Bygger, renoverer, indretter eller drifter du skoler? Nu har du mulighed for at deltage i en kursusdag, hvor vi går helt tæt på processen forud for skoleprojektet, og på de mange valg og fravalg, I som projektorganisation skal træffe før og undervejs i projektet.
På dagen går vi tæt på det enkelte skoleprojekt, og med afsæt i Bygherreforeningens dialogværktøj til skolebyggeri diskuterer vi, hvordan vi kan sikre de bedste mulige skolebygninger nu og i fremtiden.
Kurset er for dig, der står foran et skoleprojekt – renovering, omdannelse eller nybyg – og for dig, som bare vil blive klogere på processen og samarbejdet omkring et skoleprojekt. For at sikre en fælles forståelse og skabe større gennemslagskraft kan det være en god idé at deltage flere aktører fra samme projektteam.
Du kan se Bygherreforeningens værktøjer til skolebyggeri her på siden, her er både værktøjer til de tidlige faser og til evaluering og ibrugtagning, som vi også berører på dagen:
Bygherreforeningens værktøjer til skolebyggeri
Skal vi diskutere din case? Workshoppen tager udgangspunkt i konkrete cases og gruppedrøftelser, og står du med en aktuel case eller udfordring på et skolebyggeri, må du meget gerne medbringe den eller sende den til os på forhånd, så vi kan tage problemstillingen op til debat i fællesskab.
Program
08:45-09:15 Ankomst og morgenmad
09:15-09:50 Velkomst og introduktion til dagen
Christine Skovgaard Madsen, kompetencechef, Bygherreforeningen og Lars Bertelsen, projektchef, Bygherreforeningen
09:50-11:30 Den gode proces for skoleprojektet: Værktøjer til godt skolebyggeri
Med udgangspunkt i Bygherreforeningens værktøjer til skolebyggeri sætter vi fokus på den gode proces omkring skolebyggeri, og hvad du som bygherre skal være opmærksom på forud for et skolebyggeri eller -projekt. Vi kommer omkring tre overordnede temaer: strategiske overvejelser, pædagogik og didaktik, rum og funktioner. Desuden drøfter vi, hvordan du kan sikre en god ibrugtagning og arbejde med evaluering af, hvordan byggeriet fungerer for brugerne. Det er temaer, som kan anvendes til at styrke processen omkring et velfærdsbyggeri, og vi sætter fokus på, hvordan du kommer bedste muligt genne projektet.
Christine Skovgaard Madsen, områdechef, Bygherreforeningen og Lars Bertelsen, områdechef, Bygherreforeningen
11:30-11:45 Kaffepause
11:45-12:30 En bygherrefortælling: Sådan arbejder vi med skoleprojekter
Sådan arbejder vi med skoleprojekter i vores kommune, særligt i de tidlige faser i forhold til at skabe visionen forud for byggeprogram. Hvordan kan værktøjerne bruges til at fastholde ide og vision?
Oplægsholder annonceres snarest
12:30-13:30 Frokost
13:30-14:10 Strategiske overvejelser forud for skoleprojektet
Skab et strategisk fundament fra start ved at gøre dig overvejelser om vision og mission, de fysiske rammer, kommunikation, lokalsamfund, interessenter og brugergrupper. Med udgangspunkt i en konkret case og en debat om de tidlige faser, diskuterer vi temaet.
Christine Skovgaard Madsen, områdechef,, Bygherreforeningen og Lars Bertelsen, områdechef, Bygherreforeningen
14:10-14:50 Pædagogik, didaktik og organisering
Når det strategiske fundament er på plads, skal du gøre dig overvejelser om de pædagogiske og didaktiske retninger, skolens organisering og placeringen af fællesarealer. Med udgangspunkt i en konkret case og en debat om de tidlige faser, diskuterer vi temaet.
Christine Skovgaard Madsen, områdechef, Bygherreforeningen og Lars Bertelsen, områdechef, Bygherreforeningen
14:50-15:05 Kaffe og kage
15:05-15:45 Rum og funktioner
Endeligt vender vi fokus mod skolens rum og funktioner, og sætter fokus på blandt andet på stam- og faglokaler, udearealer, personalerum og arbejdspladser, fritidstilbud og skolens øvrige faciliteter. Med udgangspunkt i en konkret case og en debat om de tidlige faser, diskuterer vi temaet.
Christine Skovgaard Madsen, kompetencechef, Bygherreforeningen og Lars Bertelsen, projektchef, Bygherreforeningen
15:45-16:00 Opsamling og tak for i dag
Praktisk
Kurset er inklusiv morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Læs mere om praktisk information.
Tilmeldingsvilkår
Du kan frit flytte eller afmelde dig et arrangement indtil 30 dage før arrangementets start.
Efter de 30 dage er tilmeldingen bindende og du vil modtage en faktura på det fulde beløb.
Er du alligevel forhindret i at deltage f.eks. på grund af sygdom, er du naturligvis velkommen til at sende en anden fra din virksomhed i dit sted. Du skal blot sende en e-mail til Rikke Mønster rsm@bygherreforeningen.dk og oplyse om ændringen.
Ved udeblivelse fra et arrangement faktureres deltageren for det fulde beløb
Ved uforudsete hændelser (f.eks. ved undervisers sygdom) eller manglende tilmeldinger kan arrangementet flyttes eller aflyses. Bliver arrangementet flyttet til en anden dato, har du mulighed for at framelde dig uden beregning