Bygherreprisen 2020 - Hvad skal der til for at vinde? - Bygherreforeningen

Nyhed -

27/03/2020

Bygherreprisen 2020 – Hvad skal der til for at vinde?

Igen i år kårer Bygherreforeningen i samarbejde med Boligfonden Kuben årets bygherre til Building Awards 2020. Arrangementet finder sted den 12. november, og i år hædres en bygherreorganisation eller et konkret projekt som har demonstreret et særdeles ansvarligt samarbejde.

Sidste år var hele 20 professionelle bygherreorganisationer indstillet til Boligfonden Kubens Bygherrepris. I år håber Bygherreforeningen på endnu flere kandidater til en af byggeriets fornemste priser.

Et altid aktuelt kriterie – også under COVID-19 udbruddet

I år håber vi på endnu flere nomineringer, da årets kriterie tager hånd om en udfordring, der altid er aktuel i byggebranchen, men som der i særlig grad bliver stillet krav til i disse usikre tider. COVID-19 krisen har sat byggebranchen overfor hidtil ukendte udfordringer, og det stiller store krav til samarbejdets form, styrke og omfang, ligesom det er nødvendigt at bygherren tager et stort ansvar, hvis alle parter i byggeriet skal komme helskinnede igennem krisen”, fortæller kommunikationschef i Bygherreforeningen, Jesper Malm.

Han understreger dog, at ansvarligt samarbejde altid er vigtigt – krise eller ej – og derfor kan du i år indstille bygherreorganisationer og konkrete projekter, som har demonstreret et særligt godt og ansvarligt samarbejde med bæredygtige gevinster i miljømæssig, social eller økonomisk form.

Vinderne de sidste to år har været Realdania By & Byg og Himmerland Boligforening. Førstnævnte vandt i 2018 for at have flytte grænser med sit byggeri, og i 2019 vandt den store boligforening i Aalborg for sit arbejde med at udvikle sig selv og omverdenen igennem sine byggeprojekter.

Juryen og udvælgelsesprocessen

I år vil juryen fokusere særligt på det ansvarlige samarbejde i en organisation eller et projekt, men de to grundkriterier fra tidligere udvælgelser, bygherrens aftryk og værdiskabelsen for omverdenen, spiller igen i år en rolle i udvælgelsen af kandidater. Dermed er der fortsat et fokus på bygherrer eller projekter, som udfordrer status quo og tænker nyt i byggeriets mange faser, siger Jesper Malm.

Juryen består i år af følgende personer: Henrik Mielke, CEO hos Enemærke & Petersen, Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo, Peter Fangel Poulsen, partner og medstifter, Bauherr, Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen samt Jesper Malm, kommunikationschef i Bygherreforeningen.

Intet er for småt eller for stort i forhold til indstillingen til Bygherreprisen. Både små og store, offentlige og private bygherrer kan indstilles til prisen, så længe de i særlig grad har taget teten, og er gået forrest i at etablere og udføre ansvarlige samarbejder på tværs af branchen. Nomineringen skal ske på baggrund af et eksisterende byggeprojekt der enten er i gang eller har stået færdigt inden for de sidste fem år.

Vi håber på at se et bredt felt både i forhold til projekttype og geografi, og ser frem til at modtage årets nomineringer,” siger Jesper Malm.

Hvem synes du fortjener at blive årets bygherre 2020?

Du kan allerede nu, og frem til 18. august, indstille kandidater på indstillingssiden

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

maj
7
Strategi og ledelse

Bygherrernes Lederuddannelse

Bygherreforeningen udbyder en ny uddannelse målrettet ledere i bygherreorganisationer. Uddannelsen tager udgangspunkt i din særlige rolle som leder af en bygherreorganisation og klæder dig på til at blive en strategisk sparringspart, der kan rådgive din...

maj
15
Bæredygtighed

Bæredygtighed i udbud

Hvordan arbejder du med bæredygtighed i dine udbud, så du sikrer dig, at det, der er tænkt allerede i programfasen, fastholdes frem til aflevering og overgang til drift? På dette kursus får du inspiration til,...

maj
16
Byggeriets aftaler

YBB19: Ydelsesbeskrivelse for bygherrerådgivning

Bliv fortrolig med Ydelsesbeskrivelse for Bygherrerådgivning, YBB19, og hør hvordan du kan bruge den til at sætte rammen for et godt samarbejde. Kurset giver dig et godt overblik over ydelsesbeskrivelsen og gode råd til, hvordan...

maj
22
Byggeri, drift og anlæg

Bæredygtig renovering og transformation

Sammenlignet med fokus på nybyggeri, så er der behov for mere spotlight på transformation og renovering. Fokus på den eksisterende bygningsmasse er helt afgørende for at nedsætte byggebranchens samlede klimaaftryk. På dette seminar kigger vi...

maj
23
Styring og økonomi

Budgetplanlægning i byggeprojekter – dynamiske styringsværktøjer

Bliv skarp på den tidlige budgetplanlægning og få inspiration til, hvordan du som bygherre kan bruge den økonomiske ramme for projektet aktivt. På dette kursus får du en introduktion til budgetlægning, økonomistyring og risikohåndtering gennem...

maj
23
Styring og økonomi

Uddannelsesforløb: Styring og økonomi for bygherrer

Tag et samlet uddannelsesforløb i ’Styring og økonomi for bygherrer’ og bliver dermed klædt på til at styre dit projekt sikkert i mål. Bemærk, at alle kurser fortsat kan købes som enkeltkurser.

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev