Århusiansk ejendomsudvikler vinder Bygherreprisen 2023 - Bygherreforeningen

Nyhed -

10/11/2023

Århusiansk ejendomsudvikler vinder Bygherreprisen 2023

Bygherren som har sat et tydeligt præg på Aarhus gennem mange år, Ejen-domsselskabet Olav de Linde vinder den prestigefyldte Bygherrepris, som ud-deles i samarbejde med Boligfonden Kuben. Den erfarne bygherre vinder bl.a. for sit mangeårige fokus på genbrug og transformation af byggeri til nye formål. Olav de Linde har fundet en forretningsmodel som virker og som kan inspirere andre som ønsker at gå i en mere bæredygtig retning.

Ejendomsselskabet Olav de Linde vinder prisen som Årets Bygherre for deres tydelige og ambitiøse bygherreaftryk, som er blevet sat på Aarhus gennem en årrække. Bygherren fortjener at komme i rampelyset og blive hyldet for deres tilgang til cirkulær økonomi, genbrug og transformation. En dagsorden som ikke er ny for vinderen af Bygherreprisen, men som formodentlig bliver afgørende for mange professionelle bygherrer i fremtiden.

Med årets vinder sætter Bygherreprisen fokus på en bygherre som i mange år har sat et tydeligt præg på Aarhus og som har gjort det i samspil med de lokale, men uden at gå på kompromis med virksomhedens DNA eller ambition. Ejendomsselskabet Olav de Linde fremstår dermed som en bygherre som viser et stærkt lederskab, har et tydeligt bygherreaftryk, samtidig med at virksomheden skaber værdi for samfundet.

Det betyder meget at få denne pris. Jeg har arbejdet i 40 år på denne her måde og det er naturligvis en stor anerkendelse“, siger er tydelig stolt Olav de Linde, som blev fulgt på scenen af sin CEO, Esben Kjeldsen, samt sin søn og forretningsudviklingschef, Jakob de Linde.

Siden 1974 har Ejendomsselskabet Olav de Linde bragt nyt liv til gamle bygninger og skabt moderne lejemål med sjæl. Det er blevet til en stor portefølje, hvor man måske særligt kender dem for projekter som Mellemarmen på Århus Havn, Banegårdspladsen, Frichsparken, Mindet, men også for det store arbejde med Bazar Vest.

Robuste formater og lokal forankring

Trods de mange stærke og alsidigt nominerede, er det velfortjent, at prisen i år går til Ejendomsselskabet Olav de Linde, lyder det fra Bygherreprisens jurymedlem, Palle Adamsen, adm. direktør hos Lejerbo:

”Det har været virkelig interessant at møde mennesket bag bygherreorganisationen. Olav de Linde har så meget passion for det han gør, og han ser noget som andre ikke ser. Virksomheden har en stærk værdiskabelsesproces, hvor kærlighed til genbrug tydeligt indgår”.

 Sine Juul Praastrup, jurymedlem og vice president for COWI’s byggeridivision i Aarhus, istemmer sig dette og fremhæver bygherrens stærke aftryk: ”En af styrkerne vi oplevede under besøget hos Ejendomsselskabet Olav de Linde var, at man tog udgangspunkt i den enkelte case, men samtidig har et meget tydeligt DNA. Her flytter man virkelig dagsorden én sag af gangen men med lokal forankring”.

Ejendomsselskabet Olav de Linde er derfor på alle måder en kvalificeret vinder og kan stille sig i rækken af stolte vindere som bl.a. også tæller organisationer som CPH Village, HOFOR, Realdania By & Byg, Himmerland Boligforening, Region Sjælland og DTU, der alle tidligere har vundet prisen.

Ikke en nyhed

Bygherreforeningens direktør og sparingspart for juryen, Henrik L. Bang, glæder sig også over at være med til at hylde vinderorganisationen, som han mener er et godt eksempel på, hvordan branchen ikke nødvendigvis behøver at opfinde den dybe tallerken hver gang.

”Der er tale om en visionær bygherre, der har nogle stærke cases som bygger på cirkulær økonomi, transformation og genbrug. Noget man hos Ejendomsselskabet Olav de Linde har arbejdet med de sidste 35 år, før andre opdagede at det var en god ide. Og så har Olav endda formået at gøre en god forretning ud af det”.

 Anne Beim, jurymedlem og professor på Det Kongelige Akademi har også noteret sig at Olav de Linde har været forud for sin tid: ”Han er en af de første som har taget fat i en transformationsdagsorden med fokus på bygningsbevaring. Bygherreorganisationen bærer tydeligt præg af Olavs klare ambitioner, hvor nøjsomhed og genbrug er nøgleord. Derudover oplevede vi også på vores besøg, at man har blikket rettet mod dem som har brug for hjælp”.

