Nyhed -

27/03/2020

Bygherreprisen 2020 – Hvad skal der til for at vinde?

Igen i år kårer Bygherreforeningen i samarbejde med Boligfonden Kuben årets bygherre til Building Awards 2020. Arrangementet finder sted den 12. november, og i år hædres en bygherreorganisation eller et konkret projekt som har demonstreret et særdeles ansvarligt samarbejde.

Sidste år var hele 20 professionelle bygherreorganisationer indstillet til Boligfonden Kubens Bygherrepris. I år håber Bygherreforeningen på endnu flere kandidater til en af byggeriets fornemste priser.

Et altid aktuelt kriterie – også under COVID-19 udbruddet

I år håber vi på endnu flere nomineringer, da årets kriterie tager hånd om en udfordring, der altid er aktuel i byggebranchen, men som der i særlig grad bliver stillet krav til i disse usikre tider. COVID-19 krisen har sat byggebranchen overfor hidtil ukendte udfordringer, og det stiller store krav til samarbejdets form, styrke og omfang, ligesom det er nødvendigt at bygherren tager et stort ansvar, hvis alle parter i byggeriet skal komme helskinnede igennem krisen”, fortæller kommunikationschef i Bygherreforeningen, Jesper Malm.

Han understreger dog, at ansvarligt samarbejde altid er vigtigt – krise eller ej – og derfor kan du i år indstille bygherreorganisationer og konkrete projekter, som har demonstreret et særligt godt og ansvarligt samarbejde med bæredygtige gevinster i miljømæssig, social eller økonomisk form.

Vinderne de sidste to år har været Realdania By & Byg og Himmerland Boligforening. Førstnævnte vandt i 2018 for at have flytte grænser med sit byggeri, og i 2019 vandt den store boligforening i Aalborg for sit arbejde med at udvikle sig selv og omverdenen igennem sine byggeprojekter.

Juryen og udvælgelsesprocessen

I år vil juryen fokusere særligt på det ansvarlige samarbejde i en organisation eller et projekt, men de to grundkriterier fra tidligere udvælgelser, bygherrens aftryk og værdiskabelsen for omverdenen, spiller igen i år en rolle i udvælgelsen af kandidater. Dermed er der fortsat et fokus på bygherrer eller projekter, som udfordrer status quo og tænker nyt i byggeriets mange faser, siger Jesper Malm.

Juryen består i år af følgende personer: Henrik Mielke, CEO hos Enemærke & Petersen, Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo, Peter Fangel Poulsen, partner og medstifter, Bauherr, Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen samt Jesper Malm, kommunikationschef i Bygherreforeningen.

Intet er for småt eller for stort i forhold til indstillingen til Bygherreprisen. Både små og store, offentlige og private bygherrer kan indstilles til prisen, så længe de i særlig grad har taget teten, og er gået forrest i at etablere og udføre ansvarlige samarbejder på tværs af branchen. Nomineringen skal ske på baggrund af et eksisterende byggeprojekt der enten er i gang eller har stået færdigt inden for de sidste fem år.

Vi håber på at se et bredt felt både i forhold til projekttype og geografi, og ser frem til at modtage årets nomineringer,” siger Jesper Malm.

Hvem synes du fortjener at blive årets bygherre 2020?

Du kan allerede nu, og frem til 18. august, indstille kandidater på indstillingssiden

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 28
  februar
  Byggeri, drift og anlæg - København

  Brug Drift Byg 2024

  I 2024 samler Bygherreforeningen og Dansk Facilities Management igen branchen til en spændende dag med fokus på den vigtige brobygning mellem drift og byggeri. Vær med, når vi sammen ser…

 • 29
  februar
  Byggeriets aftaler - København, Online

  Uddannelsesforløb: Byggeriets aftaler

  Vi har samlet et uddannelsesforløb til dig, der vil have grundigt kendskab til byggeriets aftaler. Forløbet består af en række kurser, som Bygherreforeningen anbefaler bygherrer, der arbejder med aftaler i…

 • 29
  februar
  Byggeriets aftaler - København

  AB18 for bygherrer

  På dette efterhånden klassiske AB-kursus får du en grundig indføring i AB18 og en gennemgang af aftalesystemet – herunder de væsentligste ændringer og nyskabelser, der er kommet siden AB92. Kurset…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev