Bygherreprisen 2021: Juryen besøger fem stærke kandidater - Bygherreforeningen

Nyhed -

24/09/2021

Bygherreprisen 2021: Juryen besøger fem stærke kandidater

Juryen bag Bygherreprisen har nu besøgt fem udvalgte kandidater, som dyster om titlen Årets Bygherre 2021. På to spændende besøgsdage mødte juryen de fem kandidater og så deres projekter på nært hold. Kandidaterne er: HOFOR, PensionDanmark, Lejerbo, Bygningsstyrel-sen og Gladsaxe Kommune.

September måned har været ekstra spændende for juryen bag Bygherreprisen. De har nemlig været på besøg hos de fem udvalgte kandidater, der i år dyster om at komme i finalen og i sidste ende vinde Bygherreprisen 2021 – og dermed den prestigefyldte titel som Årets Bygherre.

Prisen går i år til en bygherre, som gennem sine projekter skaber værdi for omverdenen, sætter et stærkt bygherreaftryk og har haft en særligt stærk vision og fulgt denne til dørs gennem projektets mange faser. Vinderen kåres af Boligfonden Kuben og Bygherreforeningen den 4. november 2021 som en del af Licitationens Building Awards.

To spændende besøgsdage hos fem vidt forskellige kandidater

Knap 20 bygherrer og projekter blev indstillet til prisen i foråret, og juryen har nu besøgt de fem kandidater, som gik videre gennem nåleøjet i første udvælgelsesproces.

Første dag blev juryen hos Bygningsstyrelsen klogere på bl.a. deres strategiske arbejde og implementeringen af ”Handleplan for styrket projektgennemførsel”, der har et langsigtet fokus på at skabe godt byggeri gennem en styrket intern bygherrefunktion.

På byggepladsen i Gladsaxe Kommune var det den stærke bæredygtighedsstrategi og arbejdet med at opføre en række Svanemærkede daginstitutioner, som var i fokus, mens juryen iført sikkerhedsudstyr hos HOFOR hørte om programmet Nye Vandværker, der omfatter en komplet nybygning af hovedstadsområdets vandforsyning. Her er fokus på gode samarbejder og processer, og der arbejdes med en række bæredygtige byggematerialer.

Anden dag besøgte juryen PensionDanmark Ejendomme, og hørte om hvordan de forener forretningsmæssig rentabilitet med social ansvarlighed gennem store, bæredygtige ejendomsinvesteringer. Endeligt kom juryen forbi Lejerbo i Valby, og her så de demonstrationsprojektet af Circle House, der skal være verdens første cirkulære almene boligbyggeri, hvor 90% af materialerne kan adskilles uden værditab.

Trods mange år i byggebranchen, er juryen blevet både imponerede og inspirerede under årets besøg. Palle Adamsen siger: ”Som jurymedlem lærer jeg hvert år noget nyt om byggeriet, og bliver gang på gang imponeret over bygherrernes talent og graden af innovation i projekterne”.

Udvælgelsesprocessen

Den 28. september offentliggøres årets tre finalister, og som noget nyt i år, kan du få direkte indflydelse på, hvem der vinder prisen, da det vil være muligt at stemme på din favoritfinalist her på Bygherreforeningens hjemmeside fra den 28. september til den 8. oktober. Resultatet af afstemningen vægtes som et ekstra jurymedlems stemme.

Juryen består i år af Henrik Mielke, CEO hos Enemærke & Petersen, Sine Juul Praastrup, CEO hos ERIK Arkitekter, Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo og Peter Fangel Poulsen, partner og medstifter, Bauherr. Juryen sparer med Bygherreforeningens direktør, Henrik L. Bang, områdechef, Jesper Malm og projektleder på Bygherreprisen, Emily Krygell Schrøder.

Med afsæt i besøgene hos de fem kandidater står juryen nu over for den vanskelige opgave at udvælge tre endeligt nominerede finalister, hvis projekter vil blive præsenteret mere dybdegående her på siden frem mod kåringen af Årets Bygherre 2021 den 4. november.

 

Mød årets finalister på virtuelt morgenmøde!

Du kan fx møde de tre finalister på et virtuelt morgenmøde den 7. oktober. Læs mere om morgenmødet.

OBS: Jurymedlem Palle Adamsen er naturligvis inhabil ift. vurderingen af Lejerbo, som i år er indstillet til prisen.

 

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

maj
16
Byggeriets aftaler

YBB19: Ydelsesbeskrivelse for bygherrerådgivning

Bliv fortrolig med Ydelsesbeskrivelse for Bygherrerådgivning, YBB19, og hør hvordan du kan bruge den til at sætte rammen for et godt samarbejde. Kurset giver dig et godt overblik over ydelsesbeskrivelsen og gode råd til, hvordan...

maj
22
Byggeri, drift og anlæg

Bæredygtig renovering og transformation

Sammenlignet med fokus på nybyggeri, så er der behov for mere spotlight på transformation og renovering. Fokus på den eksisterende bygningsmasse er helt afgørende for at nedsætte byggebranchens samlede klimaaftryk. På dette seminar kigger vi...

maj
23
Styring og økonomi

Budgetplanlægning i byggeprojekter – dynamiske styringsværktøjer

Bliv skarp på den tidlige budgetplanlægning og få inspiration til, hvordan du som bygherre kan bruge den økonomiske ramme for projektet aktivt. På dette kursus får du en introduktion til budgetlægning, økonomistyring og risikohåndtering gennem...

maj
23
Styring og økonomi

Uddannelsesforløb: Styring og økonomi for bygherrer

Tag et samlet uddannelsesforløb i ’Styring og økonomi for bygherrer’ og bliver dermed klædt på til at styre dit projekt sikkert i mål. Bemærk, at alle kurser fortsat kan købes som enkeltkurser.

maj
28
Byggeriets aftaler

YBL18: Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til opgaven, og hvordan kan du...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev