Blog -

30/09/2015

Kom med i debatten om membraner

Blogindlæg skrevet af: Christian Schjønning, BYG-ERFA

 

Går det galt, kan bygninger tage alvorlige skade. Fugt kan nå træværk, og skabe råd og svamp, den sundhedsskadeliget luftart radon kan skade beboerne, naborøg kan trænge op til overboen, vind kan gennemblæse isoleringen og give energitab og fugt kan stige op i sokler og fundamenter.
Alle disse alvorlige konsekvenser kan koste summer og blive virkelighed, hvis ikke der er en korrekt monteret membran.

Gennem et par år har vi i BYG-ERFA faciliteret fagfolk som i fællesskab har opbygget hjemmesiden membran-erfa.dk siden. Der er indsamlet materiale med viden om byggeriets mange membraner – i forhold til fugt, luft, jord, vind, partikler, radon, tage og vådrum. Målet er, at få overblik og bidrage til mere effektiv anvendelse af membranerne og bedre bygbarhed.

Arbejdet er forberedt grundigt gennem blandt andet konferencer og temaseminarer, hvor de mange byggetekniske detaljer i forbindelse med bygningers tæthed har været drøftet med byggeriets rådgivere, undervisere og praktiske udøvere.

 

Illustration: Christian Schjønning, BYG-ERFA

Illustration: Christian Schjønning, BYG-ERFA

 

Hjemmesiden er spækket med illustrativt og anvendelig information om membraner i bygninger. Der er tale om en stort opslagsværk, som alle kan betjene sig af, og som er helt gratis. En kæmpe mængde fotorealistiske 3D illustrationer og animerede billedforløb giver dig indsigt i udførelsesforløb. Som fx undertagsdetaljer ved kviste og skotrender, tværsnitstegninger i forløb om indvendig efterisolering eller dampspærre i træskelethuse.
Der er ikke mindre end 85 animationer og 900 3D tegninger med forklarende tekst.

Hjemmesiden har allerede 158 registrerede brugere, som kan kommentere på debatsiden.

Har du interesse for membraner, så stempl ind, og deltag!

Tjek membranerfa.dk ud

 

Teknikergruppen bag:

Anders Vestergaard, brandteknisk rådgiver,Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, Bent-Ole Bohn,Konsulent, Tekniq. Christian Schjønning, bygningskonstruktør m.a.k., BYG-ERFA. Filip Heiberg, partner, Lundgaard og Tranberg Arkitekter A/S. Frank Beyer Reigstad, bygningskonstruktør, BvB. Henrik Bossen, konsulent, Tekniq. Jacob Vad, uddannelseskonsulent, Byggeriets Uddannelser. Jan Juel Nielsen, uddannelseskonsulent, Byggeriets Uddannelser. Jens Dons, teknisk chef, Byggeskadefonden. Jens Østergaard, direktør, BYG-ERFA. Johan Elsass Nørby, bygningskonstruktør og byggeøkonom, BvB. John Skovmand Thomsen, teknisk chef, GI/Grundejernes Investeringsfond. Johnny Lundgreen, kursuskoordinator, Roskilde Tekniske Skole. Lars Due, direktør, Isolink. Michael Serritzlew, direktør, Michael Serritzlew ApS. Morten Hjorslev Hansen, direktør i DUKO. Niels Strange, chefkonsulent, Dansk Byggeri. Poul Madsen, bygningskonstruktør Fogh & Følner Arkitektfirma A/S. Torben Valdbjørn Rasmussen, seniorforsker, Statens Byggeforskningsinstitut.

 

Dette blogindlæg er tidligere udgivet på renoveringpaadagsordenen.dk. Denne platform er nedlagt, hvorfor indlægget er genudgivet på bygherreforeningen.dk, der tidligere har varetaget driften heraf.

 

Aktuelt

Styrk din faglighed på et af vores kommende arrangementer

feb
27
Byggeri, drift og anlæg

Brug Drift Byg 2025

I 2025 samler Bygherreforeningen og Dansk Facilities Management igen branchen til en spændende dag med fokus på den vigtige brobygning mellem brug, drift og byggeri. Vær med, når vi sammen ser ind i de strategiske...

mar
4
Velfærdsbyggeri

Fede læringsmiljøer på erhvervsskolerne

Hvordan kan vi indrette attraktive læringsmiljøer på både eksisterende og nye erhvervsskoler, som taler til eleverne og giver dem lyst til at være på skolen? Med denne konference sætter vi fokus på erhvervsskolernes fysiske rum...

mar
11
Strategi og ledelse

Bygherrerollen 360: Opgaver, roller og ansvar

Hvilken rolle skal bygherren indtage i projektet? Hvad indebærer bygherres rolle og ansvar? Og hvad skal du være særligt opmærksom på, når du indtager bygherrerollen i forhold til projektstyring, snitflader og krav? Det kan dette...

mar
12
Velfærdsbyggeri

Kom godt i gang med skoleprojektet

Her får du indsigt i de strategiske overvejelser, du bør gøre dig, før du går i gang med dit skoleprojekt og drøftet, hvordan du kan gribe opgaven an i forhold til pædagogik, didaktik, rum og...

mar
19
Byggeriets aftaler

ABR18: Samarbejde med rådgiver

Bliv klædt på til at navigere sikkert i ABR18. På dette kursus gennemgår vi ABR18 i såvel kontraheringsfasen, som i projekterings- og udførelsesfasen og med eventuelle tvister om projekteringsfejl og mangler.

Få den nyeste viden fra Bygherreforeningen i din indbakke

Ja tak – send mig Bygherreforeningens nyhedsbrev