Med byggeri, der kan have en levetid på over 100 år, er det vigtigt at forberede sig på kommende kriser. Denne konference vil fokusere på, hvordan byer og bygninger kan beskytte mod og forebygge kriser. Vi vil diskutere løsninger og samarbejdsmuligheder på tværs af branchen og høre fra eksperter på området som giver dig indblik i, hvordan byggeri, bygninger og infrastruktur spiller en rolle.
Med konferencen vil vi gerne skabe en platform for videndeling, så vi kan finde frem til, hvordan vi prioritere de bedste løsninger for fremtidens sikkerhed og robusthed i byggeriet.
Målgruppen for konferencen er aktører i og omkring byggebranchen. Men den kan også være relevant for politiske beslutningstagere, de finansielle institutioner m.fl. – herunder bygnings- og anlægsejere.
Program
09:00-09:30 Ankomst og morgenmad
09:30-09:45 Velkomst og introduktion til dagen
09:45-10:15 Åbningsoplæg: Samfundssikkerhed og Beredskab
I sommeren 2024 blev Ministeriet for Samfundssikkerhed og Beredskab oprettet. Ligeledes oprettede man to styrelser under ministeriet. Men hvad er det, der gør, at man nu ser et behov for at have dette ministerie? Hvordan ser man på den verdenssituation, vi har i dag? Og har man gjort sig nogen tanker om, hvordan denne situation påvirker byggebranchen, og hvad branchen skal være klar til?
Laila Reenberg, direktør, Styrelsen for Samfundssikkerhed og Beredskab
10:15-10:50 Trusselsbilledet i dag
Hvordan har trusselsbilledet ændret sig de seneste årtier? Og hvad er det for trusler, som vi ser i dag og i den nære fremtid – både på globalt og nationalt plan? Det er vigtigt, at byggebranchen kender til disse trusler, så vi kan forberede og ruste vores byggerier til at kunne stå imod eventuelle kriser. Derfor får du her et indblik i trusselsbilledets udvikling, og hvad vi bør være opmærksomme på nu og i fremtiden.
Oplægsholder annonceres snarest
10:50-11:10 Kaffepause
11:10-11:45 Pandemier: Hvad kan vi forvente i fremtiden?
Hvordan påvirkede COVID-19 Danmark? Og ses en lignende krise i nær fremtid? Med jævne mellemrum er Danmark og resten af verden blevet ramt af en pandemi, som har haft store konsekvenser for menneskers helbred – samtidig har de også sat efterfølgende udvikling i gang bl.a., når det kommer til teknologi. Med fokus på den seneste globale pandemi, får vi her indblik i, hvordan denne påvirkede Danmark, og om man ser en lignende krise i nær fremtid.
Kåre Mølbak, professor, Statens Seruminstitut
11:45-12:20 Datasikkerhed
Oplæg og oplægsholder annonceres snarest
12:20-13:20 Frokost
13:20-13:55 Kritisk infrastruktur: Hvordan sikrer vi vores forsyning?
Med en usikker verdenssituation er det ikke utænkeligt, at vi en dag bliver ramt af manglende el, vand eller varme. Derfor er det altafgørende, at danske forsyningsvirksomheder allerede nu gør en vigtig indsats for at sikre vores forsyning og kritiske infrastruktur. I dette oplæg bliver vi klogere på, hvordan man med beredskabsplanlægning, øvelsesvirksomhed og krisestyring kan forberede sig, og hvordan disse værktøjer kan være med til at sikre god hændelseshåndtering – og de fysiske rammer – hvis en sådan krise skulle blive aktuel.
Brian Huss Eriksson, beredskabschef, Hofor
13:55-14:30 Vandet kommer: Den Blå Kant, Svendborg Havn
I Svendborg Kommune er der flere udsatte områder, som er i risiko for ødelæggende oversvømmelser. Særligt Svendborg havn er udsat, og Kommunen har derfor arbejdet på en strategi for, hvordan beboerne og byen kan leve med vandet i fremtiden. Undervejs i projektet har Kommunen valgt at skifte strategi, og vi bliver her præsenteret for den tidligere- og den nye strategi, begrundelse for ændring af strategien og læringer herfra, samt hvordan dét, at bygge til at ’omfavne’ de stigende vandstande fremfor at distancere os fra dem, fungerer.
Anna Als Nielsen, arkitekt og projektleder for projektet, Svendborg Kommune
14:30-14:50 Kaffepause
14:50-15:25 Sikkerhed af offentlig bygning i Norge
Vores naboer i Norge har gennem årene oplevet flere terrorhandlinger i Oslo. Derfor er sikkerhed også noget, man arbejder meget med i Oslo Kommune og i flere af kommunens offentlige bygninger. Du får her en unik mulighed for at høre erfaringer fra Munch Museum, hvor man har arbejdet med skræddersyede og moderne sikkerhedsløsninger. Derudover er museet en stor turistattraktion, som er placeret i et meget populært område. Der er derfor også arbejdet med sikkerhed i området omkring museet.
Anders Frogner, senior sikkerhetsrådgiver, Munch Museet, Oslo Kommune (OBS oplægget holdes på engelsk)
15:25-16:00 Panelsnak: Hvad skal der til?
Nærmere info følger
Panel:
Paneldeltagere annonceres snarest
Faciliteres af Jesper Malm, områdechef, Bygherreforeningen
16:00 Afrunding og tak for i dag
Ret til ændringer forbeholdes
Praktisk
Arrangementet er inklusiv morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Læs mere om praktisk information.
Tilmeldingsvilkår
Du kan frit flytte eller afmelde dig et arrangement indtil 30 dage før arrangementets start.
Efter de 30 dage er tilmeldingen bindende og du vil modtage en faktura på det fulde beløb.
Er du alligevel forhindret i at deltage f.eks. på grund af sygdom, er du naturligvis velkommen til at sende en anden fra din virksomhed i dit sted. Du skal blot sende en e-mail til Rikke Mønster rsm@bygherreforeningen.dk og oplyse om ændringen.
Ved udeblivelse fra et arrangement faktureres deltageren for det fulde beløb
Ved uforudsete hændelser (f.eks. ved undervisers sygdom) eller manglende tilmeldinger kan arrangementet flyttes eller aflyses. Bliver arrangementet flyttet til en anden dato, har du mulighed for at framelde dig uden beregning
Internt kursus
Kurset kan også afholdes i din organisation. I så fald står vi for aftaler med oplægsholdere og sørger for kursusmateriale til deltagerne. Kontakt os for at få et tilbud.
Fotokreditering: Aurora Ferreira