Stor tilslutning til Bygherreprisen og et stærkt finalefelt

Med 35 indstillede projekter og organisationer har der igen i år været stor tilslutning til Bygherreprisen, hvilken gjorde opgaven for juryen særdeles svær. Men efter voteringsmøder, besøg hos fire udvalgte kandidater og en online afstemning hvor også publikum kunne stemme på deres favorit, stod de tilbage med et felt af tre stærke finalister: NREP, Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune og Ejendomsselskabet Olav de Linde.

FAKTA

Bedømmelseskomitéen for Bygherreprisen 2023 er følgende:

  • Anne Beim, professor ved Institut for Bygningskunst og Teknologi på Det Kongelige Akademi
  • Henrik Mielke, næstformand i Boligfonden Kuben og administrerende koncerndirektør for MT Højgaard Holding
  • Palle Adamsen, adm. direktør for Lejerbo (formand for bedømmelseskomitéen)
  • Peter Fangel Poulsen, stifter af BAUHERR og bestyrelsesformand for Bygherreforeningen
  • Sine Juul Praastrup, Vice President, COWI’s byggeridivision, Aarhus

Juryen sparrer med Bygherreforeningens direktør Henrik L. Bang, områdechef for kommunikation og udvikling, Jesper Malm og projektleder, Ida Toftegaard Clausen.

Bygherreprisen uddeles af Boligfonden Kuben og Bygherreforeningen, og er i alt blevet uddelt 18 gange siden år 1999. Blandt tidligere vindere er CPH Village, HOFOR, DTU, Himmerland Boligforening, Esbjerg Kommune, Region Sjælland, Zoologisk Have og Realdania By & Byg.

I 2023 var 35 bygherreorganisationer indstillede til prisen.

Om Ejendomsselskabet Olav de Linde

Ejendomsselskabet Olav de Linde er et af landets førende private ejendomsselskaber med en ejendomsportefølje på over 500.000 kvadratmeter i Aarhus, Odense og København. Ejendomsselskabet Olav de Linde er grundlagt af Olav de Linde i 1974. Olav startede helt fra bunden med at købe og renovere fast ejendom, mens han læste på Handelshøjskolen i Aarhus. Han deltog i mange år som arbejdsmand, hvor han samtidig tog sig af opkøb, udlejning og en stor del af administrationen. I dag er han stadig dybt engageret i selskabets udviklingsprojekter af nye ejendomme og renoveringer af eksisterende – store som små.

Kontaktoplysninger

Ida Toftegaard Clausen, projektleder, Bygherreforeningen

Mail: itc@bygherreforeningen.dk, telefon: 2275 3640

Nyheden er skrevet af Ida Toftegaard Clausen

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

maj
7
Strategi og ledelse

Bygherrernes Lederuddannelse

Bygherreforeningen udbyder en ny uddannelse målrettet ledere i bygherreorganisationer. Uddannelsen tager udgangspunkt i din særlige rolle som leder af en bygherreorganisation og klæder dig på til at blive en strategisk sparringspart, der kan rådgive din...

maj
15
Bæredygtighed

Bæredygtighed i udbud

Hvordan arbejder du med bæredygtighed i dine udbud, så du sikrer dig, at det, der er tænkt allerede i programfasen, fastholdes frem til aflevering og overgang til drift? På dette kursus får du inspiration til,...

maj
16
Byggeriets aftaler

YBB19: Ydelsesbeskrivelse for bygherrerådgivning

Bliv fortrolig med Ydelsesbeskrivelse for Bygherrerådgivning, YBB19, og hør hvordan du kan bruge den til at sætte rammen for et godt samarbejde. Kurset giver dig et godt overblik over ydelsesbeskrivelsen og gode råd til, hvordan...

maj
22
Byggeri, drift og anlæg

Bæredygtig renovering og transformation

Sammenlignet med fokus på nybyggeri, så er der behov for mere spotlight på transformation og renovering. Fokus på den eksisterende bygningsmasse er helt afgørende for at nedsætte byggebranchens samlede klimaaftryk. På dette seminar kigger vi...

maj
23
Styring og økonomi

Budgetplanlægning i byggeprojekter – dynamiske styringsværktøjer

Bliv skarp på den tidlige budgetplanlægning og få inspiration til, hvordan du som bygherre kan bruge den økonomiske ramme for projektet aktivt. På dette kursus får du en introduktion til budgetlægning, økonomistyring og risikohåndtering gennem...

maj
23
Styring og økonomi

Uddannelsesforløb: Styring og økonomi for bygherrer

Tag et samlet uddannelsesforløb i ’Styring og økonomi for bygherrer’ og bliver dermed klædt på til at styre dit projekt sikkert i mål. Bemærk, at alle kurser fortsat kan købes som enkeltkurser.

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev