Tjek arbejdsmiljøet hos dine leverandører - Bygherreforeningen

Tjek arbejdsmiljøet hos dine leverandører

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) har samlet to vejledninger (en til bygherrer og en til entreprenører), som skal bidrage til at undgå social dumping hos leverandøren.

En lang række bygherrer og entreprenører bruger i dag arbejdsklausuler i deres kontrakter. Men de færreste har en systematisk metode til at kontrollere, at klausulerne faktisk overholdes. Redskaberne hjælper både bygherrer, bygherrerådgivere og entreprenører med at kontrollere, at arbejdsforholdene på danske byggepladser lever op til gældende overenskomster.

Vejledningerne bygger videre på de paradigmer for samfundsansvar, som FBSA har udviklet, og på erfaringer fra en række bygherrer og entreprenører, der systematisk holder et vågent øje på deres leverandørers og underleverandørers løn- og arbejdsvilkår.

Vejledningerne ledsages af tre enkle værktøjer:

  • Et risikoskema der hjælper jer med at afklare, hvem I især bør kontrollere.
  • Et spørgeskema som viser, hvad kontrollen kan fokusere på.
  • En tjekliste til hvordan den kan foregå i praksis.

Læs og brug værktøjerne til bedre arbejdsmiljø

Kurser og arrangementer om samfundsansvar

[av_custom_masonry_entries 0_pos_post=” 1_pos_post=” 2_pos_post=” 3_pos_post=” post_terms=’Kursusemne,63′ nr_posts=’3′ nr_off_posts=” post_order=’ASC’ grid_layout=’without_top’ top_image=’https://bygherreforeningen.dk/wp-content/uploads/2018/05/bygherreAula1920x650.jpg’ attachment=’628′ attachment_size=’full’ masonry_filter=’hide’ av_uid=’av-jia0oanc’ custom_class=”]

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev