Nyhed -

27/03/2020

Bygherreprisen 2020 – Hvad skal der til for at vinde?

Igen i år kårer Bygherreforeningen i samarbejde med Boligfonden Kuben årets bygherre til Building Awards 2020. Arrangementet finder sted den 12. november, og i år hædres en bygherreorganisation eller et konkret projekt som har demonstreret et særdeles ansvarligt samarbejde.

Sidste år var hele 20 professionelle bygherreorganisationer indstillet til Boligfonden Kubens Bygherrepris. I år håber Bygherreforeningen på endnu flere kandidater til en af byggeriets fornemste priser.

Et altid aktuelt kriterie – også under COVID-19 udbruddet

I år håber vi på endnu flere nomineringer, da årets kriterie tager hånd om en udfordring, der altid er aktuel i byggebranchen, men som der i særlig grad bliver stillet krav til i disse usikre tider. COVID-19 krisen har sat byggebranchen overfor hidtil ukendte udfordringer, og det stiller store krav til samarbejdets form, styrke og omfang, ligesom det er nødvendigt at bygherren tager et stort ansvar, hvis alle parter i byggeriet skal komme helskinnede igennem krisen”, fortæller kommunikationschef i Bygherreforeningen, Jesper Malm.

Han understreger dog, at ansvarligt samarbejde altid er vigtigt – krise eller ej – og derfor kan du i år indstille bygherreorganisationer og konkrete projekter, som har demonstreret et særligt godt og ansvarligt samarbejde med bæredygtige gevinster i miljømæssig, social eller økonomisk form.

Vinderne de sidste to år har været Realdania By & Byg og Himmerland Boligforening. Førstnævnte vandt i 2018 for at have flytte grænser med sit byggeri, og i 2019 vandt den store boligforening i Aalborg for sit arbejde med at udvikle sig selv og omverdenen igennem sine byggeprojekter.

Juryen og udvælgelsesprocessen

I år vil juryen fokusere særligt på det ansvarlige samarbejde i en organisation eller et projekt, men de to grundkriterier fra tidligere udvælgelser, bygherrens aftryk og værdiskabelsen for omverdenen, spiller igen i år en rolle i udvælgelsen af kandidater. Dermed er der fortsat et fokus på bygherrer eller projekter, som udfordrer status quo og tænker nyt i byggeriets mange faser, siger Jesper Malm.

Juryen består i år af følgende personer: Henrik Mielke, CEO hos Enemærke & Petersen, Palle Adamsen, adm. direktør, Lejerbo, Peter Fangel Poulsen, partner og medstifter, Bauherr, Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen samt Jesper Malm, kommunikationschef i Bygherreforeningen.

Intet er for småt eller for stort i forhold til indstillingen til Bygherreprisen. Både små og store, offentlige og private bygherrer kan indstilles til prisen, så længe de i særlig grad har taget teten, og er gået forrest i at etablere og udføre ansvarlige samarbejder på tværs af branchen. Nomineringen skal ske på baggrund af et eksisterende byggeprojekt der enten er i gang eller har stået færdigt inden for de sidste fem år.

Vi håber på at se et bredt felt både i forhold til projekttype og geografi, og ser frem til at modtage årets nomineringer,” siger Jesper Malm.

Hvem synes du fortjener at blive årets bygherre 2020?

Du kan allerede nu, og frem til 18. august, indstille kandidater på indstillingssiden

Nyheden er skrevet af

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

 • 28
  februar
  Bæredygtighed - København

  Frivillig bæredygtighedsklasse, LCA og LCC for bygherrer

  Fra og med 2023 strammes de tekniske krav til nybyggeriet. På dette kursus får du sparring til, hvad I som bygherre forventes at levere på de nye krav. Hvilke dagsordener…

 • 28
  februar
  Bæredygtighed - København

  Uddannelsesforløb: Bæredygtighed for bygherrer

  Tilmeld dig det nye uddannelsesforløb ‘Bæredygtighed for bygherrer’. Med det samlede uddannelsesforløb får du en god introduktion til en række af de fundamentale grundværktøjer, du som bygherre bør være fortrolig…

 • 1
  marts
  Byggeri, drift og anlæg - København

  Byg til drift

  Som bygherre skal du kunne tænke bygninger som investeringer i forhold til både den fremtidige brug og forvaltning af bygningerne, så ressourcerne udnyttes optimalt i hele bygningernes livscyklus. For at…

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev