Nyhed -

27/11/2020

Milde vintre giver større risikovillighed hos bygherrer

Vintrene i Danmark har i de sidste par år været milde, og det har haft indflydelse på risikovilligheden i Byggeri København. Her har man de sidste år taget vejrligsforhold på sig, og kalkuleret med risikoen.

Kig i kalenderen, så burde vinteren være ved at indfinde sig. Kig ud ad vinduet, så er det stadig relativt mildt. Nanna Siegfried er projektchef i Byggeri København og har ansvaret for en række byggeprojekter inden for skole- og daginstitutionsområdet. For Nanna Siegfried har de seneste års milde vintre betydet en højere grad af risikovillighed.

”De sidste år har vi taget alle vejrligsforhold på os som bygherre. Det er en kalkuleret risiko, fordi vi har haft milde vintre”, siger Nanna Siegfried.

Det er primært saltning af indfaldsveje til byggepladser, som Nanna Siegfried nu selv har sat penge af til i budgettet.

Risikovurdering afhænger af projekttypen

Selvom de milde vintre betyder en øget risikovillighed, er der stadig forskellige overvejelser fra projekt til projekt. For Nanna Siegfried er valget af afregningsmodel for vinterforanstaltninger afhængigt af projekttype, projektlængde og entrepriseform.

”Der er forskel på, om det er en renovering eller nybyg. Hvis det er nybyggeri i totalentreprise, lægger jeg en større del af ansvaret for vinterforanstaltninger på entreprenøren. Jeg er mere risikovillig ved en renovering, hvor bygningen jo allerede står der”, udtaler Nanna Siegfried.

I forhold til samarbejdet med entreprenøren om vinterforanstaltninger har Nanna Siegfried et godt råd.

”Det er vigtigt at have aftalt enhedspriser med entreprenøren, inden byggeriet går i gang, så sparer man sig selv for nogle kedelige overraskelser. Når enhedspriserne er aftalt, er det kun timerne, vi skal slås om”.

Værdibyg har samlet fem gode råd fra deres vejledning “Afregning af vinterforanstaltninger”, der kan findes her.

I vejledningen “Afregning af vinterforanstaltninger” kan du også finde tjekskemaer, forslag til dagsordener på vintermøder samt tilbudsliste for årstidsbestemte vinterforanstaltninger.

Nyheden er skrevet af Andreas Holst-Olesen

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

  • 2
    oktober
    Bæredygtighed - Roskilde

    Ejendomsstrategier for bæredygtighed i kommunerne (Roskilde)

    En bæredygtig omstilling af de kommunale bygge- og ejendomsfunktioner er afhængig af en strategisk og systematisk tilgang i bygherreorganisationen. Derfor afholder Bygherreforeningen en række seminarer med kommuner som medværter, hvor…

  • 3
    oktober
    Byggeriets aftaler - Aarhus

    ABR18: Bygherrens samarbejde med rådgiver

    Bliv klædt på til at navigere sikkert i ABR18. På dette kursus gennemgår vi ABR18 med særligt fokus på bygherrens perspektiv i såvel kontraheringsfasen, som i projekterings- og udførelsesfasen og…

  • 4
    oktober
    Bæredygtighed - København

    Bæredygtige udbud

    Hvordan arbejder du med bæredygtighed i dine udbud, så du sikrer dig, at det tænkes ind i dine projekter allerede i program- og udbudsfasen og fastholdes frem til aflevering? På…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev