• Samfundsansvar

Byggebranchen og byggeprojekter har en stor påvirkning på det omkringliggende samfund. Derfor er der mange hensyn, der skal tages, når et byggeri igangsættes. Et større samfundsansvar kan være en kilde til at skabe mere værdi i det enkelte projekt eller virksomhed ved at bringe forretningen på forkant med kundernes og samfundets forventninger.

Samfundsansvar betaler sig

At udøve et større samfundsansvar betyder en øget bevidsthed om bæredygtige løsninger, ordentlige arbejdsforhold, uddannelsesmuligheder og forretning. Ligesom det gælder om at håndtere de brugere, naboer og lokalsamfund, der påvirkes af byggeriet under byggeprocessen og mange år fremover.

Bygherren er den aktør, som i sidste ende står på mål for de beslutninger og handlinger, som sker i og omkring byggeprojektet. Derfor er det bygherren, der kan høste værdi af at tage et større samfundsansvar.

Her på siden kan du læse om bygherrens samfundsansvar. Du kan få værktøjer og guidelines til, hvordan man professionelt arbejder med at leve op til samfundets forventninger til bl.a. arbejdsmiljø, sikkerhed og social dumping.

senior projektleder
Christine Meden Bjerregaard

cmb@bygherreforeningen.dk

Hvis du vil vide mere om Bygherreforeningens indsatser på samfundsansvarsområdet, kan du kontakte Christine Meden Bjerregaard.

Kurser og arrangementer om samfundsansvar

 • 23
  september
  Bæredygtighed - Aarhus

  Fremtidsperspektiver for bæredygtigt byggeri i EU og Danmark

  Hvordan skal bæredygtigt byggeri vurderes, og hvordan kan det gøres mainstream? På denne konference diskuteres erfaringerne med Level(s), EU-kommissionens bud på en metode til vurdering af bæredygtigt byggeri. Kom og…

 • 24
  september
  Planlægning - København

  Morgenmøde: Vejledning i terrorsikring

  Frygten for nye terrorhændelser er dagligdag i store dele af Europa. Flere organisationer inden for bl.a. byggeriet har efterspurgt klarere retningslinjer for hvornår og hvordan man bør arbejde med sikkerhed…

 • 2
  oktober
  Bæredygtighed - København

  Verdensmål for begyndere

  Alle brancher arbejder i øjeblikket på at leve op til de 17 verdensmål, og også bygge- og anlægssektoren er i stigende grad bevidst om sit ansvar. Men hvordan kan du…