men også til at kunne lave endnu mere målrettede udbud på bygherrerådgivningen.
Kurset er udviklet særligt til projektledere i bygherre- og rådgiverorganisationer med ingen, eller begrænset, erfaring med de tidlige faser, men også mere erfarne projektledere vil kunne have udbytte af at deltage.
Program
09:00-09:30 Ankomst, kaffe og morgenmad
09:30-09:50 Velkomst, præsentationsrunde og introduktion til dagen
Byggeprogrammet er ofte et undervurderet redskab til at definere bygherrens visioner for sit byggeri og til at sikre, at visionerne bliver ført ud i livet. Programmet er det referencedokument, der skaber grundlaget for beslutninger, budget, udbud, evt. ændringer i udførelsen og driften efter afleveringen.
Graves Simonsen, bæredygtighedschef, Bygherreforeningen
09:50-10:00 Introduktion til kurset
Forudsætninger, formål og mål for kurset introduceres og forventningsafstemmes.
Kim Christiansen, arkitekt og direktør, Arkitektfirmaet AKC
10:00-10:45 Betænkning 1570 og AB18/ABR19-systemet 2018 f.f.
Betænkningen, der udfolder detaljerne i det aftalegrundlag, som AB-systemet bygger på, introduceres. Jo bedre man kender forudsætningerne for, og meningen med, aftalesystemet, jo bedre forstår man idéen med det gode byggeprogram.
Kim Christiansen, arkitekt og direktør, Arkitektfirmaet AKC
10:45-11:00 Pause
11:00-11:30 Gruppeøvelse
Deltagerne giver deres bud på de 5 vigtigste nedslagspunkter i et byggeprogram og drøfter kort disse i grupper. Der evalueres på dette sidst i programmet.
11:30-12:30 Introduktion til byggeprogrammet som bygherrens vigtigste redskab
Med afsæt i en række konkrete eksempler gennemgås de vigtigste elementer i byggeprogrammet som redskab – hvor opnår man vigtige, positive effekter, og hvor ligger faldgruberne, som man skal undgå?
Kim Christiansen, arkitekt og direktør, Arkitektfirmaet AKC
12:30-13:30 Frokost
13:30-14:30 Erfaringer udefra
Oplæg og oplægsholder annonceres snarest
14:30-14:45 Eftermiddagspause
14:45-15:30 Opsamling på formiddagens gruppeøvelse
Hen mod dagens afslutning genbesøger vi resultaterne fra formiddagens gruppesession set i
relation til dagens indlæg og cases.
15:30 Tak for i dag
Ret til ændringer forbeholdes
Praktisk
Kurset er inklusiv morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Læs mere om praktisk information.
Internt kursus
Kurset kan også afholdes i din organisation. I så fald står vi for aftaler med oplægsholdere og sørger for kursusmateriale til deltagerne. Kontakt os for at få et tilbud.
Tilmeldingsvilkår
Du kan frit flytte eller afmelde dig et arrangement indtil 30 dage før arrangementets start.
Efter de 30 dage er tilmeldingen bindende og du vil modtage en faktura på det fulde beløb.
Er du alligevel forhindret i at deltage f.eks. på grund af sygdom, er du naturligvis velkommen til at sende en anden fra din virksomhed i dit sted. Du skal blot sende en e-mail til Rikke Mønster rsm@bygherreforeningen.dk og oplyse om ændringen.
Ved udeblivelse fra et arrangement faktureres deltageren for det fulde beløb
Ved uforudsete hændelser (f.eks. ved undervisers sygdom) eller manglende tilmeldinger kan arrangementet flyttes eller aflyses. Bliver arrangementet flyttet til en anden dato, har du mulighed for at framelde dig uden beregning