3 gode råd til at få støtte til dit renoveringsprojekt! - Bygherreforeningen

Blog -

11/01/2018

3 gode råd til at få støtte til dit renoveringsprojekt!

Blogindlæg skrevet af: Enhedschef i Område- og Byfornyelse, Jan Salling Kristensen og Arkitekt og teamkoordinator i bygningsfornyelsen, Marie Juul Baumann, Københavns Kommune.

 



1. februar er der ansøgningsfrist
 til at søge støtte hos bygningsfornyelsen. Så vi vil gerne opfordre til, at hvis du som bygningsejer har gjort dig tanker om at renovere din ejendom, så kig lidt nærmere på, om byfornyelse er noget for dig? – for du kan stadig nå at være med blandt ansøgerne i år.

Der er fortsat mange ejendomme i København, der har boliger uden eget toilet, eget bad og uden fjernvarme. Det er ikke tidssvarende for en storby som København i 2018. Derfor prioriteres disse ejendomme, når ansøgningerne udvælges. Derudover er der jo store dagsordener og visioner for Københavns udvikling – CO2 neutral, klimatilpasning og bæredygtighed – det er derfor naturlige fokusområder i alle byfornyelsessager, hvor renovering og energioptimering går hånd i hånd, og ejendommene som udgangspunkt altid reducerer deres energibehov med 20 %.

Vi har også stort fokus på støjreducering, da for meget trafikstøj i boligen kan være både sundhedsskadelig og til stor gene i københavnernes hverdag.

 

Det er blevet væsentligt nemmere for dig som bygningsejer at søge. Det du skal huske er:

  • At søge senest d. 1. februar gennem vores byfornyelsesportal kk.dk/byfornyelse
  • At skrive på ansøgningen, om der er installationsmangler, I ønsker skal laves.
  • At overveje hvilke energitiltag og evt. demonstrationsværdier, der kunne indgå i jeres projekt.

En første ansøgning er uforpligtende, og bruges til at starte en dialog med jer. Formålet er naturligvis, at vi sammen afklarer jeres muligheder for støtte, og sammen ser på hvordan det bedste projekt for jeres ejendom ser ud, uden at I har investeret en masse ressourcer.

 

Som privat udlejer, betyder byfornyelsesstøtte tilskud på:

  • 70 % støtte til støtteberettigede vedligeholdelsesarbejder
  • Støtte til lejernes huslejestigning i op til 10 år
  • Derudover kan vi genhuse jeres beboere, mens der etableres toilet i deres bolig.

Puljen kan også søges af andels- og ejerforeninger, der kan opnå mellem 1/3 og ¼ i støtte. Vi håber, I vil klikke ind på vores hjemmeside og se, om byfornyelsesstøtte skulle være noget for jer.

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

 

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

maj
15
Bæredygtighed

Bæredygtighed i udbud

Hvordan arbejder du med bæredygtighed i dine udbud, så du sikrer dig, at det, der er tænkt allerede i programfasen, fastholdes frem til aflevering og overgang til drift? På dette kursus får du inspiration til,...

maj
16
Byggeriets aftaler

YBB19: Ydelsesbeskrivelse for bygherrerådgivning

Bliv fortrolig med Ydelsesbeskrivelse for Bygherrerådgivning, YBB19, og hør hvordan du kan bruge den til at sætte rammen for et godt samarbejde. Kurset giver dig et godt overblik over ydelsesbeskrivelsen og gode råd til, hvordan...

maj
22
Byggeri, drift og anlæg

Bæredygtig renovering og transformation

Sammenlignet med fokus på nybyggeri, så er der behov for mere spotlight på transformation og renovering. Fokus på den eksisterende bygningsmasse er helt afgørende for at nedsætte byggebranchens samlede klimaaftryk. På dette seminar kigger vi...

maj
23
Styring og økonomi

Budgetplanlægning i byggeprojekter – dynamiske styringsværktøjer

Bliv skarp på den tidlige budgetplanlægning og få inspiration til, hvordan du som bygherre kan bruge den økonomiske ramme for projektet aktivt. På dette kursus får du en introduktion til budgetlægning, økonomistyring og risikohåndtering gennem...

maj
23
Styring og økonomi

Uddannelsesforløb: Styring og økonomi for bygherrer

Tag et samlet uddannelsesforløb i ’Styring og økonomi for bygherrer’ og bliver dermed klædt på til at styre dit projekt sikkert i mål. Bemærk, at alle kurser fortsat kan købes som enkeltkurser.

maj
28
Byggeriets aftaler

YBL18: Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til opgaven, og hvordan kan du...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev