Simpel vejledning for bedre vedligeholdelse af beboelsesejendomme - Bygherreforeningen

Blog -

09/11/2016

Simpel vejledning for bedre vedligeholdelse af beboelsesejendomme

Blogindlæg skrevet af: Søren Heinz, Er udlært murersvend og efterfølgende uddannet som bygningskonstruktør i 1960.

 

Foto: Johnny Wichmann

Foto: Johnny Wichmann

Man kunne altså ønske sig simplere vejledninger, der kan bidrage til, at vores ældre beboelsesejendomme ikke går i forfald.

Specielt i beboelsesejendomme opført i årene mellem 1870-1930, der som oftest er ensartede i materiale og konstruktion. Spørgsmålene lyder bl.a.: Hvordan skal lægmanden holde øje med faresignaler, og hvor i huset skal man kigge? Og hvornår skal det så holdes vedlige? Der er ikke kun brug for byggetekniske anvisninger, men også en større indsigt hvordan bygningsejerehåndterer daglige eftersyn, så professionel rådgivning kan rekvireres i tide, og en tilstandsvurdering kan gennemføres som grundlag for udarbejdelse af en driftsplan.

Skimmelsvamp er fx et verserende problem, men kunne undgås, hvis flere ejere var klædt på til at identificere faresignalerne i tide og foretage de rette foranstaltninger. For selvom kommunerne har tilsynspligt, jf. byfornyelseslovens afsnit om kondemnering, er det i sidste ende den enkelte ejers ansvar at sørge for, at forholdene er i orden. Det kan være svært, hvis viden ikke er tilstrækkelig tilgængelig.

Jeg har derfor, i samarbejde Udlændinge-, Integration- og Boligministeriet (UIBM), udgivet vejledningen ’Hvor? Hvornår? Hvordan?’

hvorhvornaarhvordan01

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

maj
23
Styring og økonomi

Budgetplanlægning i byggeprojekter – dynamiske styringsværktøjer

Bliv skarp på den tidlige budgetplanlægning og få inspiration til, hvordan du som bygherre kan bruge den økonomiske ramme for projektet aktivt. På dette kursus får du en introduktion til budgetlægning, økonomistyring og risikohåndtering gennem...

maj
23
Styring og økonomi

Uddannelsesforløb: Styring og økonomi for bygherrer

Tag et samlet uddannelsesforløb i ’Styring og økonomi for bygherrer’ og bliver dermed klædt på til at styre dit projekt sikkert i mål. Bemærk, at alle kurser fortsat kan købes som enkeltkurser.

maj
28
Byggeriets aftaler

YBL18: Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til opgaven, og hvordan kan du...

maj
30
Medlemsmøde

Bygherrefestival 2024

Tilmeld dig en dag, hvor du kan blive inspireret, netværke og få nye faglige perspektiver. Til Bygherreforeningens festival samler vi medlemmerne til en faglig festdag for professionelle bygherrer. Her kan du opleve tankevækkende oplæg og...

maj
30
Medlemsmøde

Bygherreforeningens 25-års jubilæum!

I år har Bygherreforeningen 25-års jubilæum. Vi afholder derfor en festlig fejring heraf i forlængelse af vores årlige medlemsfestival. Jubilæumsfejringen er åben for alle i branchen. Vi glæder os til at se dig!

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev