Kom med i debatten om membraner - Bygherreforeningen

Blog -

30/09/2015

Kom med i debatten om membraner

Blogindlæg skrevet af: Christian Schjønning, BYG-ERFA

 

Går det galt, kan bygninger tage alvorlige skade. Fugt kan nå træværk, og skabe råd og svamp, den sundhedsskadeliget luftart radon kan skade beboerne, naborøg kan trænge op til overboen, vind kan gennemblæse isoleringen og give energitab og fugt kan stige op i sokler og fundamenter.
Alle disse alvorlige konsekvenser kan koste summer og blive virkelighed, hvis ikke der er en korrekt monteret membran.

Gennem et par år har vi i BYG-ERFA faciliteret fagfolk som i fællesskab har opbygget hjemmesiden membran-erfa.dk siden. Der er indsamlet materiale med viden om byggeriets mange membraner – i forhold til fugt, luft, jord, vind, partikler, radon, tage og vådrum. Målet er, at få overblik og bidrage til mere effektiv anvendelse af membranerne og bedre bygbarhed.

Arbejdet er forberedt grundigt gennem blandt andet konferencer og temaseminarer, hvor de mange byggetekniske detaljer i forbindelse med bygningers tæthed har været drøftet med byggeriets rådgivere, undervisere og praktiske udøvere.

 

Illustration: Christian Schjønning, BYG-ERFA

Illustration: Christian Schjønning, BYG-ERFA

 

Hjemmesiden er spækket med illustrativt og anvendelig information om membraner i bygninger. Der er tale om en stort opslagsværk, som alle kan betjene sig af, og som er helt gratis. En kæmpe mængde fotorealistiske 3D illustrationer og animerede billedforløb giver dig indsigt i udførelsesforløb. Som fx undertagsdetaljer ved kviste og skotrender, tværsnitstegninger i forløb om indvendig efterisolering eller dampspærre i træskelethuse.
Der er ikke mindre end 85 animationer og 900 3D tegninger med forklarende tekst.

Hjemmesiden har allerede 158 registrerede brugere, som kan kommentere på debatsiden.

Har du interesse for membraner, så stempl ind, og deltag!

Tjek membranerfa.dk ud

 

Teknikergruppen bag:

Anders Vestergaard, brandteknisk rådgiver,Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, Bent-Ole Bohn,Konsulent, Tekniq. Christian Schjønning, bygningskonstruktør m.a.k., BYG-ERFA. Filip Heiberg, partner, Lundgaard og Tranberg Arkitekter A/S. Frank Beyer Reigstad, bygningskonstruktør, BvB. Henrik Bossen, konsulent, Tekniq. Jacob Vad, uddannelseskonsulent, Byggeriets Uddannelser. Jan Juel Nielsen, uddannelseskonsulent, Byggeriets Uddannelser. Jens Dons, teknisk chef, Byggeskadefonden. Jens Østergaard, direktør, BYG-ERFA. Johan Elsass Nørby, bygningskonstruktør og byggeøkonom, BvB. John Skovmand Thomsen, teknisk chef, GI/Grundejernes Investeringsfond. Johnny Lundgreen, kursuskoordinator, Roskilde Tekniske Skole. Lars Due, direktør, Isolink. Michael Serritzlew, direktør, Michael Serritzlew ApS. Morten Hjorslev Hansen, direktør i DUKO. Niels Strange, chefkonsulent, Dansk Byggeri. Poul Madsen, bygningskonstruktør Fogh & Følner Arkitektfirma A/S. Torben Valdbjørn Rasmussen, seniorforsker, Statens Byggeforskningsinstitut.

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

 

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

aug
29
Medlemsmøde

Bygherre Briefing

Velkommen til Bygherre Briefing, der med sit skarpe format giver dig indblik i aktuelle emner, og dykker ned i et af de vigtigste emner blandt landets bygherrer netop nu.

sep
9
Udbud og samarbejde

Vælg den rette entrepriseform

Hvordan vælger du den rigtige entrepriseform til dit projekt? På denne kursusdag hører du om fordele, ulemper og erfaringer med de forskellige entrepriseformer, så du er klædt på til at vælge den rette form, når...

sep
10
Byggeri, drift og anlæg

Ledningsarbejder og gæsteprincippet

Udgifter til ledningsarbejder kan være en ubehagelig overraskelse i et projekt, især hvis der ikke er taget højde for det i anlægsbudgettet. På dette kursus får du overblik over de grundlæggende regler inden for ledningsret...

sep
11
Byggeri, drift og anlæg

Bygherrernes anlægsdag 2024

Lukker anlægsbranchen i 2050, når der ikke er råstoffer og arbejdskraft til at udføre opgaverne?  Hvad betyder bæredygtighed, klimakrav og digitalisering for fremtidige anlægsprojekter?  Vi sætter fokus på de udfordringer anlægssektoren står over for lige...

sep
17
Byggeriets aftaler

AB18 for bygherrer

På dette efterhånden klassiske AB-kursus får du en grundig indføring i AB18 og en gennemgang af aftalesystemet – herunder de væsentligste ændringer og nyskabelser, der er kommet siden AB92. Kurset sætter fokus på de muligheder,...

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev