Viden
Bygherreforeningen udvikler løbende viden og konkrete værktøjer til bygherrernes arbejde. Her kan du finde inspiration og anbefalinger inden for en række områder.
Aftaler
Byggeriets nye aftalesystem (ABR18, AB18, ABT18 mv.) blev lanceret i juni 2018. Forud var gået tre års intensive forhandlinger blandt byggeriets parter om at skabe nye opdaterede rammer for samarbejdet i byggeriet. Få værktøjer og inspiration til arbejdet med aftalesystemet her.
Arbejdsmiljø
Manglende fokus på arbejdsmiljø medfører mange ulykker på landets byggepladser. Det kan ingen af byggeriets parter være tilfredse med, og faktisk er der både tid og penge at spare ved at være på forkant med arbejdsmiljøet. Få værktøjer og inspiration her.
Byg til velfærd
Velfærdsbyggerier er komplekse størrelser, som kræver en række valg i forhold til både strategi, praksis og byggeri. Her finder du værktøjer og cases, der hjælper dig med at skabe fremtidens velfærdsbyggeri i dialog med brugere og andre interessenter.
Bæredygtighed
Byggeriet spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling. Branchen er storforbruger af ressourcer, og alt for få materialer genanvendes. Find politik, værktøjer og inspiration til at arbejde med bæredygtighed her.
Digitalisering
Ny teknologi og digitalisering har et stort effektiviseringspotentiale i byggeriet. Byggeprocesserne bliver optimeret med nye digitale planlægningsredskaber og samarbejdsformer baseret på fælles bygningsinformationsmodeller (BIM) og Virtual Design and Construction (VDC). Få værktøjer og inspiration til at arbejde med digitalisering her.
Drift
Bygningsdrift rangerer lavt i bygge- og ejendomssektoren. Fokus er oftere på de reelle byggeopgaver på trods af, at driftsomkostningerne er omkring tre gange så store som omkostningerne til selve opførelsen af en bygning. Få værktøjer og inspiration til en effektiv drift her.
Kompetenceudvikling
Kravene til bygherrerne ændres hele tiden. Det sker som følge af byggeriets stigende kompleksitet, men også grundet den øgede interesse i omverden for byggeprojekter. Få værktøjer og inspiration til at udvikle dine bygherrekompetencer her.
Planlægning
Grundig planlægning af et byggeprojekt er en svær disciplin, der ofte udebliver i de tidlige faser. I stedet er der fokus på at løse praktiske detaljer, der kan få byggeriet i gang. Få værktøjer og inspiration til en god planlægning her.
Risiko
Utilstrækkelig risikostyring nævnes ofte som årsag, når et projekt skrider på enten budget eller tid. Med et større fokus på at afklare usikkerheder og risici tidligt i byggeprojekter, kan der opnås større sikkerhed for projektets gennemførelse og realisering. Få værktøjer og inspiration til dette arbejde her.
Samarbejde & ledelse
Byggeriet favner adskillige fagligheder og kompetencer. På tværs af disse forskelligheder skal der opbygges et samarbejde og en fælles forståelse, der kan sikre vejen mod et færdigt projekt. Få værktøjer og inspiration her.
Samfundsansvar
Byggebranchen har en stor påvirkning på det omkringliggende samfund. Derfor er der mange hensyn, der skal tages, når et byggeri igangsættes. Et større samfundsansvar kan være en kilde til at skabe mere værdi i det enkelte projekt eller virksomhed ved at bringe forretningen på forkant med kundernes og samfundets forventninger. Få værktøjer og inspiration til at arbejde med samfundsansvar her.
Udbud & marked
Bygherrerne skal være både grundige og præcise, når de skal udbyde et projekt. Det sker som følge af byggeriets travlhed, der kræver at der rammes rigtigt i markedet, hvis man vil have både den bedste pris og kvalitet. Samtidig sker det af hensyn til effektiviteten, så den bedst mulige udbudsproces sikres for alle parter. Få værktøjer og inspiration til at tilrettelægge dit udbud her.
Økonomi
Enorme summer investeres i byggeriet hvert år. Bygherreforeningens medlemmer alene bygger årligt for mere end 50 mia. kr. De store summer skal skabe værdi – ikke blot for bygherrerne, men også for brugere, naboer og samfund. Derfor er der et naturligt samfundsøkonomisk hensyn, der skal tages hver gang en bygning skal rejses. Få værktøjer og inspiration til dette arbejde her.