Aggersvold Gods – det tværfaglige renoveringseventyr - Bygherreforeningen

Blog -

10/06/2015

Aggersvold Gods – det tværfaglige renoveringseventyr

Blogindlæg skrevet af: Lars Flindt Pedersen, Pressechef, Arbejdstilsynet

 

Der var engang et gods, der på trods af stolte traditioner for landbrug, der kunne spores 400 år tilbage, var ved at forfalde. Det var meget længe siden, der havde været dyr i avlsbygningerne og korn i stakladen. Den smukke statelige hovedbygning i empirestil havde stået ubeboet hen i 25 år, og det kunne tydeligt ses på bygningerne.

 

staklade interi+©r mod foyer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eventyret om Aggersvold Gods kunne være historien om en ihærdig godsejer, der satte den kulturhistoriske arv og kvalitet i højsædet.

Men det virkelige eventyr findes i historien om en række rådgivere, entreprenører, håndværkere og leverandører, der alle satte en ære i at yde deres bedste, og hvor rådgivende ingeniører fra S.E.Brockhuus A/S var bygherrerådgiver.

Den vellykkede renovering af Aggersvold Gods bygger på godt samarbejde og tæt dialog. Hvor fokus har været på det fælles projekt, hvor der er blev arbejdet tværfagligt, logisk og metodisk for at identificere de udfordringer i renoveringsprojektet og udviklet de ideer, der kan løse problematikken og efterstræbe den optimale løsning.

På mange byggepladser har de forskellige håndværkere og rådgivere hver sin skurvogn, men på Aggersvold valgte man at lave ét stort fælles rum. Her hang de til hver en tid gældende hovedprojekttegninger, så alle kunne følge processen og løbende få svar på spørgsmål. Denne åbne dialog var mange gange medvirkende til, at udfordringerne blev løst hurtigt og effektivt. Ved en gennemgribende renovering af gamle huse som disse kan det være svært at vide på forhånd, hvilke udfordringer renoveringen vil byde på. Så selvom der lå projekter fra rådgiverside, var der stadig plads til gode input og uforudsete ting undervejs.

Selve renoveringen af Aggersvold Gods startede med hovedbygningen i 2003 og kørte næsten uafbrudt gennem 10 år, til stakladen stod færdig i oktober 2012. Renoveringen er gennemført nænsomt og med fokus på at bevare godsets karakter for eftertiden. Fra den første opmåling i hovedbygningen til det allersidste penselstrøg i stakladen har de involverede parter været med til at skrive et eventyr og et stykke Danmarkshistorie. Der var engang et gods, og nu er det der igen. Det er ganske vist.

Læs mere på: www.aggersvold.dk

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

maj
15
Bæredygtighed

Bæredygtighed i udbud

Hvordan arbejder du med bæredygtighed i dine udbud, så du sikrer dig, at det, der er tænkt allerede i programfasen, fastholdes frem til aflevering og overgang til drift? På dette kursus får du inspiration til,...

maj
16
Byggeriets aftaler

YBB19: Ydelsesbeskrivelse for bygherrerådgivning

Bliv fortrolig med Ydelsesbeskrivelse for Bygherrerådgivning, YBB19, og hør hvordan du kan bruge den til at sætte rammen for et godt samarbejde. Kurset giver dig et godt overblik over ydelsesbeskrivelsen og gode råd til, hvordan...

maj
22
Byggeri, drift og anlæg

Bæredygtig renovering og transformation

Sammenlignet med fokus på nybyggeri, så er der behov for mere spotlight på transformation og renovering. Fokus på den eksisterende bygningsmasse er helt afgørende for at nedsætte byggebranchens samlede klimaaftryk. På dette seminar kigger vi...

maj
23
Styring og økonomi

Budgetplanlægning i byggeprojekter – dynamiske styringsværktøjer

Bliv skarp på den tidlige budgetplanlægning og få inspiration til, hvordan du som bygherre kan bruge den økonomiske ramme for projektet aktivt. På dette kursus får du en introduktion til budgetlægning, økonomistyring og risikohåndtering gennem...

maj
23
Styring og økonomi

Uddannelsesforløb: Styring og økonomi for bygherrer

Tag et samlet uddannelsesforløb i ’Styring og økonomi for bygherrer’ og bliver dermed klædt på til at styre dit projekt sikkert i mål. Bemærk, at alle kurser fortsat kan købes som enkeltkurser.

maj
28
Byggeriets aftaler

YBL18: Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab

Dette kursus giver dig indsigt i ‘Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab’, YBL18. For hvilken betydning har ydelsesbeskrivelsen for dig som bygherre? Hvordan sikrer du at få de rette ydelser til opgaven, og hvordan kan du...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev