Bygherrens manøvrerum

Byggerier er komplekse projekter, som påvirker det omkringliggende samfund – før, under og efter, at de står færdige. De rummer mange modsatrettede interesser og potentielle konflikter, som skal adresseres undervejs for i sidste ende at nå i mål og overgå til drift. Bygherren er den person eller organisation, som har initiativretten og pligten til at balancere alle interesser og i sidste ende drive projektet fremad. Men trods gode intentioner oplever mange byggeprojekter problemer og udsættes for både kritik i medierne samt indblanding fra politikere eller omgivelser. Måske fordi de er gået over
budget, er forsinket eller på anden måde ikke lever op til forventningerne.

Med denne håndbog er det ønsket at inspirere bygherrer og bygherreorganisationer til at arbejde mere strategisk og målrettet i forhold til at sikre opbakning og legitimitet i og omkring et byggeprojekt.

Håndbogen tager udgangspunkt i det arbejde og de processer, der foregår i planlægningen og selve opførelsen af en bygning. Det er således håbet, at både offentlige og private bygherrer med denne håndbog finder nogle nyttige overvejelser og gode råd til at lede egne projekter samt sikre manøvrerum igennem hele byggeprocessen – fra ide til færdiggørelse.

Hent håndbogen her.

Kurser og arrangementer om samarbejde og ledelse