Digitalisering - Bygherreforeningen
  • Digitalisering

Ny teknologi og digitalisering har et stort effektiviseringspotentiale i byggeriet. Byggeprocesserne bliver optimeret med nye digitale planlægningsredskaber og samarbejdsformer baseret på fælles bygningsinformationsmodeller (BIM) og Virtual Design and Construction (VDC).

Optimer drift og byggeri med digitalisering

De digitale værktøjer er med til reducere antallet af fejl og mangler, skabe mere sikkert og bæredygtigt byggeri og øge produktiviteten ved fx at muliggøre brug af robotter, droner, 3D-print og præfabrikation. Drift og service (hele FM-området) repræsenterer også et stort potentiale, hvor brug af data skaber ny viden og kan optimere både drift og brug af de eksisterende bygninger.

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden, og bygherrerne har alle muligheder for at sætte sig for bordenden og præge udviklingen i byggeprojekterne.

På digitaliseringsområdet udvikler Bygherreforeningen rapporter, vejledninger og værktøjer til håndtering af IKT-ydelser og BIM. Bygherreforeningens digitaliseringsudvalg spiller en afgørende rolle i dette arbejde.

På denne side vil du fremover finde rapporter, værktøjer og guidelines som kan hjælpe dig på vej i det digitale arbejde.

DIREKTØR
Henrik L. Bang

hlb@bygherreforeningen.dk

Hvis du vil vide mere om Bygherreforeningens indsatser på digitaliseringsområdet, kan du kontakte Henrik L. Bang.

Kurser og arrangementer om digitalisering

jan
1
Strategi og ledelse

Netværk for bygherreledere

Det er en kompleks opgave at være leder i en bygherreorganisation. Lederen skal kunne agere i et krydspres og tage hensyn til mange interessenter, samarbejdspartnere og relationer i og uden for organisationen. Med dette nye...

jan
1
Strategi og ledelse

Netværk om evaluering af byggeri

Evaluering af byggeri er oftest et strategisk valg, der kan give enorm værdifuld viden om en bygnings performance og slutbrugernes oplevede kvalitet. Men hvilke redskaber har vi til at evaluere et byggeri? Det diskuterer vi...

jan
1
Strategi og ledelse

Bygherrenetværket for flere faglærte i byggebranchen

Der er kommet flere lærlinge på de byggerier, hvor bygherren har sat fokus på at sikre flere lærlingepladser. I dette netværk vil projektledere og ledere fra bygherreorganisationer inspirere og dele erfaringer med hinanden på området.

jan
1
Strategi og ledelse

Netværk om kommunikation og legitimitet

Kommunikation spiller ofte en afgørende rolle for et projekts realisering og gennemførelse. Netværket tager udgangspunkt i bygherrernes strategiske udfordringer med at skabe opbakning og legitimitet til de store byggeprojekter.

jan
1
Strategi og ledelse

Netværk for private bygherrer

Bygherreforeningens netværk for private bygherrer tilbyder relevant, aktuel og målrettet sparring og vidensdeling som et skridt mod en stærkere kerneforretning.

sep
18
Strategi og ledelse

Bygherrerollen 360: Styr på opgaver og ansvar

Dette kursus giver en introduktion til bygherrerollen for dig, som er ny i bygherrefaget eller har brug for at genopfriske din viden på området. Hvilken rolle indtager bygherren i projektet? Hvad indebærer rollen? Og hvad...

okt
9
Strategi og ledelse

Bygherrernes Projektlederuddannelse

Bygherreforeningens projektlederuddannelse er direkte målrettet de udfordringer, du står over for i rollen som projektleder på et byggeprojekt. Uddannelsen udbydes i samarbejde med Implement Consulting Group, og klæder dig på til at møde hverdagens udfordringer...

dec
3
Strategi og ledelse

Selektiv nedrivning fra et bygherreperspektiv

I 2024 indføres nye krav om selektiv nedrivning ved større nedrivninger, som også omfatter nye krav til bygherren. På dette kursus bliver du introduceret til, hvad du som bygherre har ansvaret for, og skal have...

Nyheder om digitalisering

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev