Udflytninger går ud over fredede bygninger - Bygherreforeningen

Blog -

26/09/2016

Udflytninger går ud over fredede bygninger

Blogindlæg skrevet af: Anne Lene Jørgensen, arkitekt MAA byggeøkonom MDB / VARMINGS TEGNESTUE

 

gulvbraedder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slots- og Kulturstyrelsen – der står for administrationen af fredede bygninger i Danmark – har i mange år været underbemandet. Udflytningen af Kulturstyrelsen til Nykøbing Falster har som forventet givet masser af udfordringer. Mange medarbejdere har opsagt deres stillinger, fordi de ikke har mulighed for at flytte med, herunder også højt placerede medarbejdere. Det går desværre ud over vores fredede bygninger, der lider under en for lempelige sagsbehandling.

I København går det for tiden RIGTIG hurtigt med at ombygge store fredede ejendomme til boliger og butikker. Og Slots- og Kulturstyrelsen kan slet ikke følge med de ikke særligt samvittighedsfulde spekulanter. Styrelsen har simpelthen ikke bemanding til at føre det nødvendige tilsyn med ombygningerne. Knap halvdelen af landets fredede bygninger ligger i hovedstadsområdet og inden så længe, vil det også fysisk være meget svært, hvis ikke umuligt at føre det ønskede tilsyn fra Nykøbing Falster.

Varmings Tegnestue har arbejdet med fredede bygninger i mange år, og vi er voldsomt bekymrede for, hvordan der bliver tid til sagsbehandling, når kontoret skal opbygges helt forfra med nye medarbejdere og med en placering på Falster, der gør transporttiden til landets fredede bygninger, nærmest så lang som muligt.

Hele udflytningen af statens styrelser er en realitet. Nu gælder det om at redde de bygninger, hvor det er værd at opretholde fredningen, da der er tale om uerstattelige kultur- og historiebærende bygninger.

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

maj
28
Byggeriets aftaler

YBL18: Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til opgaven, og hvordan kan du...

maj
30
Medlemsmøde

Bygherrefestival 2024

Tilmeld dig en dag, hvor du kan blive inspireret, netværke og få nye faglige perspektiver. Til Bygherreforeningens festival samler vi medlemmerne til en faglig festdag for professionelle bygherrer. Her kan du opleve tankevækkende oplæg og...

maj
30
Medlemsmøde

Bygherreforeningens 25-års jubilæum!

I år har Bygherreforeningen 25-års jubilæum. Vi afholder derfor en festlig fejring heraf i forlængelse af vores årlige medlemsfestival. Jubilæumsfejringen er åben for alle i branchen. Vi glæder os til at se dig!

jun
4
Velfærdsbyggeri

Sådan bygger vi verdens bedste plejebolig

Plejeboligbyggeri er en kompleks størrelse, både fordi boliger og fællesarealer skal fungere for hjem og arbejdsplads, men også fordi plejeboligbyggeri er omfattet af meget lovgivning. Den stigende kompleksitet i byggeriet kombineret med en voksende andel...

jun
11
Bæredygtighed

Morgenmøde: Nye krav om selektiv nedrivning

Fra 1. juli bliver bygherrer og nedrivere underlagt flere krav, når de totalnedriver bygninger på 250 kvadratmeter eller mere. Men ved du nok om selektiv nedrivning og ressourcekortlægning? Og er du klar til at håndtere...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev