Dette seminar henvender sig til rådgivere, arkitekter, kommuner og andre fagfolk med interesse for bæredygtig byudvikling.
Dagen sætter fokus på, hvordan vi kan skabe en stærkere renoverings- og transformationskultur i byggebranchen. Gennem oplæg og diskussioner belyses strategier, krav og konkrete eksempler på bæredygtige renoverings- og transformationsprojekter. Vi hører fra bygherrer, arkitekter og eksperter, der deler deres erfaringer med at fremme klimavenlige transformationer. Dagen afsluttes med en paneldebat om, hvad der skal til for at ændre branchens tilgang til renovering og transformation.
Program
09:00-09:30 Ankomst og morgenmad
09:30-09:50 Velkomst og introduktion
Vi starter dagens seminar med en introduktion til emnet og dagens program. Herefter hilser vi på hinanden inden første oplæg.
Faciliteres af Graves Simonsen, bæredygtighedschef, Bygherreforeningen
09:50-10:30 Fremtidens bygningsreglement: Hvad betyder det for renovering og transformation?
Social- og Boligstyrelsen har lanceret en strategi for et nyt og helhedsorienteret bygningsreglement, der skal fremme bæredygtighed og fleksibilitet i byggeriet. Men hvad betyder det for bygherrer og rådgivere, der arbejder med renovering og transformation? I dette oplæg hører vi mere om, i hvilken retning bygningsreglementet bevæger sig, og hvordan det kan skabe nye muligheder for renoverings- og transformationsprojekter. Vi dykker ned i, hvordan reguleringen kan understøtte mere klimavenlige løsninger og en bedre balance mellem bevaring og udvikling.
Nana Weien Okholm, specialkonsulent, Social- og Boligstyrelsen
10:30-11:10 Hvordan kan bygherrer stille krav til klimavenlige renoveringer?
Der findes endnu ingen fælles grænseværdier. Og opfattelsen af hvad der betragtes som ambitiøst klimavenligt, udvikler sig løbende. Hvis det ikke længere er tilstrækkeligt blot at være et bedre alternativ til nedrivning og nybyggeri, vil fokus i højere grad rettes mod, hvilken renoveringsstrategi der er mest klimavenlig. Med afsæt i data og viden fra projektet Klimadata for renovering samt Realdanias erfaringer med at stille klimakrav til renoveringsprojekter, belyser oplægget forskellige muligheder og udfordringer ved at fastsætte klimakrav. Det undersøger også, hvordan disse krav kan afvejes i forhold til økonomi og det arkitektoniske udtryk.
Thomas Waras Brogren, projektchef, Realdania
11:10-11:30 Kaffepause
11:30-12:10 Fra industribygning til community: Thoravej29
Hvordan kan man transformere en gammel industribygning? Og hvad kan den blive til? Netop dét har Bikubenfonden et godt bud på. På Thoravej i København har man transformeret ud fra et princip om, at bygningen skal genanvende sig selv. Bygningen huser et community og professionelt fællesskab, der arbejder for at skabe positive forandringer i samfundet. Vi skal her høre om, hvordan transformation har været med til at skabe visionerne for huset, og hvordan man har arbejdet med genbrug samt reducering af CO2 og affald i transformationen.
Søren Kaare-Andersen, adm. direktør, Bikubenfonden
12:10-12:25 Egne erfaringer
Hvad har du af erfaringer fra egne projekter med renovering eller transformation? Hvilke opmærksomhedspunkter har du gjort dig? Og hvilke særlige muligheder er dukket op et eller flere af projekterne? I grupper diskuterer vi, hvordan vi selv har arbejdet med emnet. Vi samler efterfølgende op i fællesskab.
Faciliteres af Graves Simonsen, bæredygtighedschef, Bygherreforeningen
12:25-13:20 Frokost
13:20-14:00 Succesfuld transformation
Oplæg og oplægsholder annonceres snarest
14:00-14:40 International Inspiration: Erfaringer fra Udlandet
Oplæg og oplægsholder annonceres snarest
14:40-15:00 Eftermiddagspause
15:00-15:40 Hvordan skaber vi en renoverings- og transformationskultur?
Vi taler ofte om, hvordan renoverings- og transformationsprojekter kan give mening – både ud fra et klimamæssigt- og økonomisk perspektiv. Og vi ser på, om projekterne giver en bedre business case end nybyg. Men hvorfor stiller vi mulighederne op mod hinanden? Hvorfor er det overhovedet et emne, vi diskuterer? Måske fordi vi endnu ikke er et sted, hvor renovering og transformation vægtes højst. Så hvad skal der til for, at vi kan skabe en renoverings- og transformationskultur?
Paneldeltagere:
Ida Lindberg, partner og arkitekt, Over Byen Arkitekter
Thomas Kampmann, lektor, Det Kongelige Akademi
Signe Sønderskov, direktør, byggeri og udvikling, Domea.dk og del af nomineringsudvalg for Renoverprisen
Sidste paneldeltager annonceres snarest
Faciliteres af Graves Simonsen, bæredygtighedschef, Bygherreforeningen
15:40 Afrunding og tak for i dag
Ret til ændringer forbeholdes
Praktisk
Arrangementet er inklusiv morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Læs mere om praktisk information.
Tilmeldingsvilkår
Du kan frit flytte eller afmelde dig et arrangement indtil 30 dage før arrangementets start.
Efter 30 dage* er tilmeldingen bindende og du vil modtage en faktura på det fulde beløb.
Er du alligevel forhindret i at deltage f.eks. på grund af sygdom, er du naturligvis velkommen til at sende en anden fra din virksomhed i dit sted. Du skal blot sende en e-mail til Rikke Mønster rsm@bygherreforeningen.dk og oplyse om ændringen.
Ved udeblivelse fra et arrangement faktureres deltageren for det fulde beløb
Ved uforudsete hændelser (f.eks. ved undervisers sygdom) eller manglende tilmeldinger kan arrangementet flyttes eller aflyses. Bliver arrangementet flyttet til en anden dato, har du mulighed for at framelde dig uden beregning.
*Fristen for afmelding på Projektlederuddannelsen og Lederuddannelsen er 45 dage før afholdelse.